Τι να κάνω αν με πονάει;

Πόνος

Ο πόνος στην πλάτη είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα των ασθενών. Συχνά, πόνο στην οσφυϊκή ή θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης παρουσιάζεται στο παρασκήνιο ασθένειες δεν συνδέονται άμεσα με την πλάτη του. Σε αυτό το πλαίσιο, όταν ο πόνος στην πλάτη είναι πολύ σημαντική η σωστή διάγνωση, με βάση τη μαρτυρία του ασθενούς και ειδικές μελέτες.

Αιτίες του πόνου στην πλάτη μπορεί να είναι:

 • φλεγμονώδεις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης;
 • τραυματισμό;
 • παθήσεις των εσωτερικών οργάνων;
 • βάρος *
 • εγκυμοσύνη;
 • νευρολογικές ασθένειες;
 • λανθασμένη στάση του σώματος, πλατυποδία;
 • δεν ορίζεται από τους κανόνες και τις στερεοτυπικές άσκηση.

Η φύση του πόνου και τα γεγονότα που προηγούνται της εμφάνισης με βοηθήσει να κάνει μια σωστή διάγνωση. Πόνος στην πλάτη μπορεί να εμφανιστεί μετά από μια πτώση ή τραυματισμό. Είναι δυνατόν μια κανονική ζημία, η οποία περιλαμβάνει τον πόνο και την αυτο-παρατήρηση για 12 ώρες. Αν ο πόνος δεν έχει περάσει, θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό. Αν, ωστόσο, δύσκολο κινήσεων των άκρων, υπάρχει ένα μυρμήγκιασμα ή απώλεια αίσθησης σε αυτά, υπήρχε μια αυθόρμητη ούρηση ή τις κινήσεις του εντέρου, τα συμπτώματα του τραυματισμού του νωτιαίου μυελού, που απαιτούν άμεση νοσηλεία.

Боль2

Χαμηλότερο πόνο στην πλάτη από την μέση και πάνω, συνοδεύεται από πυρετό και Γενική αδιαθεσία μπορεί να υποδηλώνει λοίμωξη του νεφρού και απαιτεί άμεση θεραπεία στην κλινική.

Πόνος στην πλάτη συχνά αυξάνει με τα χρόνια, οδηγώντας την σε ακινησία. Πιθανές αιτίες περιλαμβάνουν οστεοχόνδρωση, κήλη μεσοσπονδύλιου και προεξοχή των δίσκων, μειώνοντας την ελαστικότητα των χόνδρων. Αν ο πόνος εμφανίστηκε μετά από σωματική άσκηση, δουλειές του σπιτιού, τα βαριά ανύψωση, ο λόγος μπορεί να είναι το τέντωμα των μυών ή των συνδέσμων, καθώς και την μετατόπιση των σπονδυλικών δίσκων και παγίδευση νεύρου. Στο πλαίσιο της ήδη υπάρχουσες ασθένειες της σπονδυλικής στήλης, η πιθανότητα τέτοιες περιπτώσεις αυξάνει.

Η θεραπεία του πόνου στην πλάτη

Θεραπεία της σπονδυλικής στήλης πόνο είναι πάντα ένα πολύπλοκο γεγονός, το οποίο περιλαμβάνει τις ακόλουθες μεθόδους:

 • η λήψη αναλγητικών, η καταστολή των φλεγμονωδών διεργασιών.
 • φυσικοθεραπεία, manual therapy;
 • μασάζ, φυσιοθεραπεία;
 • η εξασφάλιση υγιεινών συνθηκών εργασίας και της ανάπαυσης;
 • δίαιτα με στόχο την μείωση του βάρους και να αποκτήσουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να διατηρήσει την ελαστικότητα των μυών, των συνδέσμων, των χόνδρων.

Σε ένα ξεχωριστό σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να απαιτήσει χειρουργική επέμβαση.

Πρόληψη του πόνου στην πλάτη

Πρόληψη

Για να αποτρέψει τον πόνο στην πλάτη που απαιτείται για να ελέγξει μια σειρά από παράγοντες. Πρώτα απ ' όλα, θα πρέπει να παρέχει ένα άνετο μέρος για να κοιμηθεί και το έργο του.

Άβολο κρεβάτι ή καρέκλα γραφείου οδηγήσει σε λάθος σταθερή πίεση στην σπονδυλική στήλη. Προτιμούν ορθοπεδικά Χαλί, μαξιλάρια και καρέκλες. Αποφύγετε την υποθερμία, η οποία μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή.

Αν η εργασία σας συνδέεται με τη σωματική δραστηριότητα, προσπαθούν να παράγουν όσο το δυνατόν λιγότερο πτητικές λειτουργίες προς τα εμπρός κάμψη. Για την ανύψωση πρέπει να κάθονται με ίσια την πλάτη. Πρέπει να προσέχετε το βάρος σας και να προσπαθήσουμε να το κρατήσει εντός της ηλικίας κανόνας, προκειμένου να μην επιβαρύνει τη σπονδυλική στήλη.

Να είστε βέβαιος να ασχολούνται με τη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα το κολύμπι, το οποίο αποτελεί μια μυϊκή κορσέ χωρίς αδικαιολόγητη πίεση στις αρθρώσεις. Φορέστε άνετα παπούτσια, το οποίο θα αποτρέψει το λάθος φορτίο στο πόδι και το μυοσκελετικό σύστημα.

Εάν παρουσιάσετε επίμονο πόνο στην πλάτη, φροντίστε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Να θυμάστε ότι μόνο η ολοκληρωμένη έρευνα για τον εντοπισμό τρέχουσα χρόνιες παθήσεις, θα είναι σε θέση να δώσει τη σωστή κλινική εικόνα και θα σας επιτρέψει να αντιστοιχίσετε την κατάλληλη θεραπεία. Τήρηση γιατρός συστάσεις, η έγκαιρη φαρμακευτική αγωγή και πορεία ειδικές θεραπείες θα σας βοηθήσει γρήγορα να επιστρέψει σε μια φυσιολογική ζωή.