Θεραπεία και πρόληψη της οστεοχόνδρωσης της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης: πρώτες βοήθειες στο σπίτι

Ένας καθιστικός τρόπος ζωής, τυπικός για τους περισσότερους σύγχρονους ανθρώπους, συχνά οδηγεί σε μυοσκελετικές διαταραχές. Ένα από αυτά είναι η οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας. Πρόσφατα, αυτή η ασθένεια έχει γίνει πολύ νεότερη και τα συμπτώματά της είναι κοινά σε άτομα άνω των 25 ετών. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η παθολογία μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες συνέπειες.

Αιτίες παθολογίας

Πόνος στον αυχένα στην οστεοχόνδρωση

Η κύρια αιτία της αυχενικής οστεοχονδρωσίας είναι η εσφαλμένη κατανομή του φορτίου στη σπονδυλική στήλη. Οι παράγοντες που οδηγούν σε αυτό μπορεί να είναι διαφορετικοί. Ας πούμε ότι ένα άτομο έχει συνηθίσει να κουβαλά μια βαριά τσάντα στον έναν ώμο, να κοιμάται ή να κάθεται σε λάθος θέση κ. ο. κ. Φαίνεται ότι αυτοί οι παράγοντες είναι ασήμαντοι, αλλά αν δρουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, οδηγούν σε μια απολύτως λογική συνέπεια - οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης.

Οι παράγοντες κινδύνου που αυξάνουν την πιθανότητα παθολογίας είναι οι εξής:

 • Ευσαρκία;
 • Έλλειψη φυσικής δραστηριότητας.
 • Μετάδοση τραυματισμών στη σπονδυλική στήλη.
 • Διαταραχές της στάσης του σώματος.
 • Παθολογία ποδιών.
 • Επιδείνωση της παροχής αίματος στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης.

Αυτοί οι λόγοι οδηγούν στο σχηματισμό λανθασμένης ευθυγράμμισης των σπονδύλων. Το βάρος κατανέμεται άνισα στους σπονδύλους, γι 'αυτό και ορισμένα μέρη της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης εκτίθενται σε υπερβολικά φορτία. Οι αλλαγές ιστών συμβαίνουν ως απάντηση σε αυτό.

Οι ακόλουθοι παράγοντες μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση:

 • μετάδοση σοβαρής ασθένειας ή τραυματισμού που οδηγεί σε εξάντληση του σώματος ·
 • συνεχές στρες?
 • Μεταβολικές διαταραχές στο σώμα.
 • ανεπαρκής χρήση ιχνοστοιχείων, υπερβολική κατανάλωσή τους ή ανεπαρκής απορρόφηση από το έντερο ·
 • Επαγγελματικές ασθένειες (ειδικά ασθένεια των κραδασμών).
 • γενετική προδιάθεση για οστεοχονδρωσία ·
 • Σκολίωση και άλλες διαταραχές της στάσης του σώματος.
 • Μη συμμόρφωση με το καθεστώς κατανάλωσης αλκοόλ.
 • λάθος δίαιτα?
 • Κακές συνήθειες;
 • Εγκυμοσύνη.

Τις περισσότερες φορές, το SHOX προκαλεί ένα σύνολο παραγόντων. Όταν συμβαίνει, ο τρόπος ζωής, η γενική υγεία και η παρουσία παθολογιών στο παρελθόν παίζουν ρόλο.

Συμπτώματα της νόσου

Πόνος στην οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας

Ακόμα και στα αρχικά στάδια, μπορεί να αναγνωριστεί από τα ακόλουθα συμπτώματα:

 1. Πόνος στο λαιμό, στο πίσω μέρος του κεφαλιού, στα χέρια, στους ώμους.
 2. Αδυναμία άνω άκρων.
 3. Πονοκέφαλος και κρίση
 4. γενική αδυναμία και κόπωση ·
 5. συχνή ζάλη
 6. Έλλειψη συντονισμού.
 7. Μούδιασμα της γλώσσας, μειωμένη ακοή και όραση.

Το πιο κοινό σύμπτωμα είναι η ζάλη. Μπορεί να συνοδεύεται από:

 1. Κουδούνισμα και θόρυβοι στα αυτιά.
 2. Ημικρανία;
 3. Ναυτία και έμετος.

Οι ασθενείς συχνά αντιμετωπίζουν πονοκεφάλους, ειδικά οι γυναίκες. Μερικές φορές εκδηλώνεται:

 1. Φόβος;
 2. Ευερέθιστο;
 3. συνεχείς εναλλαγές της διάθεσης?
 4. Διαταραχή ύπνου.

Πώς διαγιγνώσκεται ένα πρόβλημα σε αυτό το τμήμα της σπονδυλικής στήλης;

Το SHOX διαγιγνώσκεται χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες μεθόδους:

 • Ακτινογραφία. Αυτή η μέθοδος δεν είναι πάντα αποτελεσματική, ειδικά στα τελευταία στάδια της παθολογίας.
 • Μαγνητική τομογραφίαΣας επιτρέπει να δείτε τις δομές των οστών, τις κήλες, το μέγεθος και την κατεύθυνση της ανάπτυξής τους.
 • CT. Η αξονική τομογραφία είναι λιγότερο αποτελεσματική από την απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού επειδή είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η κήλη και το μέγεθός τους χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο.
 • Υπερηχητική σάρωση διπλής όψης. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται όταν υπάρχει υποψία κυκλοφορικών διαταραχών στις αρτηρίες. Η σάρωση καθιστά δυνατή την εκτίμηση της ταχύτητας ροής του αίματος και της παρουσίας εμποδίων.

ιδιαιτερότητες

Σπονδυλική βλάβη με αυχενική οστεοχόνδρωση

Η ασθένεια μπορεί να εξελιχθεί με διαφορετικούς τρόπους. Μερικές φορές αντισταθμίζει τον εαυτό του, μερικές φορές εμφανίζονται παροξύνσεις.

Μαζί με την παθολογική διαδικασία, ενεργοποιούνται αντισταθμιστικοί μηχανισμοί που παρατείνουν τις λειτουργίες των σπονδύλων για λίγο και εξαλείφουν τα συμπτώματα. Στην περαιτέρω πορεία της νόσου, ωστόσο, ο δακτύλιος ινών καταστρέφεται και εμφανίζονται μικρορωγμές. Οι σπόνδυλοι χάνουν τη σταθερότητα και τη σταθερότητά τους.

Η οστεοχόνδρωση χαρακτηρίζεται επίσης από τον εμποτισμό του πολτού του χώρου μεταξύ των σπονδύλων με ασβέστιο. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, σχηματίζεται ένα είδος κήλης καθώς ο προσβεβλημένος σπόνδυλος πιέζεται στο σώμα του ατόμου που στέκεται δίπλα του.

Οι δομές φθείρονται με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που οδηγεί σε μαζική οστεοποίηση.

Στάδια

Η πορεία της νόσου χωρίζεται σε διάφορα στάδια:

 • Στάδιο 1.Αστάθεια των σπονδυλικών δομών και διαταραχές των μεσοσπονδύλιων δίσκων.
 • Επίπεδο 2.Μειωμένη στερέωση των σπονδυλικών τμημάτων, προεξοχή μεσοσπονδύλιου δίσκου.
 • Επίπεδο 3.Ρήξη του ινώδους δακτυλίου, εμφανή συμπτώματα και πόνος.
 • Επίπεδο 4.Διαταραχές της κίνησης, έντονος οξύς πόνος, εκτεταμένος οστικός ιστός.

Λόγω των ιδιαιτεροτήτων της θέσης των αιμοφόρων αγγείων και των μυών, ο λαιμός είναι μια ευάλωτη περιοχή. Με μια μακρά πορεία οστεοχονδρωσίας, προκύπτουν πολλές επιπλοκές, πολλές από τις οποίες αποτελούν σοβαρή απειλή για την ανθρώπινη υγεία.

Πώς δίνετε τις πρώτες βοήθειες στο σπίτι;

Η κατ 'οίκον θεραπεία για την οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας περιλαμβάνει:

 1. Φαρμακευτική αγωγή;
 2. Φυσικοθεραπεία;
 3. Μασάζ;
 4. Θεραπευτική γυμναστική;
 5. Διόρθωση της δίαιτας.

Σε συνδυασμό, οι θεραπευτικές μέθοδοι επιτρέπουν καλά αποτελέσματα στη θεραπεία της οστεοχόνδρωσης του τραχήλου της μήτρας. Τα συμπτώματα της νόσου μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρή ενόχληση, οπότε πρέπει να ξέρετε πώς να δώσετε τις πρώτες βοήθειες.

φαρμακευτική αγωγή

Διάφορα φάρμακα χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων της νόσου. Θα πρέπει να συνταγογραφούνται από γιατρό που ειδικεύεται στη θεραπεία της οστεοχονδρωσίας - νευρολόγος ή σπονδυλολόγος.

φαρμακευτική αγωγή

Δισκία για τη θεραπεία της οστεοχόνδρωσης του τραχήλου της μήτρας
 1. Εάν ο πόνος είναι έντονος, μπορείτε να πάρετε αναλγητικά. Εάν δεν λειτουργούν, μπορούν να ληφθούν ΜΣΑΦ.
 2. Μερικές φορές χρησιμοποιούνται «περισπασμοί», όπως ένα κομμάτι πιπέρι. Από μόνο του, δεν θεραπεύει, αλλά θερμαίνει την φλεγμονώδη περιοχή και ανακουφίζει από τον πόνο.
 3. Εγχύσεις βοτάνων και διουρητικά είναι χρήσιμα για οίδημα στην περιοχή της φλεγμονής.

Για τη θεραπεία του SHOC, συνταγογραφούνται οι ακόλουθες ομάδες φαρμάκων:

 • Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο, το πρήξιμο και τη φλεγμονή στην προσβεβλημένη νευρική ρίζα.
 • Βιταμίνες της ομάδας Β. Βοηθούν στη βελτίωση των μεταβολικών διεργασιών στο νευρικό ιστό.
 • Χονδροπροστατευτικά. Προωθεί την αποκατάσταση του ιστού του χόνδρου.
 • Μυοχαλαρωτικά. Βοηθά στη μείωση των μυϊκών κράμπων.
 • Φάρμακα για τη βελτίωση των ρεολογικών ιδιοτήτων της ροής του αίματος και του αίματος. Βοηθούν στη βελτίωση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο και στη βελτίωση της διατροφής για τις προσβεβλημένες νευρικές απολήξεις.

Ενδομυϊκές ενέσεις μπορεί επίσης να ενδείκνυνται.

Χρίω

Αλοιφή για τη θεραπεία της οστεοχόνδρωσης του τραχήλου της μήτρας

Οι αλοιφές για οστεοχονδρόζη θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τα δυσάρεστα συμπτώματα στο αρχικό στάδιο της παθολογίας. Ταξινομούνται ανάλογα με την επίδραση που έχουν στο σώμα:

 1. Αντιφλεγμονώδες.Τα σκευάσματα περιέχουν μη στεροειδείς αντιφλεγμονώδεις ουσίες που βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου και βελτιώνουν την τριχοειδή διαπερατότητα, μειώνουν τη φλεγμονή, το πρήξιμο και την ερυθρότητα.
 2. Θερμότητα.Τέτοιες αλοιφές έχουν πολλές αντενδείξεις, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πολύ αποτελεσματικές.
 3. Σύνθετα παρασκευάσματα.Τα μέσα αυτής της ομάδας ανακουφίζουν τον πόνο και τη φλεγμονή, έχουν αντιθρομβωτική και αντιμικροβιακή δράση. Διεισδύουν αμέσως στους ιστούς των αρθρώσεων και ομαλοποιούν τη ροή του αίματος.
 4. Φυτικά προϊόντα.Το πλεονέκτημα τέτοιων αλοιφών είναι η φυσικότητα της σύνθεσης. Αλλά πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 5. Χονδροπροστατευτικά.Μέσα αυτού του είδους προστατεύουν τον ιστό του χόνδρου από αρνητικές επιδράσεις. Οι αλοιφές περιλαμβάνουν χονδροϊτίνη, γλυκοζαμίνη. Ενεργοποιούν τις διαδικασίες επιδιόρθωσης ιστών και μειώνουν τη φλεγμονή. Συνιστάται να το χρησιμοποιείτε 2-3 φορές την ημέρα, έχοντας προηγουμένως κάνει λίγο μασάζ στην περιοχή του λαιμού.

μασάζ

Μασάζ για οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας

Το μασάζ ενισχύει τον μυϊκό τόνο και ανακουφίζει από τον πόνο. Η τεχνική του επιλέγεται ανάλογα με το στάδιο της νόσου. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται όλες οι τεχνικές του κλασικού μασάζ: τρίψιμο, βούρτσισμα, ζύμωμα και ούτω καθεξής.

 • Εάν ο πόνος του ασθενούς είναι μόνο στη μία πλευρά, το μασάζ ξεκινά σε μια υγιή περιοχή και σταδιακά μετακινείται εκεί όπου εμφανίζεται ο πόνος.
 • Η πρώτη συνεδρία δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από επτά λεπτά. Στη συνέχεια, κάθε εργασία παρατείνεται κατά 1-2 λεπτά έως ότου ο χρόνος συνεδρίας φτάσει τα 12 λεπτά.
 • Ο ασθενής πρέπει να λάβει μια πρηνή θέση με το μέτωπό του να ακουμπά στις κύστεις και τα χέρια και το πηγούνι του να εκτείνεται προς το στήθος του. Είναι σημαντικό οι μύες του λαιμού να είναι χαλαροί.

Μόνος σου

Το μασάζ μπορεί να γίνει στο σπίτι, αλλά σε αυτή την περίπτωση πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί για να μην τραυματιστείτε ακόμη περισσότερο. Το αυτομασάζ με SHOX περιλαμβάνει τις ακόλουθες κλασικές τεχνικές:

 1. Εγκεφαλικό.Το μασάζ ξεκινά χαϊδεύοντας την περιοχή του περιλαίμιου προς την κατεύθυνση από τη λέμφο προς τους μασχαλιαίους και υπερκλειδικούς κόμβους. Στη συνέχεια, διαγράφεται η επίπεδη και χτενισμένη παραγγελία.
 2. Κάμψεις.Το χέρι τοποθετείται στο λαιμό και κινείται προς τα κάτω στη σπονδυλική στήλη. Τα push-ups μπορούν επίσης να εκτελεστούν με την άκρη της παλάμης στραμμένη προς τις αρθρώσεις των ώμων.
 3. Τρίψιμο.Εκτελούνται για να ζεσταθούν και να χαλαρώσουν οι μύες. Το μασάζ ξεκινά από τη βάση του κρανίου. Τα δάχτυλα χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση ευθειών και κυκλικών κινήσεων. Οι κινήσεις πριονίσματος μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν με τις παλάμες των χεριών παράλληλες προς τις πλευρές.
 4. Ζυμώνω.Ο λαιμός τεντώνεται με κυκλικές κινήσεις.
 5. Δόνηση.Το μασάζ τελειώνει με κτυπήματα και κραδασμούς με κούνημα και χτύπημα.

φυσικοθεραπεία

Η θεραπευτική γυμναστική βοηθά στη βελτίωση της κατάστασης του ασθενούς. Θα είναι όμως ασφαλέστερο κατά την περίοδο ανάρρωσης. Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης, ο ασθενής δεν πρέπει να αισθάνεται πόνο ή δυσφορία. Οι ασκήσεις στοχεύουν στην ενίσχυση των μυών του αυχένα.

Σύνθετη θεραπεία άσκησης

Θεραπεία άσκησης για την οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας

Το σύμπλεγμα γυμναστικής πρέπει να επιλέγεται από γιατρό. Οι παρακάτω ασκήσεις είναι χρήσιμες:

 1. Στην πρηνή θέση, πρέπει να βάλετε τα χέρια σας στο πάτωμα και να σηκώσετε αργά το κεφάλι σας, κρατώντας την πλάτη και τον κορμό σας ίσια. Πρέπει να μείνετε στην πρώτη θέση για λίγα λεπτά και στη συνέχεια να επιστρέψετε απαλά στην αρχική θέση. Κάντε 2-3 επαναλήψεις.
 2. Πρέπει να μπείτε σε μια θέση ξαπλωμένη στο στομάχι σας και να τεντώσετε τα χέρια σας κατά μήκος του σώματός σας. Το κεφάλι στρίβει πρώτα προς τα αριστερά, στη συνέχεια προς τα δεξιά. Προσπαθήστε να αγγίξετε το έδαφος με το αυτί σας. Κάντε τουλάχιστον 6 επαναλήψεις για κάθε πλευρά.
 3. Σε καθιστή θέση, καθώς εισπνέετε, πρέπει να σκύψετε για να αγγίξετε το στήθος σας με το πηγούνι σας, και στη συνέχεια, καθώς εκπνέετε, πρέπει να γείρετε προς τα πίσω και να πετάξετε το κεφάλι σας προς τα πίσω. Ο αριθμός των επαναλήψεων είναι 10-15.
 4. Πρέπει να πιέσετε το μέτωπό σας με τις παλάμες σας και να τους αντισταθείτε με το μέτωπό σας για 30 δευτερόλεπτα. Μετά την άσκηση, επαναλάβετε με διπλωμένα χέρια με πίεση στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ο αριθμός των επαναλήψεων είναι 2-3.
 5. Γίνονται απαλές στροφές του κεφαλιού προς τα πλάγια - 10 φορές το καθένα. Με αυτήν την άσκηση πρέπει να αποφεύγεται η ζάλη.

Συμπληρωματική θεραπεία

Η θεραπεία μπορεί να συμπληρωθεί με μεθόδους φυσικοθεραπείας και τη χρήση διαφόρων συσκευών όπως συσκευών μασάζ.

Μασάζ

Η χρήση εξοπλισμού μασάζ βοηθά στην επιτάχυνση της ανάρρωσης. Πρέπει να σημειωθεί ότι έχουν μια σειρά αντενδείξεων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με την έγκριση του γιατρού. Με οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, χρησιμοποιείται συχνά:

 • Εφαρμοστής?
 • μασάζ θέρμανσης.
 • Συσκευές για το λαιμό και τους ώμους.
Εφαρμοστής
Εφαρμοστής αυχενικής οστεοχόνδρωσης

Το απλικατέρ είναι ένα μαξιλάρι ή χαλάκι με πλαστικές ή μεταλλικές άκρες.

Λειτουργεί σε συγκεκριμένα σημεία που ανταποκρίνονται σε όλες τις βιολογικές διεργασίες στο σώμα.

Η χρήση του προϊόντος θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τα ακόλουθα αποτελέσματα:

 1. Μείωση ή εξάλειψη του πόνου.
 2. Βελτίωση των μεταβολικών διεργασιών στα κύτταρα.
 3. Εξάλειψη της έντασης στις αρθρώσεις και αποκατάσταση του τόνου τους.
 4. Κανονικοποίηση του ύπνου.

Η συσκευή πρέπει να χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες.

φυσικοθεραπεία

Οι ακόλουθες μέθοδοι φυσιοθεραπείας για SHH μπορούν να ενδειχθούν:

 • ΗλεκτροφόρησηΕΕΕΣυνδυάζεται με φάρμακα που, μέσω της δράσης ενός ηλεκτρικού ρεύματος, φτάνουν αμέσως στην επιθυμητή περιοχή.
 • Υπερηχητικός.Ανακουφίζει από τον πόνο και τη φλεγμονή, βοηθά στη βελτίωση των μεταβολικών διεργασιών.
 • Μαγνητική θεραπεία.Ανακουφίζει από το πρήξιμο των ιστών και έτσι ελαχιστοποιεί τον πόνο.
 • Θεραπεία με λέιζερ.Εξαλείφει τη φλεγμονή και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Οικιακές θεραπείες

Οι αποδεδειγμένες λαϊκές συνταγές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρόσθετη θεραπεία.

Κομπρέσα κηροζίνης

Μια θερμαινόμενη κομπρέσα με κηροζίνη θα σας βοηθήσει να ανακουφίσετε γρήγορα τον πόνο.

 1. Το πανί πρέπει να υγραίνεται με διάλυμα που εφαρμόζεται στην πληγείσα περιοχή.
 2. Βάλτε βαμβάκι ή πλαστικό περιτύλιγμα από πάνω.
 3. Μην κρατάτε περισσότερο από τρεις ώρες.

Τρίψιμο φαρμακευτικών παρασκευασμάτων

 1. Πρέπει να συνθλίψετε 5 δισκία Analgin.
 2. Προσθέστε 15 ml περιστροφής, 0, 005 l καθένα από ιώδιο και αλκοόλη καμφοράς, ανακατέψτε τα πάντα καλά.
 3. Η σύνθεση τρίβεται στις περιοχές του λαιμού όπου σημειώνεται πόνος.

Έγχυση οφθαλμών πεύκου

Βάμμα από μπουμπούκια πεύκου για αυχενική οστεοχόνδρωση

Η έγχυση πεύκου στο νεφρό επιτρέπει τη μακροχρόνια ύφεση για μια ελάχιστη περίοδο πόνου στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης λόγω οστεοχονδρωσίας.

Αυτό το φάρμακο πρέπει να προετοιμαστεί εκ των προτέρων και να ληφθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά τα αποτελέσματα θα φέρουν τα πολυαναμενόμενα αποτελέσματα για πολλούς μήνες.

Παρασκευή:

 1. Οι οφθαλμοί πρέπει να συγκομίζονται πριν από τον Μάιο. Κόβονται σε κύκλους, τοποθετούνται σε γυάλινο δοχείο και καλύπτονται με κοκκοποιημένη ζάχαρη σε αναλογία 1: 2.
 2. Το φάρμακο πρέπει να εγχέεται για δύο εβδομάδες.
 3. Πρέπει να το παίρνετε τρεις φορές την ημέρα στα 0, 005 λίτρα, να το κρατάτε στο στόμα σας για λίγο και μόνο στη συνέχεια να το καταπίνετε.

Ο χρόνος εγγραφής είναι 2-3 εβδομάδες.

Κομπρέσα πατάτας

 1. Πρέπει να αναμίξετε 50 γραμμάρια τριμμένες ωμές πατάτες με την ίδια ποσότητα μελιού.
 2. Η σύνθεση εφαρμόζεται σε ένα κομμάτι φυσικού υφάσματος και τοποθετείται στο λαιμό.

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τον πόνο σε τρεις ημέρες.

Σάλτσα ραπανάκι

 1. Το ραπανάκι πρέπει να τρίβεται σε λεπτό τρίφτη.
 2. Τοποθετήστε τον πολτό ανάμεσα σε δύο λεπτά κομμάτια υφάσματος και τυλίξτε τον στο λαιμό σας τυλίγοντας αλουμινόχαρτο ή περγαμηνή γύρω του.
 3. Μπορείτε να το διατηρήσετε για όσο χρόνο και προσπάθεια υπάρχει.

Επίδεσμος μελιού

 1. Πρέπει να αναμίξετε 15 γραμμάρια μέλι και ψιλοκομμένο αλάτι.
 2. Η σύνθεση εφαρμόζεται σε ένα κομμάτι φυσικού υλικού και εφαρμόζεται στην πληγείσα περιοχή.
 3. Στο επάνω μέρος πρέπει να το σφραγίσετε με χαρτί και να το τυλίξετε με κάτι ζεστό.

Επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε βράδυ.

Κωνοφόρος ζωμός

 1. 250 γραμμάρια νεαρών βελόνων πεύκου ή ερυθρελάτης πρέπει να χύνονται με ένα λίτρο νερό.
 2. Μαγειρέψτε για μισή ώρα.
 3. Το υγρό λαμβάνεται δύο φορές την ημέρα, 35 λεπτά μετά τα γεύματα.

Η πορεία της θεραπείας διαρκεί ένα μήνα.

Ζωμός πικραλίδα

Αφέψημα πικραλίδα για οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας

Οι κύριες φαρμακευτικές ιδιότητες της πικραλίδα συνδέονται με την περιεκτικότητα σε ινουλίνη, μεγάλη ποσότητα αμινοσακχάρων, φυσικού καουτσούκ.

Το φυτό εκτιμάται επίσης για την περιεκτικότητα σε γλυκοζίτη ταραξακίνη, τριτερπενικές ενώσεις, λιπαρά έλαια, οργανικά οξέα και αλκοόλες, ενώσεις ρητίνης, βιοφλαβονοειδή, καθώς και μια σειρά από μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του απαραίτητου ασβεστίου.

Παρασκευή:

 1. Πρέπει να αλέσετε τις ρίζες της πικραλίδας για να φτιάξετε 15 γραμμάρια του προϊόντος.
 2. Χύνεται πάνω από 250 ml ζεστού νερού και αφήνεται σε λουτρό με βραστό νερό για 15 λεπτά.
 3. Ο ζωμός πρέπει να εγχυθεί για 55 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίστε και προσθέστε νερό μέχρι να επιστρέψει στον αρχικό του όγκο.
 4. Πάρτε 75 ml τρεις φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα.

Αλοιφή τζίντζερ

 1. Αλέστε τη ρίζα τζίντζερ που ζυγίζει περίπου 55γρ.
 2. Προσθέστε 30 ml μαλακωμένου βουτύρου και 3 σκελίδες σκόρδο.
 3. Ο παράγοντας εφαρμόζεται στην πληγείσα περιοχή για να ζεσταθεί.

Μείγμα μουστάρδας και αυγού

Πρέπει να αναμίξετε:

 • 50 γρ μουστάρδα σε σκόνη.
 • 3 ασπράδια αυγών, χτυπημένα.
 • 50 ml αλκοόλης καμφοράς.
 • 59 ml βότκας ή ιατρικής αλκοόλης.

Το προϊόν εγχύεται σε σκοτεινό μέρος για 10-12 ώρες.

Για να προετοιμάσετε το δεύτερο μείγμα, πρέπει να αναμίξετε τα ακόλουθα:

 • 100 γραμμάρια μέλι?
 • 50 γραμμάρια χυμού αλόης.
 • 150 ml βότκας ή αραιωμένης αλκοόλης.

Η σύνθεση διατηρείται σε σκοτεινό μέρος για 12 ώρες.

Τα κεφάλαια εφαρμόζονται στην πληγείσα περιοχή δύο φορές την ημέρα και παραμένουν εκεί μέχρι να στεγνώσουν. Συνιστάται να τα συνδυάσετε μέχρι να εξαντληθούν. Ένας κύκλος 12 ημερών θα σας βοηθήσει να ξεχάσετε τον πόνο για αρκετούς μήνες.

Τι να κάνετε σε περίπτωση έντονου πόνου

Ο λαιμός πονάει με αυχενική οστεοχόνδρωση
 1. Εάν ο πόνος είναι έντονος, μπορείτε να πάρετε αναισθητικό ή ΜΣΑΦ. Οι αλοιφές δίνουν ένα γρήγορο αποτέλεσμα.
 2. Το σχετικό τμήμα πρέπει να ξεκουραστεί.
 3. Θερμές ή, αντίθετα, κρύες κομπρέσες βοηθούν επίσης. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μέτρο, έτσι ώστε οι επιδράσεις των χαμηλών ή υψηλών θερμοκρασιών να μην αυξάνουν τον πόνο και το πρήξιμο.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι η θεραπεία για την οστεοχονδρωσία πρέπει να πραγματοποιείται σε ένα συγκρότημα.

Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να απαλλαγείτε από όλο τον πόνο στο λαιμό και το κεφάλι και να εξαλείψετε τις αιτίες που προκαλούν δυσφορία.

Εάν ο ασθενής αντιμετωπίζει εξαιρετικά έντονο πόνο, τότε δεν θα είναι δυνατό να απαλλαγούμε από το κύριο πρόβλημα.

Ανακούφιση από ζάλη

 1. Εάν εμφανιστεί ζάλη, ο ασθενής πρέπει να ξαπλώσει ή να καθίσει έτσι ώστε ο λαιμός να είναι όσο το δυνατόν πιο χαλαρός.
 2. Εάν ο ασθενής λιποθυμήσει, μετακινήστε τον σε οριζόντια θέση και σκύψτε το κεφάλι του προς τα κάτω.

Τα φάρμακα βοηθούν:

 • Μυοχαλαρωτικά?
 • Αγγειοδιασταλτικά;
 • αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά φάρμακα.

Η γυμναστική και η φυσιοθεραπεία είναι επίσης χρήσιμες στη θεραπεία ίλιγγο.

Πρόληψη παροξύνσεων

Για να αποφύγετε τις παροξύνσεις, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις παρακάτω συστάσεις:

 1. Η μέτρια άσκηση είναι χρήσιμη. Βοηθούν στη βελτίωση της ροής του αίματος και της λέμφου στην περιοχή του γιακά, βελτιώνουν την κινητικότητα των σπονδύλων και αποτρέπουν τις εκφυλιστικές αλλαγές.
 2. Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο. Δεν απαιτείται ειδική διατροφή, αλλά συνιστάται να περιοριστεί η χρήση αλμυρών και πικάντικων τροφών, σακχάρων και τροφίμων με τεχνητά συστατικά. Η διατροφή πρέπει να περιέχει αρκετές πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Είναι επίσης σημαντικό να πίνετε άφθονο νερό.
 3. Απαιτούνται τακτικοί έλεγχοι από ορθοπεδικό χειρουργό.
 4. Εάν είστε υπέρβαροι, πρέπει να απαλλαγείτε από αυτό.
 5. Όταν μεταφέρετε βάρη, πρέπει να κατανέμετε ομοιόμορφα το φορτίο.
 6. Οι άνθρωποι που εργάζονται σε υπολογιστές πρέπει να ζεσταίνονται τακτικά.
 7. Είναι σημαντικό να ελέγχετε τη στάση σας και να αποφεύγετε το άγχος, τον τραυματισμό και την υποθερμία.

Συμβουλές από γιατρούς και ασθενείς

ο γιατρός συνταγογραφεί θεραπεία για την οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας

Οι ειδικοί και οι ασθενείς με οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης δίνουν επίσης τις ακόλουθες συμβουλές:

 • Χωρίς αυτοθεραπεία για οξύ πόνο. Είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό το συντομότερο δυνατό, ο οποίος θα αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό σχήμα, λαμβάνοντας υπόψη μια συγκεκριμένη περίπτωση.
 • Δεν πρέπει να προσπαθήσετε να διορθώσετε μόνοι σας τον εκτοπισμένο σπόνδυλο και να πάρετε μεγάλη ποσότητα φαρμάκων για τον πόνο. Η αυτοθεραπεία μπορεί μόνο να επιδεινώσει την κατάσταση.
 • Ένα σημαντικό μέτρο για την επιδείνωση της οστεοχονδρωσίας είναι το κινητικό καθεστώς. Απαιτείται ξεκούραση και περιορισμένη κινητικότητα τις πρώτες ημέρες, αλλά η κινητική δραστηριότητα θα αυξηθεί στο μέλλον. Ειδικές ασκήσεις είναι χρήσιμες.
 • Είναι σημαντικό να σταματήσετε το κάπνισμα. Αυτό ισχύει τόσο για τη θεραπεία της νόσου όσο και για την πρόληψή της. Λόγω της επίδρασης του καπνού του τσιγάρου, τα αιμοφόρα αγγεία διαταράσσονται, η κυκλοφορία του αίματος επιδεινώνεται, οι μεταβολικές διαδικασίες επιβραδύνονται. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης εκφυλιστικών διεργασιών σε διαφορετικά μέρη της σπονδυλικής στήλης.

Τα συμπτώματα της αυχενικής οστεοχονδρωσίας είναι αρκετά άβολα. Εάν εμφανιστούν ξαφνικά και προκαλέσουν έντονη ενόχληση, μπορείτε να λάβετε μέτρα πρώτων βοηθειών με τη μορφή αναλγητικών ή λαϊκών θεραπειών. Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτές οι μέθοδοι ανακουφίζουν μόνο την κατάσταση, αλλά δεν θεραπεύουν την ασθένεια. Για να απαλλαγείτε από την οστεοχονδρωσία, πρέπει να επισκεφθείτε έναν ειδικό και να τηρήσετε το σύνθετο θεραπευτικό σχήμα που έχει συνταγογραφήσει.