Πώς να διακρίνει τα νεφρά πόνο από τον πόνο στην πλάτη

Αυτό βλάπτει τα νεφρά ή το πίσω

Δυσκαμψία στο κάτω μέρος της πλάτης με μια απότομη κίνηση που ενοχλεί πολλούς ανθρώπους. Πονάνε τα νεφρά ή την πλάτη πώς να προσδιορίσετε αν τα αισθήματα είναι ακατανόητο; Πρώτον και κύριον, θα πρέπει να κατανοήσουν τα συμπτώματα των ασθενειών της σπονδυλικής στήλης και τα ζωτικά όργανα. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε μια γενική ιδέα για τη διαφορά στον πόνο. Η κύρια αιτία της δυσφορίας είναι σε θέση να καθορίσει ο γιατρός, μετά από ενδελεχή εξέταση και διάγνωση.

Πόνος στα νεφρά ή το πίσω – διαφορά των συμπτωμάτων

Επιθέσεις πόνος στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης μπορεί να ακινητοποιήσει το άτομο για ένα διάστημα. Αυτό συμβαίνει σε περίπτωση μακράς διαμονής στο κρύο ή από τις επιπτώσεις των σχεδίων. Οι μύες της πλάτης να γίνει φλεγμονή, υπάρχει σπασμός των μαλακών ιστών, η οποία προκαλεί πόνο στο πίσω μέρος, που καλύπτει την συγκεκριμένη περιοχή της σπονδυλικής στήλης. Χρόνια ασθένεια (οστεοχόνδρωση της οσφυϊκής περιοχής) ή επιπλοκές των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης (ισχιαλγία) επίσης να προκύψει με την αιχμηρή επιθέσεις στο κάτω μέρος της πλάτης.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του πόνου στην πλάτη

Τα κύρια σημάδια που δείχνουν ότι ένας πόνος συνέβη οφείλεται σε προβλήματα στην πλάτη και τη σπονδυλική στήλη:

 • η εμφάνιση δυσφορία κατά την ανύψωση βαρέων βαρών ή υπερβολικά φορτία στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης (παρατεταμένο περπάτημα, η παρατεταμένη ορθοστασία).
 • έντονος πόνος που εμφανίζεται κατά τη στιγμή της τις διάφορες κινήσεις του κορμού – κλίσεις, στροφές, αλλαγή θέσεων, όταν κάθεται, ξαπλωμένος;
 • δυσφορία απότομα, και πλήρως αφήνει ένα άτομο χωρίς κίνηση του ασθενή παγώνει στη θέση αυτή, η οποία προκάλεσε μια άσχημη επίθεση.
Τα κύρια χαρακτηριστικά του πόνου στην πλάτη
Παρακαλείστε να σημειώσετε! Πολύ συχνά παθήσεις του πίσω, παρόμοια με την ανάπτυξη της φλεγμονής των νεφρών. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αναλύσει τη φύση του πόνου.

Είναι ενδιαφέρον ότι, όταν τον πόνο στην πλάτη που προκαλείται από προβλήματα στη σπονδυλική στήλη, η θερμοκρασία του σώματος σχεδόν δεν αυξάνεται. Η εξαίρεση είναι η ισχιαλγία στην οξεία και τη λειτουργία του μορφή, όταν η φλεγμονή και το πρήξιμο στην πληγείσα περιοχή είναι πολύ μεγάλες.

Υπάρχουν μια σειρά από παθήσεις της σπονδυλικής στήλης, η οποία μπορεί να προκαλέσει μια απότομη επιθέσεις προς τα πίσω. Η πιο κοινή οστεοχόνδρωση, ριζίτιδας, πρόπτωση, κήλη στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Η μετατόπιση των σπονδύλων και την καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης, φλεγμονές των μυών και των αρθρώσεων, επίσης, συνεπάγεται δυσκολίες για την κίνηση του κορμού κάτω μέρος της πλάτης. Ενώ η δυσφορία μπορεί να εξαφανιστούν μετά το υπόλοιπο σώμα.

Σημαντικό! Πόνο στην πλάτη που προκαλείται από την ασθένεια της σπονδυλικής στήλης μπορεί να ανακουφίσει αλοιφές με την επίδραση της αύξησης της θερμοκρασίας ή φορώντας ένα ειδικό κορσέ, και νεφρικά προβλήματα δυσφορία σε αυτό το δρόμο δεν μπορεί να εξαλείψει.
Σημάδια της νεφρικής πόνους

Τα κύρια συμπτώματα, δίνοντάς του να καταλάβει ότι το πρόβλημα έγκειται στα νεφρά:

 • παραβίαση της κύστης (δυσάρεστη κράμπες στο κάτω μέρος της κοιλιάς, επώδυνη αποβολή των ούρων, μερικές φορές αναμειγνύονται με αίμα);
 • η εμφάνιση προβλημάτων με το στομάχι και το έντερο (έμετος, ναυτία, αλλαγή καρέκλα);
 • η παρουσία έντονο πρήξιμο κάτω από τα μάτια και στα πόδια, η οποία είναι σαφώς ορατά μετά από μια νύχτα;
 • κόπωση, έλλειψη ενέργειας και υπνηλία.
Σημάδια της νεφρικής πόνο
Παρακαλείστε να σημειώσετε! Εάν έχετε νεφρική νόσο, ο πόνος μπορεί να συνοδεύεται από αυξημένη πίεση και πονοκεφάλους.
Οι κύριες διαφορές

Εντυπωσιακή επιβεβαίωση του γεγονότος, ότι πονάει το νεφρό, δεν τα πίσω, είναι η αλλαγή στα ούρα. Γίνεται λασπώδες ή χάνει το χρώμα. Το βιολογικό υλικό μπορεί να είναι αίμα, βλέννα, να αγοράσει σκοτεινό τσάι χρώμα.

Η διαφορά στα συμπτώματα είναι πόνος στην πλάτη σε παθήσεις των νεφρών μπορεί να συνοδεύεται από υψηλή θερμοκρασία. Στην περίπτωση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης πυρετό και ρίγη δεν υπάρχουν.

Η διαφορά στα συμπτώματα έγκειται στο γεγονός ότι ο πόνος οφείλεται σε φλεγμονή των νεφρών, δεν εξαρτώνται από τη θέση του σώματος και την κίνηση. Ενώ η απότομη και δραματική επιθέσεις στο κάτω πίσω από το λόγο των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης συμβαίνουν λόγω της κλίσης, το σώμα στροφές, αλλαγές της πόζες.

Επίσης να καθορίσει αν τα νεφρά είναι άρρωστος, δεν το κάτω μέρος της πλάτης, δυνατό εντοπισμό της επίθεσης. Η δυσφορία που προκύπτει συνήθως από τη φλεγμονή του σώματος, και δίνει και σε άλλους τομείς:

 • προς την πλευρά της, αρπάζοντας μέρος της κοιλιάς και την περιοχή βουβωνική χώρα;
 • στο ουρογεννητικό σύστημα από το εξωτερικό (εξωτερικά γεννητικά όργανα);
 • στην περιοχή της ουροδόχου αγωγούς.
 • στη μηριαία περιοχή στο εσωτερικό.
Η διαφορά είναι ότι τον πόνο στην πλάτη και τα νεφρά

Τα συμπτώματα αυτά είναι δυνατόν να προσδιοριστεί ο τόπος όπου το πόνο στο νεφρό ή πίσω. Αναγνωριστεί με ακρίβεια τον εαυτό σου, είναι αδύνατο. Να κατανοήσουν την πραγματική αιτία της ασθένειας για να βοηθήσει το γιατρό.

Συγκεκριμένα πόνο στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης σε άνδρες και γυναίκες

Αρκετά συχνά ενοχλήσεις στο κάτω μέρος της πλάτης δεν ανήκει στα νεφρά, ανωμαλίες του πίσω. Στους άνδρες, ο πόνος μπορεί να προκαλείται από την επαφή με το ουρογεννητικό σύστημα λοίμωξη που προκαλεί φλεγμονή. Προστατίτιδα μπορεί επίσης να προκαλέσει δυσφορία στο πίσω μέρος.

Ανύψωση βάρους, σωματική άσκηση και τα σπορ είναι επίσης σε θέση να προκαλέσουν στους άνδρες πόνος στο κάτω πίσω. Συνήθως μετά την ανάπαυση ή το τρίψιμο με την επίδραση της αύξησης της θερμοκρασίας ή αναλγητικές αλοιφές θέση που είναι πιο ενοχλητικές, δυσάρεστες αισθήσεις εξαφανιστεί.

Στις γυναίκες, ο πόνος στην πλάτη που συχνά συνδέονται με μηνιαία εκκρίσεις. Αυτό είναι συνήθως ένα σύμπτωμα του προεμμηνορροϊκού κύκλου. Αν μιλάμε για τις γυναίκες είναι ασθένειες που μπορεί να δώσει πίσω τον πόνο, τη φλεγμονή στις ωοθήκες. Ενοχλήσεις στην πλάτη από την παθολογία προκύψει στη μέση μέση ή κοντά στο ιερό οστό, χωρίς να επηρεάζει τα νεφρά. Τις περισσότερες φορές, ο πόνος σχέδιο έχει χαρακτήρα, και συνοδεύεται από έντονους πόνους στη βουβωνική χώρα, κάτω κοιλιακή χώρα.

Οι επιθέσεις στο κάτω μέρος της πλάτης μπορεί να εκδηλωθεί ως μια αρνητική διαταραχή της ουροδόχου κύστης (κυστίτιδα) και των χοληφόρων οδών. Τέτοια βάσανα, εκτός από τον πόνο στην πλάτη, η αιτία των γυναικών συχνή ούρηση στην τουαλέτα, δυσάρεστη και επώδυνη εκπομπών των ούρων.

Συγκεκριμένα πόνο στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης σε άνδρες και γυναίκες
Σημαντικό! Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι επίσης να βρεθεί δυσφορία στο πίσω μέρος. Σε αυτή την περίπτωση, ο πόνος μπορεί να προκληθεί από ένα σημαντικό φορτίο στη σπονδυλική στήλη, λόγω της ανάπτυξης του εμβρύου ή να μιλήσουμε για τις αρχές αγώνες.

Για να προσδιορίσετε ακριβώς αυτό που πονάει, στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι μόνο ένας ειδικός μετά τη δοκιμή. Είναι σημαντικό να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια εάν έχετε οποιαδήποτε ύποπτα συμπτώματα πίσω.

Διάγνωση του πόνου στο κάτω μέρος της πλάτης

Να εντοπίσει τις πραγματικές αιτίες των επιθέσεων της χαμηλής πλάτης πρέπει να ξέρεις σε τι γιατρό να απευθυνθώ. Αρχικά, συνιστάται να πάνε στο ψυχαναλυτή. Θα κάνει μια προκαταρκτική εξέταση που περιλαμβάνει ψηλάφηση των πιο έντονο πόνο, θα διερευνήσει την καταγγελία και θα ορίσει τις απαραίτητες εξετάσεις.

Για να προσδιορίσετε αν πονούν τα νεφρά, ειδικός μπορεί να κάνει μερικές απαλές κινήσεις με την πλευρά της παλάμης στο κάτω μέρος της πλάτης. Οποιαδήποτε συμπτώματα από το σώμα σε απάντηση σε μια τέτοια χειραγώγηση δείχνουν την παθολογία των νεφρών. Πριν θα τεθεί σαφής διάγνωση, θα πρέπει να υποβληθεί σε μια σειρά ερευνών, και στη συνέχεια να πάει σε ένα συγκεκριμένο γιατρό.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι ο πόνος στο νεφρό ή το πίσω μέρος, υπάρχουν οι ακόλουθες μέθοδοι διάγνωσης:

 • η μελέτη του βιολογικού υλικού του ασθενούς (ούρα, αίμα);
 • ένα υπερηχογράφημα των νεφρών σχετικά με το θέμα της φλεγμονής, ή όγκων σε ζεύγη όργανα του ουροποιητικού συστήματος;
 • απεικόνισης (ΑΞΟΝΙΚΉ και ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης – η ταυτοποίηση των εκτοπισμένων σπονδύλων, η συμπίεση των νευρικών ινών και η παρουσία των λοιμώξεων στους ιστούς (αν υπάρχει).
Νόσου και η διάγνωση

Στην περίπτωση που η ολοκληρωμένη διάγνωση έδειξε την ύπαρξη προβλημάτων του μυοσκελετικού συστήματος, ο θεραπευτής στέλνει τον ασθενή σε ένα νευρολόγο και άλλους ειδικούς. Όλα εξαρτώνται από το αποκάλυψε παθολογία. Στην περίπτωση της νόσου των νεφρών, συμβουλευτείτε έναν ουρολόγο. Οι επαγγελματίες θα συνταγογραφήσει μια αποτελεσματική θεραπεία που θα σας βοηθήσει να διορθώσετε το πρόβλημα.

Παρακαλείστε να σημειώσετε! Για να προσδιορίσετε την πηγή του πόνου είναι σχεδόν αδύνατη. Ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο να συμβουλευτείτε ένα γιατρό ο οποίος θα διεξάγει μια πλήρη διάγνωση και να συνταγογραφήσει την κατάλληλη θεραπεία στον ασθενή.

Πόνος στην πλάτη, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να υποδεικνύει φλεγμονώδεις διεργασίες στο νεφρό ή ανωμαλίες της σπονδυλικής στήλης. Στα πρώτα στάδια της νόσου είτε δυσφορία μπορεί να είναι το ίδιο. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι δεν είναι πάντα σαφές, αν πονούν τα νεφρά, και ίσως το πρόβλημα να είναι στο πίσω μέρος. Να κατανοήσουν τους λόγους για την εμφάνιση του πόνου στο κάτω μέρος της πλάτης για να βοηθήσει το γιατρό. Το σημαντικότερο, κατά τα πρώτα σημάδια της ταλαιπωρίας ζητήστε ιατρική βοήθεια, όχι για να εκτελέσετε την ασθένεια.