Θεραπεία της οστεοχονδρωσίας του τραχήλου της μήτρας με λαϊκές θεραπείες: 18 καλύτερες συνταγές

Η αυχενική οστεοχονδρωσία είναι μια από τις πιο συχνές στον σύγχρονο κόσμο. Παρά το γεγονός ότι η σύγχρονη ιατρική αναζητά πάντα νέους τρόπους θεραπείας και πρόληψης πολλών ασθενειών, η οστεοχόνδρωση είναι μια διάγνωση που μπορεί να γίνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από 8 στους 10 ανθρώπους στον κόσμο.

Η ανάπτυξη της νόσου διευκολύνεται από τον καθιστικό τρόπο ζωής και την ανεπαρκή προσοχή στα πρώτα σημάδια της νόσου. Πώς να αντιμετωπίσετε την οστεοχονδρωσία του τραχήλου της μήτρας και αν μπορεί να γίνει με τη βοήθεια λαϊκών θεραπειών, θα μάθουμε σε αυτό το άρθρο.

Περιγραφή της παθολογίας

Η αυχενική οστεοχόνδρωση είναι μια μακροχρόνια ασθένεια, το κύριο σύμπτωμα της οποίας είναι η καταστροφή των μεσοσπονδύλιων δίσκων. Ο συνδετικός ιστός φθείρεται και διασπάται και χάνει την ελαστικότητά του. Η ασθένεια συνοδεύεται από έντονο πόνο, επιδείνωση της σωματικής και ψυχικής κατάστασης του ασθενούς.

Εάν η ασθένεια αφεθεί χωρίς θεραπεία, οδηγεί σε αναπηρία και αναπηρία. Η θεραπεία της αυχενικής οστεοχονδρωσίας είναι μια πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, είναι σημαντικό να πραγματοποιηθεί μια σύνθετη δράση για τα αίτια της νόσου.

Η συμβατική ιατρική προσφέρει μια ποικιλία αποδεδειγμένων θεραπειών για τη θεραπεία αυτής της ασθένειας.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της παραδοσιακής ιατρικής

Η χρήση διαφόρων λαϊκών μεθόδων θεραπείας της αυχενικής οστεοχόνδρωσης έχει τόσο θετικές (συν) όσο και αρνητικές (μείον) πλευρές. Η αυχενική οστεοχονδρωσία είναι μια παθολογία που γίνεται όλο και πιο συχνή στον σύγχρονο κόσμο.

Πόνος στον αυχένα με αυχενική οστεοχονδρωσία

Πλεονεκτήματα:

 • μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ασθενείς για τους οποίους η θεραπεία με επίσημα φάρμακα αντενδείκνυται.
 • είναι οικονομικά διαθέσιμα.
 • χρησιμοποιούνται φυσικά συστατικά.
 • δεν προκαλούν παρενέργειες.
 • έχουν υψηλή απόδοση όταν χρησιμοποιούνται σωστά και έγκαιρα.
 • την ικανότητα γρήγορης ανακούφισης του πόνου στο σπίτι.
 • Φιλικότητα προς τον χρήστη.

Μειονέκτημα:

 • Η ακατάλληλη χρήση μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.
 • σε προχωρημένες περιπτώσεις η νόσος δεν δείχνει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ο ασθενής μπορεί να χάσει χρόνο.
 • η χρήση ορισμένων από αυτά τα προϊόντα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα ή δηλητηρίαση.
 • ορισμένες λαϊκές θεραπείες είναι ασυμβίβαστες μεταξύ τους.

Οι τρόποι χρήσης λαϊκών θεραπειών είναι πολλοί. Για τη θεραπεία ασθενειών της σπονδυλικής στήλης στο σπίτι χρησιμοποιούνται:

Λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία της οστεοχονδρωσίας του λαιμού
 1. Φαρμακευτικά φυτά: φύλλα, άνθη, ριζώματα βοτάνων και δέντρων, έλαια από ποικιλία φυτών. Οι λαϊκές θεραπείες μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.
 2. Συστατικά ζωικής προέλευσης: απόβλητα από μέλισσες, χολή ζώων, δηλητήριο μέλισσας και φιδιού, αυγά.
 3. Χημικές ουσίες που μπορείτε να αγοράσετε στα φαρμακεία: διάφορα βάμματα με βάση το αλκοόλ, το ιώδιο, το αναλγίνη, την καμφορά, το νέφτι κ. λπ.

Οι λαϊκές θεραπείες χωρίζονται σε αυτές που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό και σε αυτές που χρησιμοποιούνται έξω.

Ζυθοποιίες και Τέλη

Από τις υπάρχουσες λαϊκές θεραπείες, τα πιο δημοφιλή είναι τα αφεψήματα για τη θεραπεία της οστεοχονδρωσίας του τραχήλου της μήτρας. Τα σωστά παρασκευασμένα αφεψήματα θα ανακουφίσουν τον πόνο, θα μειώσουν το πρήξιμο και τη φλεγμονή, θα ομαλοποιήσουν το μεταβολισμό. Για την παρασκευή αφεψημάτων χρησιμοποιούνται διάφορα είδη φυτών. Παρακάτω είναι οι πιο δημοφιλείς συνταγές.

Λαϊκές συνταγές για τη θεραπεία της οστεοχονδρωσίας του λαιμού

Ηλιοτρόπιο

Για την παρασκευή του ζωμού χρησιμοποιούνται ριζώματα ηλίανθου. Οι ρίζες πρέπει να αποθηκεύονται το φθινόπωρο. Μετά τη συλλογή, ξεπλύνετε, στεγνώστε, αλέστε, αποθηκεύστε σε ξηρό μέρος. Για αφέψημα, 150 γραμμάρια ρίζες χύνονται με δύο λίτρα ζεστό νερό, τοποθετούνται σε απαλή φωτιά, βράζονται για μισή ώρα και ψύχονται. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε το ζωμό τρεις φορές την ημέρα, καλό είναι να περιμένετε 20-30 λεπτά μετά το τέλος του γεύματος. Η πορεία της θεραπείας είναι ένας μήνας.

Ρίζα ηλίανθου στην αυχενική οστεοχονδρωσία

Βελόνες

Οι φρέσκες βελόνες συλλέγονται απευθείας από τα δέντρα, λαμβάνονται σε ποσότητα 250 γραμμαρίων, ρίχνουμε 1 λίτρο βραστό νερό και αφήνουμε για 20 λεπτά. Για να το χρησιμοποιείτε δύο φορές την ημέρα, καλό είναι να αφήνετε οκτώ ώρες μεταξύ των γευμάτων αφού περιμένετε 30 λεπτά μετά το γεύμα. Η θεραπεία με αφέψημα πρέπει να πραγματοποιείται εντός ενός μήνα.

φρέσκες βελόνες στη θεραπεία της οστεοχονδρωσίας του λαιμού

Για αφέψημα πικραλίδας, οι ρίζες συλλέγονται, ξηραίνονται και θρυμματίζονται. Ρίζες 15 g χύνονται με 250 ml ζεστού νερού και τοποθετούνται σε ατμόλουτρο για 15 λεπτά. Μετά από μισή ώρα καθίζησης, ο ζωμός πρέπει να φιλτραριστεί και στη συνέχεια ο αρχικός όγκος των 250 ml αποκαθίσταται με βρασμένο νερό. Ρίζα πικραλίδας για βράσιμο

Τρώτε το ένα τρίτο του ποτηριού τρεις φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα αφεψήματα προάγουν την αποβολή των αλάτων από το σώμα, αλλά δεν μπορούν να επηρεάσουν τον κατεστραμμένο ιστό χόνδρου. Επομένως, είναι σημαντικό να συνδυάσετε αυτή τη θεραπεία με άλλες.

Ρίζα πικραλίδας στη θεραπεία της αυχενικής οστεοχονδρωσίας

Χρίω

Οι αλοιφές που παρασκευάζονται από τα συστατικά που διατίθενται στο σπίτι χρησιμοποιούνται επίσης ευρέως ως μία από τις μεθόδους εναλλακτικής θεραπείας για την οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Αυτές οι θεραπείες είναι πολύ αποτελεσματικές και δεν έχουν σχεδόν καμία παρενέργεια.

Βούτυρο και αυγό

Για να προετοιμάσετε αυτήν την αλοιφή πρέπει να πάρετε:

 • αλεύρι - 20 γρ.
 • αυγό - 1 τεμάχιο?
 • Ηλιέλαιο - 100 ml;
 • Ξίδι - 20 ml.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, τα βάζουμε σε σκοτεινό μέρος. Μετά από δύο ημέρες, η αλοιφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Η προκύπτουσα αλοιφή τρίβεται στην περιοχή που πονάει, τυλίγεται με χαρτί ή πολυαιθυλένιο, δένεται ένα ζεστό μαντήλι ή μαντήλι και κοιμάται.

Αλοιφή με λάδι και αυγό για τη θεραπεία της οστεοχονδρωσίας του λαιμού

Αλοιφή τζίντζερ

Η χρήση τζίντζερ για την οστεοχονδρωσία σάς επιτρέπει να ανακουφίσετε τον έντονο πόνο και τη φλεγμονή μέσα σε μία ώρα από τη χρήση του.

Για να προετοιμάσετε αλοιφή τζίντζερ θα χρειαστείτε: η αλοιφή τζίντζερ θα σας βοηθήσει με έντονο πόνο

 • φρέσκο αγελαδινό λάδι - 30 γρ.
 • Σκόρδο - 3 σκελίδες?
 • Ρίζα τζίντζερ (χωρίς τη φλούδα) - 50 γρ.
 • αιθέριο έλαιο - 2-3 σταγόνες.
Αλοιφή τζίντζερ που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της αυχενικής οστεοχόνδρωσης

Ψιλοκόψτε το σκόρδο, τρίψτε το τζίντζερ. Μαλακώστε το βούτυρο, ανακατέψτε με αιθέριο έλαιο, προσθέστε το στο σκόρδο και το τζίντζερ. Ανακατέψτε τα πάντα καλά, εφαρμόστε στην περιοχή που έχει φλεγμονή, απομονώστε, αφήστε να ζεσταθεί όλη τη νύχτα.

Μείγμα μουστάρδας και αυγών

Για να πάρετε το μείγμα, πρέπει να πάρετε:

 • Ασπράδια αυγών - 3 τεμ.
 • Μουστάρδα σε σκόνη - 50 γρ.
 • Οινόπνευμα καμφοράς - 50 ml;
 • Βότκα - 60 ml.
Μίγμα μουστάρδας και αυγού στη θεραπεία της αυχενικής οστεοχονδρωσίας

Ανακατέψτε καλά τα συστατικά με ένα μίξερ ή σε ένα σέικερ και αφαιρέστε τα σε σκοτεινό μέρος για 12 ώρες. Το μείγμα χρησιμοποιείται με τη μορφή κομπρέσας, η οποία εφαρμόζεται στην πληγείσα περιοχή και αφήνεται να στεγνώσει εντελώς. Χρησιμοποιείται δύο φορές την ημέρα για 12 ημέρες.

Συνταγές με μέλι

Οι λαϊκές θεραπείες με βάση το μέλι είναι ευρέως γνωστές και εφαρμόζονται για την αυχενική οστεοχόνδρωση. Οι κομπρέσες με μέλι είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς.

Συνταγή κομπρέσας μελιού # 1:

 • Βότκα - 150 ml;
 • μέλι - 100 γρ.
 • Χυμός αλόης - 50 ml.
Μέλι με χυμό αλόης στη θεραπεία της αυχενικής οστεοχόνδρωσης

Τα συστατικά αναμειγνύονται, εφαρμόζονται στο ύφασμα ή σε πολλά στρώματα γάζας, εφαρμόζονται στην πληγείσα περιοχή, ένα ζεστό μαντήλι είναι δεμένο πάνω του. Χρησιμοποιείται δύο φορές την ημέρα για δύο εβδομάδες. Το μέλι χρησιμοποιείται ευρέως στη θεραπεία παθολογιών.

Συνταγή για κομπρέσα μελιού # 2

Απλώστε μια λεπτή στρώση μελιού (η κηρήθρα είναι καλύτερη) στην επώδυνη περιοχή και τυλίξτε τη σφιχτά με λαδόκολλα ή πολυαιθυλένιο. Κρατήστε για δύο ώρες και μετά ξεπλύνετε με αρκετό ζεστό νερό. Πρέπει να κάνετε τέτοιες κομπρέσες μέσα σε μια εβδομάδα.

Συνταγή κομπρέσας μελιού # 3

Ανακατέψτε λεπτό αλάτι και μέλι (πάρτε τα συστατικά σε ίσα μέρη), εφαρμόστε σε έναν φαρδύ επίδεσμο διπλωμένο πολλές φορές, εφαρμόστε τον επίδεσμο στην κατεστραμμένη περιοχή, χρησιμοποιήστε ένα μαντήλι για μόνωση. Η διαδικασία πρέπει να γίνεται κάθε βράδυ πριν τον ύπνο. Δέκα μέρες είναι αρκετές για να τεθεί σε ισχύ.

Κομπρέσες για αυχενική οστεοχονδρωσία

Φαρμακευτικά λουτρά

Για τη θεραπεία της οστεοχόνδρωσης της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, χρησιμοποιούνται επίσης παραδοσιακές μέθοδοι για θεραπευτικά λουτρά. Το ζεστό νερό με φαρμακευτικό αφέψημα δρα στο δέρμα και, ως αποτέλεσμα, τους μύες, τους ζεσταίνει, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, ανακουφίζει από το πρήξιμο και τους χαλαρώνει. Χρησιμοποιούνται φυτικά σκευάσματα, πωλούνται σε φαρμακεία και αυτοσυλλεγόμενοι συνδυασμοί. Για θεραπευτικά λουτρά χρησιμοποιούνται φυτικά σκευάσματα.

Φαρμακευτικά λουτρά για τη θεραπεία της αυχενικής οστεοχονδρωσίας

Είναι απαραίτητο να ρίξετε βραστό νερό σε ένα σμάλτο μπολ, να βάλετε γρασίδι (300-400 γραμμάρια) εκεί και να το αφήσετε να παρασκευαστεί. Η θερμοκρασία του νερού στο μπάνιο πρέπει να διατηρείται όσο το δυνατόν πιο κοντά στη θερμοκρασία του σώματος. Ο χρόνος μπάνιου είναι 25-30 λεπτά. Δεν συνιστάται η παραμονή σε νερό που έχει κρυώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση πρέπει να κάνουν μπάνιο με προσοχή. Μετά το μπάνιο, πρέπει να τρίψετε καλά τον εαυτό σας με μια πετσέτα και να τρίψετε την περιοχή που πονάει με μια θερμαντική αλοιφή. Μια παρόμοια διαδικασία πρέπει να γίνεται κάθε απόγευμα για δύο εβδομάδες.

Τα ακόλουθα φυτά συνιστώνται για μπάνιο:

 • Μάιος φύλλα σημύδας?
 • Βελόνες από πεύκο, κέδρο, έλατο.
 • Λουλούδια χαμομηλιού?
 • Ρίζα Calamus;
 • Πυρετός.

9 λαϊκές θεραπείες για την οστεοχονδρωσία

Οι υπάρχουσες λαϊκές θεραπείες είναι ποικίλες και πολυλειτουργικές. Παρακάτω είναι εννέα άλλες δοκιμασμένες λαϊκές θεραπείες για την οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης.

Κομπρέσα κηροζίνης

Εάν ο πόνος από την αυχενική οστεοχονδρωσία είναι πολύ έντονος, μια κομπρέσα με κηροζίνη είναι ένας ταχείας δράσης αναλγητικός παράγοντας. Για τέτοιες κομπρέσες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένη οικιακή κηροζίνη. Το ύφασμα υγραίνεται άφθονα με κηροζίνη και εφαρμόζεται στην επιθυμητή θέση. Τυλίγουμε την κορυφή με πολυαιθυλένιο και αφήνουμε για 2-3 ώρες. Πρέπει να σημειωθεί ότι η κηροζίνη έχει έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά, επομένως είναι καλύτερο να κάνετε το στρώμα πολυαιθυλενίου πιο πυκνό. Οι κομπρέσες κηροζίνης βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου πολύ γρήγορα

Κομπρέσα κηροζίνης στη θεραπεία της οστεοχονδρωσίας

Έγχυμα μπουμπουκιού πεύκου

Τα μπουμπούκια πεύκου για αυτό το βάμμα δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερα από 2 cm, πρέπει να συλλέγονται τον Μάρτιο-Απρίλιο. Τα μπουμπούκια που συλλέγονται (1 ποτήρι) κόβονται και τοποθετούνται σε γυάλινο δοχείο, καλύπτονται με κρυσταλλική ζάχαρη (2 ποτήρια) και αφήνονται να βράσουν για δύο εβδομάδες. Όταν το έγχυμα είναι έτοιμο θα έχει ανοιχτό καφέ χρώμα και πυκνή σύσταση.

Πάρτε το έγχυμα τρεις φορές την ημέρα, μία κουταλιά της σούπας, χωρίς να το καταπιείτε αμέσως, αλλά κρατήστε το στο στόμα σας για λίγο. Η διάρκεια λήψης του εγχύματος με μπουμπούκια πεύκου είναι 3 εβδομάδες, αλλά τα αποτελέσματά του γίνονται ήδη αισθητά την τρίτη ημέρα μετά την έναρξη της λήψης.

Έγχυμα μπουμπουκιών πεύκου για τη θεραπεία της αυχενικής οστεοχόνδρωσης

Κομπρέσα πατάτας

Τρίβουμε ωμές πατάτες και ανακατεύουμε με μέλι σε αναλογία 1: 1. Εφαρμόστε την προκύπτουσα μάζα με τη μορφή κομπρέσας στο λαιμό με οστεοχονδρωσία, βάλτε χαρτί ή γάζα από πάνω και στη συνέχεια δέστε ένα κασκόλ ή ένα πανί. Μουλιάστε για δύο ώρες, ξεπλύνετε το προϊόν και τρίψτε φυτικό λάδι: ελιές, έλατο, λιναρόσπορο.

Κομπρέσα με πατάτες για αυχενική οστεοχόνδρωση

Τρίβοντας μητέρα και θετή μητέρα

Τα λουλούδια και οι μίσχοι της μητέρας και της θετής μητέρας σε ποσότητα 20 γραμμαρίων, ρίξτε φαρμακευτικό οινόπνευμα σε ποσότητα 320 ml. Αφαιρέστε το προκύπτον προϊόν σε σκοτεινό, δροσερό μέρος για ένα μήνα. Μετά από ένα μήνα, τεντώστε και εφαρμόστε για θεραπεία με τη μορφή τριβής επώδυνων περιοχών.

Στη θεραπεία της οστεοχονδρωσίας του τραχήλου της μήτρας με λαϊκές θεραπείες, χρησιμοποιούνται συχνά φυτά, τα οποία έχουν θερμαντικό και αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα.

Τρίψιμο της μητέρας και της θετής μητέρας με αυχενική οστεοχόνδρωση

Τρίψιμο από χρένο και σαμπούκο

Τρίψτε τα ριζώματα χρένου, πιέστε το χυμό από την προκύπτουσα μάζα. Ανακατέψτε έναν όγκο 1: 1 με βότκα και ρίξτε το σαμπούκο με αυτό το μείγμα. Για 100 γραμμάρια μούρων, πρέπει να πάρετε μισό λίτρο του προκύπτοντος μείγματος. Επιμείνετε στη λύση για μια εβδομάδα. Τρίψτε το χρένο τρίβοντας τις άρρωστες περιοχές για να αποφύγετε τους λεμφαδένες.

Τρίψτε με χρένο και σαμπούκο για αυχενική οστεοχονδρωσία

Κομπρέσα ραπανάκι

Αυτή είναι μια άλλη εξαιρετική λαϊκή θεραπεία με τη μορφή συμπίεσης για τη θεραπεία της οστεοχόνδρωσης της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Οι καλλιέργειες ρίζας συνθλίβονται και τοποθετούνται ανάμεσα σε δύο στρώσεις γάζας, τοποθετούνται στο λαιμό και η κορυφή καλύπτεται με χοντρό χαρτί. Αυτή η κομπρέσα θα ζεστάνει καλά την περιοχή που πονάει, αλλά πρέπει να προσέχετε να μην καεί από το χυμό.

μαύρο ραπανάκι που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της αυχενικής οστεοχόνδρωσης

Κομπρέσα κρέμας γάλακτος με comfrey

Το φάρμακο Comfrey ή το δελφίνιο (το μέρος της ρίζας του) τρίβεται πολύ λεπτά, προστίθεται ξινή κρέμα σε ποσότητα 50 γραμμαρίων, απλώνεται σε ένα πανί και χρησιμοποιείται ως κομπρέσα ή λοσιόν στο λαιμό. Η συνεδρία έκθεσης διαρκεί 40 λεπτά, η πορεία της θεραπείας 9-10 ημέρες.

Το κόλπο μιας τέτοιας συνταγής δεν είναι μόνο να χρησιμοποιήσετε ένα φαρμακευτικό βότανο, αλλά και ξινή κρέμα, η οποία πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας. Ιδανικά, πρόκειται για ένα σπιτικό προϊόν καθώς είναι στο μέγιστο βαθμό ενισχυμένο με ασβέστιο. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν σε διάφορες τοπικές θεραπείες, κάτι που είναι χειρότερο, φθηνότερο κ. λπ. Εκτός από τα φάρμακα και τις λαϊκές θεραπείες, δεν αξίζει να το εξοικονομήσετε.

Η ρίζα Larkspur στη θεραπεία της αυχενικής οστεοχονδρωσίας

Θέρμανση με οζοκερίτη

Λιώνουμε οζοκερίτη ή κερί βουνού σε ποσότητα 30 γραμμαρίων μέχρι να ζεσταθεί, αλλά όχι καυτό, απλώνουμε στο λαιμό, αφήνουμε για 1 ώρα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 15 διαδικασίες. Ο Οζοκερίτης πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή σε παθήσεις της καρδιάς και του αγγειακού συστήματος.

Κατά την επιλογή της παραδοσιακής ιατρικής για τη θεραπεία της αυχενικής οστεοχόνδρωσης, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι τα πιο αποτελεσματικά αποτελέσματα επιτυγχάνονται με μια αρκετά μακρά χρήση μιας δεδομένης μεθόδου. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείτε μια ειδική διατροφή πλούσια σε ασβέστιο. Αποφύγετε τα λιπαρά, αλμυρά, πικάντικα τρόφιμα και το αλκοόλ. Καλό είναι να συνδυάζετε τη θεραπεία με λαϊκές μεθόδους με ασκήσεις φυσικοθεραπείας, μασάζ, πιλάτες ή γιόγκα. Είναι επίσης σημαντικό να ακούτε τις συμβουλές του γιατρού σας και να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα για εσάς.