Αιτίες, συμπτώματα και θεραπεία της οσφυϊκής οστεοχόνδρωσης

Πόνος στην πλάτη με οστεοχονδρωσία

Μεταφρασμένη από τα αρχαία ελληνικά, οστεοχόνδρωση σημαίνει ὀστέον - οστό και χόνδρος - χόνδρος και χαρακτηρίζεται από περίπλοκες εκφυλιστικές αλλαγές στα αρθρικά στοιχεία του οστικού σκελετού. Σχεδόν κάθε μέρος του σκελετού είναι επιρρεπές σε αυτή τη νευρολογική διαταραχή. Μπορεί να υπάρχουν θωρακικοί ή / και αυχενικοί δίσκοι στην πληγείσα περιοχή. Ωστόσο, η οστεοχόνδρωση της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, τα συμπτώματα και η θεραπεία της οποίας είναι πιο συνηθισμένα στις σύγχρονες ασθένειες, είναι η αιτία συζήτησης και ανησυχίας μεταξύ των νευροπαθολόγων.

Παθογένεια ή ανάπτυξη της φλεγμονώδους διαδικασίας

Κάθε οργανισμός που μεγαλώνει αλλάζει τη φυσιολογία του. Αυτό οδηγεί σε διάχυτες αλλαγές στο αγγειακό στρώμα των μεσοσπονδύλιων δίσκων του σκελετού των οστών. Η παροχή θρεπτικών συστατικών της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης καθίσταται δυσκολότερη από διάφορες τραυματικές καταστάσεις ή / και συνεχή δυναμικά φορτία σε αυτό το τμήμα της δομής της σπονδυλικής στήλης. Η ανεπαρκής διατροφή με τα απαραίτητα μικροστοιχεία περιπλέκεται περαιτέρω από οστεοχονδρωτικές διεργασίες, οι οποίες οδηγούν στην απώλεια των ιδιοτήτων ελαστικότητας και αντοχής των αρθρώσεων του χόνδρου. Με την οστεοχόνδρωση της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, τα συμπτώματα της νόσου είναι πιο ενεργά με ασύμμετρη και παράλογη εργασία των μυών της σπονδυλικής στήλης, η οποία σημειώνεται υπό διάφορες συνθήκες:

 • ανεπαρκής προθέρμανση του μυϊκού ιστού.
 • λάθος στάση σώματος?
 • Συμφόρηση των μεσοσπονδύλιων αρθρώσεων λόγω περίσσειας λιπώδους ιστού.
 • Χρήση στρωμάτων σε μαλακή επιφάνεια κατά τη διάρκεια ενός νυχτερινού ύπνου.
 • ισχυρά μηχανικά και / ή δυναμικά φορτία στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης.
 • Στρες στο σώμα?
 • με επιδείνωση χρόνιων παθολογιών.
Τραυματισμός της σπονδυλικής στήλης με οσφυοντερωσία οσφυϊκής μοίρας

Η παροχή θρεπτικών συστατικών της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης καθίσταται δυσκολότερη από διάφορες τραυματικές καταστάσεις ή / και συνεχή δυναμικά φορτία σε αυτό το τμήμα της δομής της σπονδυλικής στήλης.

Εάν ανιχνευθεί οσφυϊκή οστεοχονδρωσία, τα συμπτώματα μιας νευρολογικής νόσου λόγω πρόωρης ιατρικής παρέμβασης μπορεί να οδηγήσουν σε πιο σοβαρές νευρολογικές παθολογίες, όπως ισχιαλγία, κήλη της σπονδυλικής στήλης, τραυματισμό δίσκου και άλλες επιπλοκές.

Γιατί συμβαίνει οσφυϊκή οστεοχονδρωσία;

Μέχρι σήμερα, το πρόβλημα των διάχυτων μετασχηματισμών στον μεσοσπονδύλιο χώρο δεν έχει διερευνηθεί πλήρως. Με την οστεοχόνδρωση της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, τα συμπτώματα των εκδηλώσεων νευρολογικής παθολογίας εμφανίζονται συχνά σε άτομα μέσης ηλικίας από 35 έως 45 ετών.

Νευρική διάσπαση ως αιτία οσφυογένεσης στην οσφυϊκή χώρα

Η νευρική υπερφόρτωση και οι αγχωτικές καταστάσεις μπορούν επίσης να οδηγήσουν στο ξέσπασμα της νόσου.

Σε αυτήν την πιο αποτελεσματική ηλικία, εμφανίζονται στατικά και δυναμικά φορτία στη σπονδυλική στήλη. Ωστόσο, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των ειδικών, ο πόνος στην πλάτη αρχίζει να ενοχλεί όλο και περισσότερα άτομα στη νεότερη ηλικιακή ομάδα. Youngδη από την ηλικία των 18 έως 25 ετών, οι νέοι γίνονται ασθενείς σε τμήματα νευρολογικής θεραπείας. Αυτό οφείλεται στην κακή σωματική δραστηριότητα, την παχυσαρκία, την κακή στάση του σώματος και τη γενική παραμόρφωση των αρθρώσεων που προκαλούν οσφυογένεση στην οσφυϊκή χώρα.

Τα συμπτώματα και η θεραπεία της νευρολογικής παθολογίας, είναι επιθυμητό να τα εντοπίσουμε στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξης της νόσου και να ανταποκριθούμε κατάλληλα σε αυτά.

Άλλοι αιτιολογικοί παράγοντες που οδηγούν σε οστεοχόνδρωση της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης περιλαμβάνουν:

 • κληρονομικές μορφές ·
 • ανεπαρκής παροχή των χόνδρινων αγγείων με μικροθρεπτικά συστατικά ·
 • παραβίαση των μεταβολικών διεργασιών λόγω διαφόρων συνθηκών.
 • άνιση ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος.
 • καθιστική ζωή;
 • Διαταραχές του σώματος που σχετίζονται με το έργο του ενδοκρινικού συστήματος.
 • Αποδυνάμωση των μυϊκών δομών λόγω των βλαβερών συνεπειών του αλκοόλ, του καπνίσματος και άλλων κακών συνηθειών.
 • συνέπεια διαφόρων χρόνιων παθολογιών.
 • τμηματική αστάθεια των στοιχείων της σπονδυλικής στήλης.
 • νευρική υπερφόρτωση, αγχωτικές καταστάσεις και άλλα συστατικά.

Ωστόσο, κατά τη διάγνωση της οστεοχονδρωσίας της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, μπορούν να διαγνωστούν τα συμπτώματα της νευρολογικής παθολογίας στις γυναίκες λόγω αποδιοργάνωσης ή ανάπτυξης διαταραχών που σχετίζονται με ορμονικές αλλαγές. Στην ηλικία των 35-45 ετών, το γυναικείο σώμα αρχίζει να υφίσταται σημαντικές φυσιολογικές αλλαγές που επηρεάζουν τη λειτουργική εργασία όλων των περιοχών του οστού και του χόνδρου στη σπονδυλική στήλη.

Συμπτωματικά σημάδια της νόσου

Με την οστεοχόνδρωση της οσφυοϊεράς περιοχής, τα συμπτώματα της νευρολογικής παθολογίας εκδηλώνονται με πόνους στην οσφυϊκή χώρα, οι οποίοι οδηγούν σε μούδιασμα, δυσφορία και πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης. Η έλλειψη επαρκούς κατάλληλης θεραπείας μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση και να οδηγήσει σε πλήρη ατροφία των μυϊκών δομών στην οσφυοϊερά σπονδυλική στήλη. Μια ποικιλία παραγόντων μπορεί να προκαλέσει αυξημένο πόνο, όπως φτέρνισμα, βήχα, απότομες στροφές και ανύψωση βαρέων αντικειμένων. Οι τομές που εμφανίζονται στην οσφυϊκή χώρα γίνονται συχνότερα στην περιοχή του γλουτού και της γάμπας του κάτω άκρου. Στην οσφυοϊερή οστεοχόνδρωση, τα συμπτώματα μιας νευρολογικής διαταραχής μπορούν να προσδιοριστούν με τα ακόλουθα σημεία:

 • Παράδοση οξέων οδυνηρών πόνων στην ιερή περιοχή της σπονδυλικής στήλης και στα όργανα στην περιοχή της πυέλου.
 • Απώλεια ευαισθησίας.
 • Δυσφορία στους νευρωμένους μύες της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης.
 • Υπόταση και υποτροφία.
Πόνος στην πλάτη στην οστεοχονδρωσία της οσφυϊκής χώρας

Όλα αυτά τα συμπτωματικά συμπτώματα προκύπτουν από βλάβη στις νευρικές ρίζες στους μεσοσπονδύλιους δίσκους της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης.

Στάδια ασθένειας

Κατά τη διάγνωση της οσφυοϊεράς οστεοχονδρωσίας, τα συμπτώματα και η θεραπεία της νόσου εξαρτώνται από το στάδιο της φλεγμονώδους διαδικασίας. Έτσι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας διαγνωστικής εξέτασης, μπορούν να εντοπιστούν πολλά συγκεκριμένα σημεία φλεγμονής της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης:

 1. Το πρώτο στάδιο καθορίζεται από μικρές αισθήσεις πόνου στην οσφυϊκή περιοχή, οι οποίες αυξάνονται υπό την επίδραση της σωματικής άσκησης. Μόνο με ξαφνικές κινήσεις ο ασθενής αισθάνεται έναν έντονο, πληγωμένο ή θαμπό πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης. Δεν υπάρχει πόνος στη χαλαρή κατάσταση.
 2. Το δεύτερο στάδιο προσδιορίζεται όταν η απόσταση μεταξύ των μεσοσπονδύλιων δίσκων μειώνεται λόγω συμπίεσης και εμφανίζονται εκφυλιστικοί-δυστροφικοί σχηματισμοί στο ινώδες δακτύλιο. Ένας κοπτικός, οξύς πόνος που ακτινοβολεί στην περιοχή του αστραγάλου του κάτω άκρου, στους γλουτούς και στο εξωτερικό του μηρού οφείλεται στο τσίμπημα των νευρικών απολήξεων μεταξύ των μεσοσπονδύλιων δίσκων στον σπονδυλικό χώρο.
 3. Η καταστροφή του ινώδους δακτυλίου συμβαίνει στο τρίτο στάδιο της νόσου και αυτός είναι ο πιο ευνοϊκός χρόνος για το σχηματισμό κήλης δίσκου. Ο έντονος οσφυϊκός πόνος είναι μόνιμος λόγω σημαντικής παραμόρφωσης της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης.
 4. Το τελευταίο, τέταρτο στάδιο της οστεοχονδρωσίας της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, τα συμπτώματα, η θεραπεία και η αποκατάσταση των οποίων είναι τα πιο δύσκολα σε ολόκληρη τη διαδικασία καταστροφής του μυοσκελετικού συστήματος. Αυτό το στάδιο της νόσου οδηγεί στην αναπηρία του ασθενούς, καθώς και στην πλήρη ή μερική ακινησία του.

Ωστόσο, οποιαδήποτε μορφή οστεοχονδρωσίας δεν πρέπει να προκαλεί φόβο και πανικό σε ένα άτομο. απαιτείται μόνο επαρκής επαρκής ιατρική περίθαλψη.

Οστεοχονδρωσία της οσφυϊκής χώρας: συμπτώματα και φάρμακα

Με βάση τα αποτελέσματα των συμπτωματικών συμπτωμάτων και την καθιέρωση κατάλληλης διάγνωσης ανάλογα με το στάδιο και τη μορφή της νόσου, οι ειδικοί επιλέγουν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, η οποία βασίζεται στη χρήση φαρμακολογικών συνδυασμών διαφορετικών προσανατολισμών. Οι κύριοι θεραπευτικοί στόχοι για την επίλυση του προβλήματος είναι:

 • Επιβράδυνση των εκφυλιστικών-δυστροφικών διεργασιών στην οσφυϊκή περιοχή μέσω της εφαρμογής κατάλληλων θεραπευτικών και προφυλακτικών μέτρων.
 • Εξάλειψη της δυσλειτουργίας των απολήξεων του νωτιαίου νεύρου.
 • εξουδετέρωση των οδυνηρών αισθήσεων.
 • λειτουργική αποκατάσταση του μυϊκού τόνου της οσφυοϊεράς περιοχής.
 • Επιστροφή του ασθενούς σε ενεργό ζωή.

Κατά την επιλογή μιας μεθόδου θεραπείας με φάρμακα, η ηλικία και το φύλο του ασθενούς και η κατάσταση του ενδοκρινικού του συστήματος παίζουν σημαντικό ρόλο.

Η κύρια εστίαση στην έκθεση σε φάρμακα είναι η εξάλειψη του πόνου μέσω της κατάλληλης επιλογής φαρμακολογικών αναλγητικών. Με αντιφλεγμονώδη φάρμακα, μπορείτε να εξουδετερώσετε τις καταστροφικές διαδικασίες στις μυϊκές δομές της περιοχής της σπονδυλικής στήλης. Οι πιο αποτελεσματικοί φαρμακολογικοί παράγοντες είναι οι μη στεροειδείς αντιφλεγμονώδεις ομάδες.

Χάπια που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της οστεοχονδρωσίας της οσφυϊκής χώρας

Οι πιο αποτελεσματικοί φαρμακολογικοί παράγοντες είναι οι μη στεροειδείς αντιφλεγμονώδεις ομάδες.

Εάν τα ΜΣΑΦ (μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα) είναι αναποτελεσματικά, χρησιμοποιούνται αναισθητικά με ορμονικά πρόσθετα και / ή αποκλεισμό παρασπονδυλίου. Επιπλέον, η σύνθετη φαρμακευτική διαδικασία περιλαμβάνει άλλους τύπους φαρμακολογικών φαρμάκων, για παράδειγμα, ηρεμιστικά, μυοχαλαρωτικά, ομάδες φαρμάκων που περιέχουν βιταμίνες Β1 και Β12, οι οποίες εξαλείφουν την επίδραση της συμπίεσης και εξασφαλίζουν την παροχή μικροθρεπτικών συστατικών στον νευρικό ιστό. Μετά το τέλος της οξείας φλεγμονώδους φάσης, ολοκληρώνεται η φαρμακευτική αγωγή και χρησιμοποιούνται άλλα θεραπευτικά και προφυλακτικά μέτρα κατά τη φάση της ύφεσης.

Θεραπευτική πρόληψη της οστεοχονδρωσίας της οσφυϊκής μοίρας

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η θεραπεία της οστεοχονδρωσίας είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί αυστηρή πειθαρχία και αυστηρή συμμόρφωση με όλες τις συνταγές του θεράποντος ιατρού. Προϋπόθεση για την πλήρη αποκατάσταση του σώματος είναι η εφαρμογή όλων των σταδίων σύνθετης θεραπείας, η οποία περιλαμβάνει:

 1. Μασάζ που ανακουφίζει από τους μυϊκούς πόνους, αποκαθιστά τη ροή του αίματος στις προβληματικές περιοχές της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης και απομακρύνει την ένταση των μυών σε αυτές τις περιοχές του σώματος.
 2. Η φυσικοθεραπεία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκαταστήσετε τον εαυτό σας μετά από μια ασθένεια. Η απουσία παρενεργειών, η εξάλειψη της υπολειπόμενης τάσης στην οσφυϊκή χώρα, αυτά είναι τα πλεονεκτήματα που έχουν οι φυσιοθεραπευτικές διαδικασίες.
 3. Η χειροκίνητη θεραπεία είναι σε θέση να επηρεάσει μηχανικά τους μυς του κάτω μέρους της πλάτης σε δόση και να τους βελτιώσει σε όλες τις ζωτικές διαδικασίες.
Μασάζ για την οστεοχόνδρωση της οσφυϊκής χώρας

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η μη συμμόρφωση με τις συστάσεις του νευροπαθολόγου για τη σύνθετη θεραπευτική αντιμετώπιση της οσφυϊκής οστεοχονδρωσίας είναι μια πιθανή συνάντηση με τον χειρουργό. Στο 90% των περιπτώσεων, η χειρουργική επέμβαση στα τμήματα της σπονδυλικής στήλης είναι συνέπεια μιας παραμελημένης κατάστασης της νόσου και μη συμμόρφωσης με τις συστάσεις του θεράποντος ιατρού.