Προκαλεί πόνο στην πλάτη με παγκρεατίτιδα

Πόνο στην πλάτη με παγκρεατίτιδα είναι αναπόσπαστο μέρος της νόσου του παγκρέατος. Οι περισσότερες από τις ασθένειες του στομάχου ή του παγκρέατος συνοδεύεται από επώδυνες αισθήσεις του διαφορετική ένταση, εντόπιση και ένταση. Ο βαθμός σοβαρότητας, το στάδιο ανάπτυξης, το οικόπεδο που εντυπωσίασε — όλα έχει αντίκτυπο στον εντοπισμό της σύνδρομο πόνου. Για παράδειγμα, οξεία παγκρεατίτιδα κάνει αισθητή αφόρητη έντονο πόνο που ακτινοβολεί στην πλάτη. Στις εκδηλώσεις της, αυτή η ασθένεια θυμίζει οσφυϊκή ισχιαλγία, πόνο αλλά διαφέρουν σε ένταση και διάρκεια.

Το πρόβλημα pankreatita

Αν στην σπονδυλική στήλη υπάρχουν ασθένειες, πόνος στην πλάτη μπορεί να περιγραφεί ως piercing. Ως εκ τούτου, καλείται οσφυαλγία. Σχετικά με τη σοβαρότητα του πόνου επηρεάζεται από τη στάση του σώματος, η οποία είναι συχνά η κορμού, οπότε αν μπορείτε να αλλάξετε τη θέση του σώματος, είναι δυνατόν να μειώσει σημαντικά την εμφάνιση του επώδυνες αισθήσεις.

Ο ορισμός της παγκρεατίτιδας και την επίδραση στην οσφυαλγία

Οξεία παγκρεατίτιδα πόνο στην πλάτη είναι μόνιμη. Όλες οι προσπάθειες για να μειώσει τις δυσάρεστες αισθήσεις αποτύχει σχετικά με το βαθμό της έντασης δεν επηρεάζει τη θέση του σώματος ή του φορτίου. Μετά από λίγο καιρό αυτός ο πόνος να είναι σε θέση να αυξήσει και δεν αλλάζει την ένταση του χαρακτήρα του. Πόνος στην πλάτη μπορεί να παρατηρηθεί κατά τη διάρκεια της έξαρσης της χρόνιας παγκρεατίτιδας. Αλλά δεν είναι τόσο έντονη, αν και τέτοιες εκδηλώσεις μπορούν να ληφθούν για κάθε ασθένεια της σπονδυλικής στήλης. Ο εντοπισμός του πόνου εξαρτάται από το ποιο μέρος του παγκρέατος είναι σε ανάγκη θεραπείας.

Αν η φλεγμονή είναι στην ουρά του παγκρέατος, τα επώδυνα συμπτώματα που εμφανίζονται στα αριστερά, δίνουν στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης και του θώρακα. Αν χτύπησε το κεφάλι του παγκρέατος, πόνος εμφανίζεται στα δεξιά και να δώσει το δεξιό μέρος του θώρακα και την πλάτη.

Είναι μια πολύ επώδυνη διαδικασία, όταν υπάρχει ολοκληρωτική ήττα της αρχής, νέκρωση των ιστών ή υπάρχει οίδημα. Σε αυτή την περίπτωση, ο χαρακτήρας της ο πόνος είναι πολύ ισχυρή. Ο πόνος αρπάζει την κοιλιά και την πλάτη. Αυτό μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι το πάγκρεας είναι κοντά στο ηλιακό πλέγμα και πολλές νευρικές απολήξεις που τρέχουν μέσω του. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε καταστροφή, βλάβη ή φλεγμονή, συχνά καλύπτει το άνω μέρος της κοιλιάς και πίσω.

Μάθετε τι πονάει (το πίσω ή το πάγκρεας) μπορεί, με την πίεση στην σπονδυλική στήλη και την ψηλάφηση. Στην περίπτωση της προέλευσης του πόνου από ισχιαλγία ή εκφυλιστική ασθένεια δίσκων ολόκληρη την περιοχή της σπονδυλικής στήλης θα προκαλέσει πόνο.

Παγκρεατίτιδα χαρακτηρίζεται ως εκφυλιστική-φλεγμονώδεις διεργασίες στο πάγκρεας. Αυτή η ασθένεια παρουσιάζεται ανεξάρτητα από την ηλικία, και ο αριθμός των ασθενών αυξάνεται συνεχώς. Η ένταση από τις εκδηλώσεις και τη θεραπεία αυτών των προβλημάτων εξαρτάται από τη σοβαρότητα της φλεγμονής, της σοβαρότητας των τραυμάτων του σώματος.

Συχνά αυτή η ασθένεια εμφανίζεται σε εκείνους τους ανθρώπους που έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο, συχνή χρήση των λιπαρών, βαρύ φαγητό και δυνατά ποτά. Ενθαρρύνει την ανάπτυξη της νόσου παράγοντες μπορεί να επηρεάσει το σώμα με τέτοιο τρόπο ώστε να αρχίζει να παράγουν πρωτεολυτικά ένζυμα, και αυτό γίνεται ένας παράγοντας που προκαλεί φλεγμονή.

Οι κύριες αιτίες και τα συμπτώματα της οξείας παγκρεατίτιδας

Σχεδόν το 100% των περιπτώσεων, τα αίτια που προκαλούν φλεγμονή στο πάγκρεας, είναι η υπερκατανάλωση τροφής, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η παρουσία χολόλιθων.

Αυτό που χρειάζεται το σώμα για να εκτελέσει μια πολύ σημαντική λειτουργία. Με τη βοήθεια των ουσιών που παράγει το πάγκρεας (ένζυμα), εμφανίζονται φυσιολογικά στο πεπτικό σύστημα, η παραγωγή ινσουλίνης (μια οξεία έλλειψη της μπορεί να προκαλέσει την έναρξη του διαβήτη).

Στην οξεία πορεία της νόσου τα συμπτώματα εμφανίζονται παρόμοια συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης. Παραγωγή ενζύμων που μένει στο πάγκρεας ή οι αγωγοί, και αρχίζει την ήττα του το σώμα και σε αίμα, υπάρχουν σημάδια της δηλητηρίασης.

Τα πιο κοινά συμπτώματα της παγκρεατίτιδας είναι:

 1. Τον πόνο. Συχνά αυτό το σύμπτωμα είναι έντονη, έντονη, επίμονη κοπή ή αμβλύ στη φύση. Εάν η καθυστέρηση στην παροχή ιατρικής βοήθειας και όχι για την εξάλειψη του πόνου, το άτομο ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ένα οδυνηρό σοκ. Η περιοχή του πόνου — το δεξί ή το αριστερό hypochondrium, ή πόνο.
 2. Αυξημένη θερμοκρασία του σώματος, χαμηλή ή υψηλή αρτηριακή πίεση. Όπως η φλεγμονώδης διαδικασία εξελίσσεται δραματικά και γρήγορα, μπορεί να συμβεί σημαντική επιδείνωση της Γενικής κατάστασης του ασθενή, λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές στην θερμοκρασία του σώματος και την αρτηριακή πίεση.
 3. Αλλαγή του χρώματος του δέρματος. Χαρακτηριστικά, το δέρμα γίνεται ωχρό ή γκρι.
 4. Εμφανίζονται λόξυγκα και ναυτία, ρέψιμο, ξηροστομία.
 5. Έμετος. Συχνές εξάρσεις με τις ακαθαρσίες της χολής δεν δίνουν την αναμενόμενη ανακούφιση. Ως εκ τούτου, ένα από τα πιο σημαντικά στάδια της θεραπείας αυτής της ασθένειας είναι η νηστεία.
 6. Έμετος σε pancreatite
 7. Διαταραχή του πεπτικού συστήματος ή δυσκοιλιότητα. Στην περίοδο της οξείας παγκρεατίτιδας σκαμνί με προσμίξεις από αφρώδες υλικό, θραύσματα των αχώνευτος τροφίμων. Υπάρχουν, όμως, δυσκοιλιότητα, που συνοδεύεται από αίσθημα βάρους στο στομάχι, φούσκωμα, η σκληρότητα των μυών του στομάχου.
 8. Δυσκολία στην αναπνοή, γρήγορη αναπνοή. Αυτό περιλαμβάνει τη συχνή εμφάνιση κολλώδες, ισχυρή πατίνα λευκό χρώμα στην περιοχή της γλώσσας.
 9. Μετεωρισμός. Κατά τη διάρκεια της οξείας παγκρεατίτιδας δεν είναι συσπάσεις του στομάχου και των εντέρων, ώστε ο ασθενής να είναι σοβαρή φούσκωμα.
 10. Γαλαζωπό χρώμα στο δέρμα κοντά στον ομφαλό και στο κάτω μέρος της πλάτης παρουσιάζεται επειδή του το γεγονός ότι το αίμα από τη φλεγμονή του αδένα διαπερνά το δέρμα.
 11. Κίτρινο δέρμα και μάτια. Λόγω συμπίεσης του ορισμένα τμήματα της χοληδόχου κύστης με σκληρυντική παγκρεατίτιδα μπορεί να εμφανιστεί ίκτερος.

Εάν οποιοδήποτε σύμπτωμα της νόσου συνοδεύεται από Γενική αδιαθεσία και επιδείνωση της κατάστασης, θα πρέπει να αναζητήσουν θεραπεία έκτακτης ανάγκης αμέσως.

Τα συμπτώματα της χρόνιας παγκρεατίτιδας

Η χρόνια μορφή της νόσου που χαρακτηρίζεται από τη φλεγμονή στο πάγκρεας με επακόλουθες αλλαγές στη δομή των ιστών. Η κύρια διάκριση της χρόνιας από οξεία ότι ακόμη και μετά τη θεραπεία και αντιμετώπιση των αιτιών της νόσου στο χρόνιο στάδιο συνεχίσει να αναπτύσσεται σε παθολογικές διεργασίες και διαταραχές της λειτουργίας του. Έτσι, υπάρχει μια παγκρεατική ανεπάρκεια.

Το αρχικό στάδιο εμφάνισης της χρόνιας παγκρεατίτιδας μπορεί να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα και κατά καιρούς εμφανίζονται κάποια συμπτώματα. Με την παρατεταμένη χρόνιας μορφής ζημία στο σώμα συμβαίνουν συνεχώς και να προκαλέσει το ανθρώπινο άγχος, δυσφορία και πόνος.

Στο αρχικό στάδιο, ο πόνος μετά το φαγητό αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες ή ώρες. Σύνδρομο πόνου συνήθως εμφανίζεται μετά τη λήψη λιπαρά, βαριά, τηγανητά ή πικάντικα τρόφιμα, το αλκοόλ, τα ανθρακούχα ποτά, τον καφέ ή σοκολάτα. Πολύ οδυνηρό μετά το φαγητό μερικές επιβλαβή προϊόντα ταυτόχρονα. Ο πόνος μπορεί να συνοδεύεται από φούσκωμα, διάρροια, δυσκοιλιότητα, ναυτία ή έμετος, απώλεια βάρους.

Η θεραπεία της παγκρεατίτιδας

Εάν η νόσος εμφανίζεται με την οξεία μορφή, η θεραπεία συνιστάται σε σταθερές συνθήκες. Αν υποψιάζεστε ότι η οξεία παγκρεατίτιδα, θα πρέπει να καλέσετε ένα ασθενοφόρο και δεν αρνούνται τη νοσηλεία. Πρώτες βοήθειες για ένα άτομο με μια κρίση είναι να πάρει ναρκωτικά (no-Spa, Παπαβερίνη), θα πρέπει να βάλουμε κάτι κρύο στην κοιλιακή χώρα, να φάει, και να μείνετε στο κρεβάτι.

Στο νοσοκομείο ο γιατρός θα εξετάσει, να συνταγογραφήσει εξετάσεις και θεραπεία. Σε περίπτωση αναποτελεσματικότητας της όλες τις άλλες μεθόδους και φάρμακα, χειρουργική επέμβαση, έτσι ώστε να μην αγνοήσει μια ασθένεια, όπως παγκρεατίτιδα, είναι καιρός να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια.