Οστεοχόνδρωση της αυχενικής περιοχής

Οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης

Η οστεοχόνδρωση της αυχενικής περιοχής είναι μια εκφυλιστική διαδικασία βλάβης των μεσοσπονδύλιων δίσκων και του ιστού του χόνδρου, που σταδιακά περνά στους σπονδύλους. Σε μια κατάσταση χωρίς θεραπεία, η οστεοχονδρωσία οδηγεί σε τέτοιες τρομερές ασθένειες όπως το ριζικό σύνδρομο, η περιάρθρωση του βραχιονίου σπονδυλικής στήλης κ. λπ.

Επί του παρόντος, κάθε τρίτο άτομο επηρεάζεται από αυχενική οστεοχόνδρωση, οι αιτίες της οποίας μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές. Όμως, παρά τον μαζικό του χαρακτήρα, είναι εξαιρετικά ύπουλος και δεν συγχωρεί μια απρόσεκτη στάση απέναντι στον εαυτό του Πώς να αντιμετωπίσετε την αυχενική οστεοχονδρωσία, ανεξάρτητα από το στάδιο ανάπτυξης; Πρώτα πρέπει να καταλάβετε τι είδους ασθένεια είναι - η αυχενική οστεοχονδρωσία και οι λόγοι που την προκάλεσαν.

Αιτίες οστεοχονδρωσίας της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης

Ο κύριος λόγος για την ανάπτυξη της νόσου είναι ο ίδιος όπως και για άλλα μέρη της σπονδυλικής στήλης - ένας καθιστικός, καθιστικός τρόπος ζωής. Αυτό ισχύει τόσο για τη νεότερη γενιά άνω των 20 όσο και για τα άτομα που μόλις έχουν ξεπεράσει το όριο των 40 ετών: με την αύξηση της ηλικίας, οι συνέπειες μιας μη ισορροπημένης διατροφής, η έλλειψη βιταμινών και ασβεστίου στο σώμα, οι μεταβολικές διαταραχές και οι αποθέσεις αλατιού γίνονται πιο αισθητές. έντονα .

Προσθέστε εδώ μολυσματικές, τοξικές, ενδοκρινικές ασθένειες και γενετική προδιάθεση, και τώρα το κεφάλι σας πονάει με την οστεοχονδρωσία, είναι δύσκολο να γυρίσετε το λαιμό σας στο πλάι, ο θαμπός πόνος δεν σας επιτρέπει να σκεφτείτε τίποτα άλλο. Αυτό οδηγεί σε αύξηση της πίεσης και τραυματισμό των νευρικών απολήξεων. Υπάρχει μια κατάσταση μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, βαρύτητα - συμπτώματα που μετατρέπονται σε πονοκέφαλο με οστεοχονδρωσία, η οποία γίνεται αισθητή. Παρεμπιπτόντως, η αυχενική οστεοχονδρωσία και η πίεση, ειδικά η αυξημένη πίεση, είναι μια φυσική διαδικασία, καθώς οι αρτηρίες φράσσονται και διακόπτουν την εκροή.

Η ανάπτυξη της αυχενικής οστεοχονδρωσίας ξεκινά πρώτα με τους μεσοσπονδύλιους δίσκους: υπό την επίδραση αρνητικών παραγόντων, ο πολφικός πυρήνας αρχίζει να χάνει υγρασία και ελαστικότητα και σχηματίζονται μικρορωγμές. Ως αποτέλεσμα, οι λειτουργίες απορρόφησης κραδασμών του μεσοσπονδύλιου δίσκου επιδεινώνονται και το φορτίο στους σπονδύλους από κάτω αυξάνεται. Μικρορωγμές και οστεόφυτα (αποφύσεις οστών) σχηματίζονται επίσης σε αυτά, έτσι ώστε ο σπόνδυλος να μπορεί να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη περιοχή φορτίου. Όμως η επιπλέον μάζα των οστεοφύτων αρχίζει να ασκεί πίεση στις ρίζες των νεύρων ή να συμπιέζει τη σπονδυλική αρτηρία. Και ένας πονοκέφαλος με αυχενική οστεοχονδρωσία είναι το πρώτο σύμπτωμα που πρέπει να δώσετε προσοχή.

Εάν στο μέλλον εμφανιστούν υπεξαρθρώσεις στις μεσοσπονδύλιες αρθρώσεις, οι μύες του αυχένα πρέπει να τεντώνονται συνεχώς για να διατηρηθούν οι σπόνδυλοι στην προηγούμενη κατάστασή τους. Αλλά οι μύες κουράζονται από την ένταση και το φορτίο πέφτει ξανά στους σπονδύλους, επιδεινώνοντας την ανάπτυξη οστεοχόνδρωσης.

Εάν έχετε πονοκέφαλο με οστεοχονδρωσία, αισθάνεστε έναν συνεχή σπασμό των μυών του λαιμού, θέλετε να κάνετε τακτικά ένα μασάζ - συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Οι κλινικές παρέχουν εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής θεραπείας της αυχενικής οστεοχόνδρωσης, της χειρωνακτικής θεραπείας και του μασάζ.

Διάγνωση της οστεοχονδρωσίας της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης

Εάν υποφέρατε από ζάλη, μούδιασμα στους μύες του λαιμού και της πλάτης, πονοκέφαλο - βιαστείτε στον γιατρό, υπάρχουν εμφανή σημάδια οστεοχονδρωσίας. Η αυχενική-βραχιόνια οστεοχονδρωσία, που εκδηλώνεται με τα παραπάνω συμπτώματα, είναι μια δυσάρεστη ασθένεια αν δεν αντιμετωπιστεί.

Η ομάδα κινδύνου είναι:

  • έμπειροι οδηγοί?
  • άτομα που κάθονται στον υπολογιστή όλη την ώρα.
  • άτομα με ασθένειες της σπονδυλικής στήλης?
  • Μαθητές.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι περνούν τον περισσότερο χρόνο τους σε μια θέση με σταθερή θέση των μυών, η οποία οδηγεί στους σπασμούς τους.

Η αυχενική οστεοχονδρωσία 1ου βαθμού χαρακτηρίζεται από πόνους βολής, οσφυαλγία. Παρόμοιος πόνος στην πλάτη εμφανίζεται και με την οσφυαλγία της οσφυοϊερής οστεοχόνδρωσης. Οι μη εκπαιδευμένοι μύες από τον καθιστικό τρόπο ζωής υποσιτίζονται και αρχίζουν να γερνούν. Αυτό μπορεί να συμβεί τόσο στο 20ο όσο και στο 50ο έτος της ζωής. Η εκφυλιστική καταστροφή των σπονδύλων οδηγεί στη συνέχεια σε οστεοχόνδρωση δεύτερου βαθμού της περιοχής του λαιμού.

Τα σημάδια της οστεοχόνδρωσης σταδίου 2 της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης είναι φλεγμονώδεις διεργασίες, ρήξη της κάψουλας και εμφάνιση οστεοφύτων. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια, μετά να πεθάνει και μετά να αναζωπυρωθεί, προκαλώντας ταυτόχρονα «σύνδρομο πτώσης κεφαλής» όταν ο ασθενής αναγκάζεται να πιέσει το κεφάλι του με τα χέρια του για να ανακουφίσει τον πονοκέφαλο. εκ των οποίων δεν μπορεί να ξεκινήσει.

Στο παρελθόν απαιτούνταν μόνο φυσική εξέταση και ακτινογραφίες για τη διάγνωση. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, η διάγνωση της αυχενικής οστεοχόνδρωσης δεν θα ήταν αξιόπιστη, καθώς οι ακτινογραφίες δεν μπορούν να δείξουν μια πλήρη εικόνα της εξέλιξης της νόσου. Αυτό απαιτεί διαδικασίες CT και MRI που δείχνουν εστίες φλεγμονής, κυκλοφορικές διαταραχές, παθολογίες και νεοπλάσματα.

Θεραπεία της οστεοχονδρωσίας του τραχήλου της μήτρας

Η θεραπεία της οστεοχονδρωσίας της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης ξεκινά με τη διάγνωση, πρώτα απ 'όλα, την αποκατάσταση του μυϊκού τόνου. Ο πόνος στην αυχενική οστεοχονδρωσία στα αρχικά στάδια της νόσου δεν είναι τόσο έντονος και δεν απαιτεί ιατρική θεραπεία. Αρκεί να υποβληθείτε σε ειδικό μασάζ ή χειροθεραπεία, να αναθεωρήσετε τις συνθήκες εργασίας και να στραφείτε σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής: να κάθεστε λιγότερο στον υπολογιστή, να κινηθείτε περισσότερο και να κάνετε ελαφριά σωματική εργασία.

Αλλά αν αισθάνεστε ζάλη, η οστεοχόνδρωση δεν σας επιτρέπει να γυρίσετε το λαιμό σας και ο πόνος δεν σας ξεκουράζει - χρειάζεστε ολοκληρωμένη και ιατρική θεραπεία. Σε αυτή την περίπτωση, για την ανακούφιση του πόνου, ο γιατρός συνταγογραφεί αναλγητικά (στο οξύ στάδιο - ενέσεις), στη συνέχεια δισκία, αλοιφές και γέλες με θερμαντικό αποτέλεσμα. Ένα επαγγελματικά εκτελούμενο μασάζ για την αυχενική οστεοχονδρωσία φέρνει επίσης μεγάλη ανακούφιση και ανακουφίζει από τον πόνο για λίγο.

Τα κύρια στάδια στη θεραπεία της αυχενικής οστεοχόνδρωσης είναι:

  • αφαίρεση του συνδρόμου πόνου?
  • αφαίρεση οιδήματος?
  • ομαλοποίηση της κυκλοφορίας του αίματος ·
  • ενίσχυση των μυών και αύξηση του τόνου.
  • αποκατάσταση της αναγέννησης των ιστών.

Η ολοκληρωμένη θεραπεία της αυχενικής οστεοχόνδρωσης συνίσταται σε θεραπεία με φάρμακα και τεχνικές βελονισμού, βελονισμό και ρεφλεξολογία, χειρωνακτική θεραπεία και μασάζ, λαϊκές θεραπείες και ομοιοπαθητικά σκευάσματα.

Όλες οι ιατρικές συνταγές και οι θεραπευτικές διαδικασίες μπορούν να ληφθούν σε κλινικές όπου βρίσκεστε στα γραφεία εξυπηρέτησής σας με σύγχρονο εξοπλισμό, νοσοκομεία και επαγγελματίες γιατρούς με πολυετή εμπειρία. Για να διαπιστωθεί σωστά η διάγνωση της αυχενικής οστεοχόνδρωσης και να πραγματοποιηθεί επαρκής θεραπεία, απαιτείται μια ολόκληρη ομάδα ιατρών στενής ειδικότητας: σπονδυλολόγος και χειρουργός, μασέρ και νευρολόγος, φυσιοθεραπευτής.

Πρόληψη της οστεοχόνδρωσης της περιοχής του λαιμού

Η αυχενική οστεοχονδρωσία, ο πονοκέφαλος, η ζάλη, η οσφυαλγία, το κάψιμο στον αυχένα και τους ώμους είναι συμπτώματα που εμποδίζουν ένα άτομο να κάνει μια φυσιολογική ζωή. Όλα αυτά όμως μπορούν να αποφευχθούν αν επιμείνετε σε απλά πράγματα: σωστό και υγιεινό τρόπο ζωής, ισορροπημένη διατροφή, περισσότερη άσκηση και θεραπευτικές ασκήσεις.