Να μιλήσουμε για τον πόνο στην πλάτη στην περιοχή των νεφρών

Πόνο στην πλάτη

Πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης μπορεί να προκληθεί από διάφορες ασθένειες. Συχνά ο πόνος που προκαλείται από ένα συγκεκριμένο χόμπι ή το χώρο εργασίας σας. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το συναίσθημα όταν μια πληγή πίσω στην περιοχή των νεφρών. Για να μην συγχέεται με την αιτία που προκάλεσε τη δυσφορία, θα πρέπει να αναλύσει προσεκτικά τη φύση του πόνου, τη θέση και την πιθανή αιτία για την εμφάνιση.

Τα χαρακτηριστικά συμπτώματα μπορεί να καθορίσει την ασθένεια και να καταλάβετε τον καλύτερο τρόπο για να ασχοληθεί με το θέμα.

Πυελονεφρίτιδα

Πυελονεφρίτιδα είναι μια φλεγμονώδης διαδικασία που προκλήθηκε από την εισαγωγή των βακτηρίων (Σταφυλόκοκκος, Escherichia coli και Pseudomonas aeruginosa) στα νεφρά. Η φλεγμονώδης διαδικασία κάθε φορά εντυπωσιακές νέες περιοχές του ιστού, που προκαλεί ουλές. Αν ο χρόνος δεν σταματά χάσει στο τέλος την καταστροφή του υγιούς ιστού, να προκαλέσει τα νεφρά να σταματήσει να λειτουργεί. Επίσης, αν χτυπήσει ένα ζευγάρι, ένα πρόσωπο που θα απαιτεί μόνιμη αιμοκάθαρση.

Αυτή η ασθένεια χαρακτηρίζεται από μια απότομη πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης σας. Όταν ένα όργανο, ο πόνος γίνεται μεταφρασμένη προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά. Φλεγμονή των δύο νεφρών χαρακτηρίζεται από πόνο γύρω από τη μέση.

Η ένταση του πόνου δεν αλλάζει ανάλογα με τη θέση του σώματος, αλλά μπορεί να αυξήσει δραματικά με το φως που τρυπά, στα νεφρά με την άκρη της παλάμης, βαθιά ανάσα και να πιέζει την κοιλιά.

Εκτός από τον πόνο, πυελονεφρίτιδα συνοδεύεται από:

 • αυξημένη θερμοκρασία του σώματος και ρίγη;
 • ναυτία, έμετος;
 • η συχνή και επώδυνη ούρηση;
 • η εμφάνιση αίμα και βλέννα στα ούρα;
 • το πρήξιμο.

Όταν τα πρώτα συμπτώματα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για την ακριβή διάγνωση. Συνήθως με αυτά τα συμπτώματα, ο γιατρός συνταγογραφεί ένα τεστ ούρων και εξέταση αίματος για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση. Επίσης προβλέπεται υπερηχογράφημα και ΑΞΟΝΙΚΉ τομογραφία για να προσδιοριστεί η έκταση των ζημιών.

Για τη θεραπεία της πυελονεφρίτιδας, αντιβιοτικά (Κεφτριαξόνη, Ampicillinum) κατεύθυνσης. Επίσης για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της ταχθείσας αντιπυρετικά και αντιφλεγμονώδη φάρμακα (Paracetamolum, Δικλοφενάκη). Με την έγκαιρη διάγνωση της νόσου αντιμετωπίζεται σε μια βάση εξωτερικών ασθενών.

Όταν η νόσος είναι συνέστησαν ξεκούραση και άφθονα υγρά.
Οι παραδοσιακές μέθοδοι

Λειτουργεί καλά κάτω από πυελονεφρίτιδα αφέψημα από καλαμποκάλευρο. 1 κουταλιά της σούπας πρώτων ρίχνουμε ένα ποτήρι βραστό νερό και επιμένουν 30 λεπτά για να Πίνετε 1 Φλιτζάνι την ημέρα, χωρίζεται σε τρεις δόσεις. 30 ημέρες.

Καρκίνος

Καρκίνος

Ο καρκίνος του νεφρού είναι ένας κακοήθης όγκος που επηρεάζουν τα υγιή κύτταρα. Ένας όγκος που αναπτύσσεται στον ιστούς των νεφρών μπορεί να δώσει μεταστάσεις σε άλλα όργανα. Χωρίς την κατάλληλη θεραπεία, πάντα οδηγεί στο θάνατο του ασθενούς. Οι λόγοι που προκαλούν καρκίνο η επιστήμη είναι ακόμα άγνωστη.

Καρκίνου του νεφρού στα πρώτα στάδια, συχνά ασυμπτωματική, και ο όγκος βρέθηκε τυχαία κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Στα μεταγενέστερα στάδια εκδηλώνεται με έντονο πόνο στην οσφυϊκή περιοχή και την κοιλιά. Μια απότομη πόνο, και δεν κατέχονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύνδρομο πόνου συνοδεύεται από:

 • περιοδική εμφάνιση μεγάλων ποσοτήτων αίματος και θρόμβους στα ούρα;
 • αδυναμία;
 • ταχεία απώλεια βάρους.

Εάν παρατηρήσετε τέτοια συμπτώματα ή και αποκαλύφθηκε τυχαία το σχηματισμό των νεφρών, είναι επείγον να αναφερθώ σε έναν ογκολόγο και έναν υπέρηχο κοιλίας. Πρέπει, επίσης, μια βιοψία του ιστού με επακόλουθη μελέτη.

Η μόνη αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας για τον καρκίνο του νεφρού είναι η αφαίρεση του όγκου ή του οργάνου έχει επηρεαστεί. Μετά την επέμβαση μπορεί να σε θεραπεία με ακτινοβολία ή χημειοθεραπεία.

Για τη θεραπεία του καρκίνου σε άτομα που χρησιμοποιούν ένα μίγμα από άνθη καλέντουλας, με μέλι σε ίσες αναλογίες. Πάρτε 0,5 κουταλάκι του γλυκού 3 φορές την ημέρα για 25 ημέρες.

Αξιόπιστα δεδομένα για τη θεραπεία του καρκίνου με τις παραδοσιακές μεθόδους, καμία έρευνα διεξήχθη. Herbal θεραπείες μπορεί να μην είναι αποτελεσματική, και ο χρόνος που θα χαθεί.

Κύστη

Κύστη

Μια κύστη είναι ένα κοίλο όγκο στο νεφρό, υγρό γεμάτο με ένα πυκνό κέλυφος. Στην απουσία κατάλληλης θεραπείας μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική ανεπάρκεια. Τα ακριβή αίτια είναι άγνωστα.

Η ασθένεια συνήθως δεν προκαλούν δυσφορία. Σε δύσκολες περιπτώσεις, η παρουσία των κύστεων του νεφρού συνοδεύεται από έντονο πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης. Ο πόνος εντοπίζεται στην περιοχή του προσβεβλημένου οργάνου. Μπορείτε να λάβετε μια μικρή ποσότητα αίματος στα ούρα.

Η κύστη είναι ορατή στον υπέρηχο.

Μικρές κύστεις του αντλούκενου υγρού, και στη θέση του να εισαγάγει μια ειδική σύνθεση, η οποία προσκολλάται στο τοίχωμα της κύστης.

Μεγαλύτερο σχηματισμοί είναι αφαιρεθεί χειρουργικά μέσω λαπαροσκοπική χειρουργική.
Οι παραδοσιακές μέθοδοι

Θεραπεία κύστεις μπορεί να βοηθήσει χυλό φτιαγμένο από κολλιτσίδα. Το φυτό το άλεσμα σε ένα μπλέντερ και να λάβει ένα μάθημα:

 • 2 ημέρες 1 κουταλάκι του γλυκού 2 φορές την ημέρα;
 • 3 ημέρα 1 κουταλάκι του γλυκού 3 φορές την ημέρα;
 • 2 μέρες και 1 κουταλιά της σούπας.κουτάλι 3 φορές την ημέρα.
Το μοτίβο επαναλαμβάνεται 4 φορές, στη συνέχεια, κάντε ένα διάλειμμα για ένα μήνα και να διεξάγει μια πορεία και πάλι.

Ουρολιθίασης

Το αποτέλεσμα των μεταβολικών διαταραχών είναι η σκληρή καταθέσεις που ονομάζεται πέτρες στα νεφρά ή την κύστη. Φαίνεται θαμπό πόνο στο κάτω πίσω ή πλευρά. Ουρολιθίασης ο πόνος εμφανίζεται κατά τη σωματική άσκηση, την κίνηση, την αλλαγή της θέσης του σώματος. Μπορεί να συνοδεύεται από την εμφάνιση αίματος στα ούρα.

Κατά την έναρξη των συμπτωμάτων της νόσου θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ουρολόγο, ο οποίος θα σας συνταγογραφήσει μια εξέταση αίματος, το υπερηχογράφημα και η ΑΞΟΝΙΚΉ τομογραφία. Οι μελέτες αυτές θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσει τη φύση των λίθων και την τοποθεσία.

Πέτρες στα νεφρά

Μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους είναι ενδοσκοπική σύνθλιψη. Αυτή η μέθοδος είναι η λιγότερο τραυματική και σας επιτρέπει να χωρίσει και να φέρει τις πέτρες χωρίς κινδύνους για την υγεία.

Όταν βλέπεις μικρές πέτρες βοηθά την έγχυση βρώμης. Ακατέργαστο σιτάρι βρώμη ρίξτε βραστό νερό και αφήστε το σε ένα θερμός σε μια νύχτα. Μετά σκουπίστε με ένα κόσκινο, και να τρώνε το αποτέλεσμα χυλός το πρωί.

Μεγάλες πέτρες δεν επίδειξη τρόπους. Στην έξοδο, η πέτρα μπορεί να κλείσει το ουροποιητικό σύστημα. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση έκτακτης ανάγκης.

Ίνωμα και αδένωμα

Καλοήθεις όγκοι που χαρακτηρίζονται από αργή ανάπτυξη και η έλλειψη βλάστησης σε άλλους ιστούς. Αποτελούνται από συστατικά του συνδετικού ιστού.

Εκδηλώνεται ένα θαμπό πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης, που συνοδεύεται από συχνά ταξίδια για να ουρήσει.

Διάγνωση του όγκου με υπερηχογράφημα ή ΑΞΟΝΙΚΉ τομογραφία.

Όταν μεγάλες συνθέσεις είναι επιρρεπείς σε περαιτέρω ανάπτυξης είναι η χειρουργική αφαίρεση, με την επακόλουθη ανάλυση. Για μικρές οντότητες, συνιστάται η επίβλεψη από επαγγελματίες και περιοδικές μελέτες υπερηχογράφημα.

Σε λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία χρησιμοποιώντας φράουλες (ολόκληρο το φυτό), που παρασκευάζεται με βραστό νερό και ποτό, όπως το τσάι κατά τη διάρκεια του μήνα.

Νεφροπτωσία

Σε νεφροπτωσία, το νεφρό προέρχεται από τη νεφρική κρεβάτι και πέφτει μέσα στην κοιλιακή κοιλότητα ή ακόμα και στη λεκάνη. Η αρτηρία που τρέφει τεντωμένο και διαταράσσεται η ροή του αίματος. Το αντίθετο του ουρητήρα είναι παραμορφωμένο, καμπύλες, η οποία προκαλεί στασιμότητα των ούρων, το σχηματισμό των λοιμώξεων. Το αποτέλεσμα είναι πυελονεφρίτιδα. Συχνά μετατοπίζει το δεξί νεφρό. Η παράλειψη των δύο οργάνων είναι μια σπάνια ασθένεια.

Τα λοιμώδη νοσήματα δεν προκαλεί νεφροπτωσία — είναι η συνέπεια.

Το κύριο σύμπτωμα της νεφροπτωσία — μια απότομη πόνο στην περιοχή της παθολογίας. Ο πόνος εμφανίζεται με την παραμικρή σωματική άσκηση (περπάτημα, σκάλες, κάμψη, παρατεταμένη στέκεται στα πόδια του), αν ρίξετε μια οριζόντια θέση, ο πόνος πηγαίνει αμέσως μακριά.

Νεφροπτωσία

Διάγνωση της νόσου περιλαμβάνει την επιθεώρηση ουρολόγος, ένα υπερηχογράφημα της κοιλιάς, βιοχημική ανάλυση του αίματος και ανάλυση ούρων.

Στα αρχικά στάδια της νόσου, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε έναν επίδεσμο για να το φτιάξω.

- Βοηθούν την άσκηση δυναμώνει τους κοιλιακούς μυς.

Ασκήσεις:

 • το κερί. Στηριζόμενη στις λεπίδες να αυξήσει κατακόρυφα τα πόδια και τη λεκάνη. Για να κρατήσει 15 λεπτά.
 • ένα ψαλίδι. Ξαπλωμένος σε μια σκληρή επιφάνεια για να άρει εναλλάξ το δεξί και το αριστερό πόδι πάνω από την επιφάνεια *
 • το ποδήλατο. Σε ύπτια θέση να αυξήσει και να μειώσει τα γόνατα λυγισμένα πόδια, προσομοιώνοντας την Ποδηλασία.

Υδρονέφρωση των νεφρών

Υδρονέφρωση — διεύρυνση της φλιτζάνια και lohanka των νεφρών, συχνά προκαλείται από την απόφραξη της εκροής των ούρων σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Εμποδίζουν την κανονική ροή των ούρων μπορεί, όπως πέτρες και όγκους που βρίσκονται στο ουροποιητικό σύστημα. Υδρονέφρωση προκαλεί προοδευτική ατροφία του νεφρού.

Υδρονέφρωση από ένα νεφρό είναι συνήθως ασυμπτωματική. Οξείες βλάβες του νεφρού εκφράζει μια απότομη απότομη πόνος στα πλευρά και την πλάτη. Δεν έχει σημασία σε ποια περιοχή του παρεμποδίζεται εκροή των ούρων, ο πόνος είναι πάντα αισθητή στην περιοχή των νεφρών.

Παθολογία διαγιγνώσκεται με υπερηχογράφημα των νεφρών και της ουροδόχου κύστης, ισοτοπικές μελέτες των νεφρών και την αναθεώρηση διάγνωση του ουροποιητικού συστήματος.

Η θεραπεία της νόσου είναι να εξαλείψουμε την αιτία. Αφαίρεση παρέμβαση για την κυκλοφορία των ούρων και η αποξήρανση περιοχές της στασιμότητας, και παρέχουν μια πλήρη αποκατάσταση.

Αν η συμφόρηση προκαλείται από ουρολιθίασης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί λαϊκές θεραπείες για την αφαίρεση των λίθων από το σώμα.

Νεφρική ανεπάρκεια

Επικίνδυνη ασθένεια η οποία συνίσταται στην αδυναμία των νεφρών να παράγουν και να εκκρίνουν τα ούρα. Με αποτέλεσμα τη δηλητηρίαση των τοξινών του σώματος και διαταραχή της ισορροπίας νερού.

Νεφρική ανεπάρκεια
Η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη της νόσου και η απουσία έγκαιρη θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με την ασθένεια.

Τα κύρια είναι:

 • πόνος στις αρθρώσεις και οστά;
 • πρήξιμο;
 • ναυτία και έμετος;
 • ο μικρός αριθμός ή πλήρη έλλειψη των ούρων;
 • κίτρινο-γκρι χρώμα του δέρματος.

Νεφρική ανεπάρκεια έχει διαγνωστεί από το γιατρό χρησιμοποιώντας τη χημεία του αίματος.

Η θεραπεία είναι μακροχρόνια και πολύπλοκη. Περιλαμβάνει αιμοκάθαρση, αποτοξίνωση, θεραπεία με αυξητική ορμόνη, την εξάλειψη της νόσου που προκαλεί παθολογία, ώστε να κορεστεί το σώμα με βιταμίνες και μέταλλα.

Θα βοηθήσει στη θεραπεία και τη λαϊκή συνταγή με βότανα. 1 κουταλιά της σούπας. κουτάλι από βιολέτες, σπόρους λιναριού, τα βατόμουρα και τα φύλλα από άνθη καλέντουλας μείγμα. Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας. κουτάλι το μείγμα σε 1 λίτρο βραστό νερό, εμποτίζουν για 10 λεπτά και το πίνουμε ως τσάι.

Κωλικό

Εμφανίζεται στο αποτέλεσμα της απότομης διαταραχές των ούρων εκροή (για παράδειγμα, όταν η παραγωγή της πέτρας κανάλι ούρα, τραυματισμού του ουροποιητικού συστήματος). Εξέφρασε μια απότομη ισχυρό πόνο, δύσκολη διαχείριση του πόνου. Επίθεση αναπτύσσει αμέσως. Επεισόδια πόνου, οξεία, δεν περνάει. Μπορεί να εμφανιστεί στη μέση, στην ηβική περιοχή και ακόμη και τα γεννητικά όργανα.

Είναι επαρκής για τη διάγνωση ενδελεχή εξέταση από ουρολόγο και υπερηχογράφημα.

Για θεραπεία με φάρμακα για τον πόνο, συχνά ναρκωτικών προέλευσης. Παράλληλα, την εξάλειψη της αιτίας που προκάλεσε την κολικούς.

Κωλικό
Να folk μέθοδοι επεξεργασίας των κολικών μπορεί να αποδοθεί σε συνταγές για εύκολη απελευθέρωση από τις πέτρες.

Μεταξύ των σπονδύλων κήλη

Παραμόρφωση μεταξύ των σπονδυλικών δίσκων προκαλεί πίεση σε μια νευρική ρίζα. Χωρίς την κατάλληλη θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε παράλυση.

Ένα σταθερό σύμπτωμα είναι ο πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης. Η ανάπτυξη της κήλης, ο πόνος αυξάνει και γίνεται μόνιμη. Επιπλέον ο οξύς πόνος εμφανίζεται περιορισμένη κινητικότητα στο κάτω μέρος της πλάτης και μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στα άκρα.

Για την ακριβή διάγνωση θα πρέπει μια νευρολογική γνωμάτευση και η ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία.

Η θεραπεία της παθολογίας στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξης μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια της φυσικής αγωγής (επιλέγεται ξεχωριστά για κάθε ασθενή), αποκλεισμός από το προσβεβλημένο Τμήμα, χειρουργική επέμβαση.

Φάρμακο θεραπεία χρησιμοποιείται σπάνια, λόγω της χαμηλής αποδοτικότητας.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό;

Εκτός από τις παραπάνω αιτίες, πόνος στην πλάτη μπορεί να προκαλέσει καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης (θαμπό πόνο πόνος), πίεση μυών (πόνος είναι αδύναμο, λειτουργεί ανεξάρτητα), και η συνηθισμένη κούραση. Πολλά από αυτά τα Μέλη εξαφανιστεί εντελώς χωρίς τη βοήθεια των γιατρών.

Άμεση διαβούλευση είναι απαραίτητη, εάν:

 • sharp δεν περνά ο πόνος στο δεξιό ή στο αριστερό hypochondrium;
 • ο πόνος διαρκεί για 2-3 ημέρες.
 • η ένταση δεν μειώνεται σε οριζόντια θέση;
 • συνοδεύεται από πυρετό ή μούδιασμα των άκρων;
 • σταθερό δεν περνά ο πόνος στην ίδια θέση.