Acupressure για πονοκεφάλους

Ο πονοκέφαλος είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να προκληθεί από πολλούς παράγοντες. Αυτό συμβαίνει επειδή από τη νευρική ένταση, εγκεφαλικό τραύμα, ασθένειες του εγκεφάλου και του νωτιαίου συστήματος, ορμονικές αλλαγές και απέκτησε σοβαρές λοιμώξεις. Ο χαρακτήρας του πόνου μπορεί να προειδοποιούν για μια προσωρινή δυσλειτουργία του σώματος ή για να σηματοδοτήσει την ανάπτυξη επικίνδυνων ασθενειών.

Η κύρια βραχυπρόθεσμο πόνο, οι περισσότεροι άνθρωποι θα προσπαθήσει να το πάρει παυσίπονα, χωρίς να ξεχνάμε σχετικά με εναλλακτικές φαρμακευτικές μεθόδους – την παραδοσιακή ιατρική, αρωματοθεραπεία, ρεφλεξολογία, μασάζ.

Είναι το μασάζ αντανακλαστικών σημείων, μπορεί γρήγορα και αποτελεσματικά να μειώσει τον πόνο στο κεφάλι. Δεν προκαλεί τη βλάβη του σώματος, η οποία συνεπάγεται την κατάποση των χημικών ουσιών, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες κατά τη διάρκεια του θηλασμού και εγκυμοσύνης. Στην τελευταία περίπτωση, η τεχνική του βελονισμού, θα πρέπει να συμφωνηθεί με το γιατρό, καθώς η επίδραση σε κάποια από τα σημεία που μπορεί να προκαλέσει πρόωρο τοκετό.

Πώς μασάζ

Πώς μασάζ

Τεχνική μασάζ σημεία (acupressure) είναι ένας τύπος ρεφλεξοθεραπεία. Χειροπράκτη εκτελεί το μασάζ ή να ασκείται πίεση σε αντανακλαστικά σημεία χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα. Ως αποτέλεσμα, aktiviziruyutsya neuroreceptors βρίσκεται στους υποδόριους ιστούς σε όλο το σώμα, και υπάρχει σφυγμός, το οποίο στέλνει πληροφορίες στον εγκέφαλο. Η αντίδραση στο ερέθισμα και στην περίπτωση της κεφαλαλγίας είναι η μείωση του πόνου ή πλήρη εξαφάνιση.

Το ανθρώπινο σώμα δεν είναι λιγότερο από 750 διερευνηθεί ενεργά σημεία, υπεύθυνος για τη λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού. 17 μεγάλα ανακλαστικά σημεία μπορεί να επηρεάσει σύνδρομα πόνου της κεφαλής, απομακρύνοντας ταυτόχρονα και τον πόνο της έντασης και ημικρανίας επιθέσεις.

Τα σημεία δεν μπορεί να προσδιοριστεί οπτικά. Η μικροσκοπική εξέταση μοιάζουν όπου ένας μεγάλος αριθμός των νευρώνων. Τα χαρακτηριστικά σημάδια που μπορεί να ανιχνευθεί είναι σημεία αναφοράς για μέρη του σώματος και τα δικά τους συναισθήματα. Όταν εκτίθεται στο ενεργό σημείο ένα άτομο μπορεί να αισθάνεται το ακόλουθο κείμενο:

 • ένα αίσθημα τοπικό πόνο ή οσφυαλγία;
 • διάδοση θερμότητας *
 • μούδιασμα γύρω από το θέμα.
 • η εμφάνιση των λεγόμενων "ρίγη";
 • αίσθηση σαν αδύναμους παλμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Να βρείτε και τα αντίστοιχα αντανακλαστικά σημεία και να ανακουφίσει την πρωτογενή πόνο στο κεφάλι ανεξάρτητα, στηριζόμενη στην περιγράφονται αισθήσεις. Αλλά αν ο πόνος γίνεται μόνιμος και συνοδεύεται από επιπλέον συμπτώματα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως ιατρική συμβουλή για να προσδιορίσετε την αιτία για την εκδήλωση.

Σημεία στο κεφάλι για πονοκεφάλους, για το πρόσωπο και το ναό

Σημεία στο κεφάλι για πονοκεφάλους

Το κεφάλι είναι στις 8 μεγάλα ανακλαστικά σημεία, μασάζ η οποία οδηγεί σε μείωση των πονοκεφάλων.

 1. Το σημείο βρίσκεται πάνω από την κορυφή της μύτης στην περιοχή του "τρίτου ματιού", το μασάζ με κυκλικές κινήσεις και προς τις δύο κατευθύνσεις.
 2. Συμμετρικό σημείο που βρίσκεται στο εσωτερικό άκρο των φρυδιών. Θα πρέπει να βρείτε μια μικρή κατάθλιψη στην κρανιακά οστά και την ίδια στιγμή σε μια κυκλική κίνηση μασάζ σε δύο πλευρές.
 3. Το σημείο που βρίσκεται συμμετρικά ακριβώς πάνω από την άκρη του και το τέλος του φρυδιού.
 4. Συμμετρικό σημείο, που βρίσκεται σε μια μικρή εσοχή στην αρχή της έλικας του αυτιού. Η επίπτωση είναι μικρή πίεση.
 5. Το σημείο, συμμετρικά βρίσκεται στο τριχωτό της κεφαλής πάνω από το άνω άκρο του αυτιού, μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Για να το βρείτε, θα πρέπει ο δείκτης να θέσει στο σημείο που βρίσκεται στην αρχή του μπούκλα από το αυτί, το δαχτυλίδι δάχτυλο για να ορίσετε το σημείο που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την εξωτερική άκρη του φρυδιού, ενώ το μεσαίο δάχτυλο θα είναι στο επιθυμητό ανακλαστική περιοχή.
 6. Το σημείο που βρίσκεται στην εσοχή κάτω από το κεφάλι. Μασάζ με κυκλικές κινήσεις, χωρίς ισχυρή πίεση.
 7. Συμμετρικά σημεία που βρίσκεται στην περιοχή της σύνδεσης των μυών του αυχένα στο κρανίο. Το τρίψιμο ελαφρά, όταν εκτίθεται ο ασθενής μπορεί να εμφανίσουν επώδυνη ή δυσάρεστη αίσθηση.
 8. Σημεία στο κεφάλι για πονοκεφάλους, το λαιμό και πάνω
 9. Ένα ευαίσθητο σημείο βρίσκεται στην κορυφή. Να ορίσει, πρέπει να έχεις και το δείκτη δάχτυλα για να τοποθετήσετε τα αυτιά και να τους κρατήσει στην κορυφή της κεφαλής μέσω της διαχρονικής αναχώματα. Το επιθυμητό σημείο είναι στο κέντρο της κεφαλής, όπου το δείκτη. Κάνουμε μασάζ με κυκλικές κινήσεις και ελαφριά πίεση.

Σημεία για πονοκεφάλους στο χέρι

Αφαιρέστε το πονοκεφάλους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα 3 μασάζ των αντανακλαστικών σημείων, που βρίσκεται συμμετρικά στα χέρια. Για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα, πρέπει να ενεργήσει σχετικά με τα σημεία και των δύο χεριών, τρίβοντας τους εναλλάξ.

 1. Το θέμα είναι ότι στη διασταύρωση του αντίχειρα και του δείκτη. Πρέπει να ωθήσει μια μικρή κατάθλιψη σε αυτόν τον τομέα: από την εξωτερική πλευρά της παλάμης στη θέση του αντίχειρα του από δεύτερο χέρι, με εσωτερική κατάδειξης. Μετά τον πόνο, τα δάχτυλα θα πρέπει να είναι έντονα για να χαλαρώσουμε. Οι επιπτώσεις από αυτό το σημείο απαγορεύεται για τις έγκυες γυναίκες, καθώς μπορεί να προκαλέσει πρόωρο τοκετό.
 2. Το σημείο βρίσκεται στην διάσπαση μεταξύ των δύο οστών του αντιβραχίου: η κερκίδα και η ωλένη. Για να το βρείτε θα πρέπει να υποχωρήσουν από την πτυχή του καρπού απόσταση ίση με το πλάτος των τριών εγκάρσια δάχτυλα.
 3. Το θέμα είναι στην άρθρωση του αγκώνα. Το χέρι, λυγίστε τον αγκώνα και χάιδεψε την άκρη της πτυχές από το εξωτερικό.
 4. Σημεία σχετικά με το χέρι για πονοκεφάλους

Σημεία για πονοκεφάλους στο πόδι

Βασικά αντανακλαστικά σημεία, ο αντίκτυπος των οποίων επιτρέπει επίσης σε σας για να καταργήσετε τον πόνο της κεφαλής, συμμετρικά τοποθετημένες στα πόδια. Μασάζ την ίδια στιγμή, σε μια κυκλική κίνηση, ή από πίεση, ο ασθενής θα πρέπει να καθίσει σε μια άνετη θέση.

 1. Το σημείο που βρίσκεται στο δεύτερο δάχτυλο 2 mm πάνω από τη βάση του νυχιού.
 2. Το θέμα είναι στη βάση του πέμπτου δακτύλου σε μια μικρή κοιλότητα στην εξωτερική πλευρά.
 3. Το σημείο βρίσκεται μεταξύ του πέμπτου και τέταρτου δακτύλου. Για να το βρείτε, θα πρέπει να είναι από τη βάση των δακτύλων για να μετρήσετε μια απόσταση ίση με το ένα εγκάρσιο δάχτυλο.
 4. Το σημείο είναι στο 3 mm πάνω από τη βάση του νυχιού από το πρώτο δάχτυλο και ελαφρώς τράβηξε προς την πλευρά του δεύτερου δακτύλου.
 5. Το θέμα είναι που σημειώνονται στο εξωτερικό του ποδιού μεταξύ του δεύτερου και του πρώτου δακτύλου, πάνω απ ' τη βάση τους δύο cross fingers.
 6. Το σημείο βρίσκεται στο πλευρό της την εσωτερική πλευρά του ποδιού κοντά στο Shin περιοχή με το υψηλότερο σημείο του τόξου. Για το μασάζ, θα πρέπει να βρείτε ένα μικρό βαθούλωμα.

Αντενδείξεις

Παρά την αποτελεσματικότητα του βελονισμού για τον οξύ πόνο σύνδρομα, υπάρχουν νόσου και την κατάσταση του ασθενή, στην οποία ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά. Η κύρια μαρτυρία εναντίον του διορισμού του είναι:

Το σημείο με τα πόδια για πονοκεφάλους
 • Η ανάπτυξη των όγκων ανεξάρτητα από την εντόπιση και τη Γένεση.
 • Επιδείνωση των χρόνιων παθήσεων (πεπτικό έλκος του πεπτικού οργάνων, φυματίωση).
 • Λοιμώδεις και ιογενείς νόσους που συνοδεύονται από πυρετό.
 • Ασθένειες της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων μετά από μια καρδιακή προσβολή και μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.
 • Σοβαρή παθολογία εσωτερικών οργάνων, με αποτέλεσμα την μείωση της λειτουργίας τους.
 • Ψυχικές διαταραχές στην οξεία φάση.
 • Ο οξύς πόνος σκοτεινή φύση και την προέλευση.
 • Ηλικία κριτήρια: τα παιδιά κάτω του 1 έτους και άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών.
 • Το δεύτερο ήμισυ της εγκυμοσύνης (κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, acupressure μπορεί να προκαλέσει πρόωρο τοκετό).
 • Ασθένειες του αίματος.
 • Η εμμηνορροϊκού κύκλου στις γυναίκες.
 • Αλκοολική δηλητηρίαση.
 • Η εξάντληση που προκαλείται από βαριά σωματική άσκηση.
 • Εξάρτηση από τις καιρικές συνθήκες (δεν συνιστάται να εκτελέσει μασάζ ενεργά σημεία με μια απότομη αλλαγή στην ατμοσφαιρική πίεση).

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας βελονισμού, είναι απαραίτητο να περιοριστεί ο αριθμός των τροφίμων και την εκτέλεση ορισμένων διαδικασιών. Είναι δεν συνιστάται να πάρετε ένα υδρομασάζ και σάουνα, καθώς και να τρώνε πικάντικα τρόφιμα, ισχυρή τσάι, ο καφές και τα αλκοολούχα ποτά.

Την τήρηση όλων των ενδείξεων, οι συνταγές των ειδικών και των τεχνικών του μασάζ θα βοηθήσει να μειώσει τον πόνο από τις βασικές ανησυχίες στο μυαλό. Αν το σημείο πρόσκρουσης δεν ανακουφίζει ή το επιδεινώνει, στη συνέχεια, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τους εμπειρογνώμονες και να αναζητήσουν την αιτία της ενοχλητικό πόνο στο κεφάλι.