Οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας: συμπτώματα, αιτίες, επιλογές θεραπείας, θεραπευτικές ασκήσεις, μασάζ

αυχενική οστεοχόνδρωση

Η εκδήλωση συμπτωμάτων της αυχενικής οστεοχόνδρωσης θεωρείται επί του παρόντος πολύ συχνή. Αυτή η ασθένεια διαγιγνώσκεται σε άτομα όλων των ηλικιών και, στις περισσότερες περιπτώσεις, σε πολίτες με ηλικία μεταξύ 30 και 50 ετών. Μερικοί ασθενείς δεν πάσχουν από τα συμπτώματα της οστεοχονδρωστικής του τραχήλου της μήτρας και δεν υποπτεύονται καν δυσφορία, καθώς εκφυλιστικές αλλαγές στην αυχενική σπονδυλική στήλη μπορεί να εμφανιστούν ανεπαίσθητα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ένα άτομο μπορεί να επιστρέψει σε εξαιρετική υγεία. Ωστόσο, για να γίνει αυτό, δεν πρέπει να αγνοήσουμε την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων της οστεοχόνδρωσης της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Επομένως, αξίζει να εξοικειωθείτε με τα σημεία αυτής της ασθένειας με περισσότερες λεπτομέρειες.

Συμπτώματα οστεοχόνδρωσης του τραχήλου της μήτρας

Αυτή η ασθένεια μπορεί να μην εκδηλωθεί καθόλου στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής της. Τα συμπτώματα της οστεοχόνδρωσης της τραχηλικής σπονδυλικής στήλης γίνονται αισθητά μόνο στην προχωρημένη μορφή της νόσου με τη μορφή συχνών πονοκεφάλων που εντείνονται κατά την κίνηση του λαιμούΕάν παρατηρηθούν διαταραχές του κυκλοφορικού εγκεφάλου κατά τη διάρκεια της οστεοχόνδρωσης του τραχήλου της μήτρας, ο ασθενής θα εμφανίσει τα ακόλουθα συμπτώματα της νόσου:

 • επίμονος πονοκέφαλος;
 • αυξημένη κόπωση.
 • παραβίαση της ευαισθησίας των μυών στο πρόσωπο.
 • θόρυβος στο κεφάλι;
 • υψηλή αρτηριακή πίεση;
 • χτυπάει στα αυτιά.
 • ασταθές βάδισμα;
 • συχνή ζάλη.
 • Απώλεια συντονισμού στο διάστημα.
Αιτίες της οστεοχόνδρωσης του λαιμού

Εάν η ασθένεια είναι χρόνια, τα συμπτώματα και ο πόνος της οστεοχόνδρωσης του τραχήλου της μήτρας είναι μόνιμα. Σε αυτήν την περίπτωση, οποιαδήποτε κίνηση του κεφαλιού είναι δύσκολη λόγω της έντασης στους μυς του λαιμού. Τα συμπτώματα της οστεοχόνδρωσης της αυχενικής μοίρας σε χρόνια μορφή εκδηλώνονται με τη μορφή ημικρανιών, πονοκεφάλων, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις συνοδεύονται από ναυτία, έμετο και ακόμη και απώλεια συνείδησης. Εάν δεν ξεκινήσετε τη θεραπεία εγκαίρως, ο ασθενής θα αρχίσει να συνοδεύει την ταλαιπωρία στο λαιμό. Αυτά τα συμπτώματα της τραχηλοθωρακικής οστεοχόνδρωσης της σπονδυλικής στήλης περιλαμβάνουν: αίσθημα ξηρότητας στο λαιμό, δυσκολία στην κατάποση, γαργάλημα και κνησμό. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η ασθένεια μπορεί να προκαλέσει κήλη δίσκου. Επομένως, όταν εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια και συμπτώματα οστεοχόνδρωσης της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, η θεραπεία πρέπει να ξεκινήσει αμέσως. Αξίζει να εξοικειωθείτε με περισσότερες λεπτομέρειες με τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους θεραπείας αυτής της ασθένειας.

Αιτίες της οστεοχόνδρωσης

Ο κύριος λόγος για την ανάπτυξη οστεοχόνδρωσης στον αυχένα είναι η γήρανση του ανθρώπινου σώματος και σχετίζεται επίσης με αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία στους ιστούς. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης αυτής της παθολογίας. Αυτοί οι παράγοντες περιλαμβάνουν:

 1. Καθιστική εργασία και καθιστικός τρόπος ζωής.
 2. Μακροχρόνια διαμονή στην ίδια στατική στάση.
 3. υπέρβαρο.
 4. Νευρική πίεση και συχνό στρες.
 5. Συχνή υποθερμία.
 6. Αυτοάνοσες ασθένειες που επηρεάζουν τον ιστό του χόνδρου.
 7. Τραυματισμοί στο πίσω μέρος του κεφαλιού ή του λαιμού.
 8. Μη φυσιολογική συγγενής δομή των σπονδύλων.

Επιπλέον, η κληρονομικότητα, οι ορμόνες και ο μεταβολισμός παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη αυτής της ασθένειας.

Μέθοδοι θεραπείας της οστεοχόνδρωσης του τραχήλου της μήτρας

Θεραπεία της αυχενικής οστεοχόνδρωσης

Προκειμένου να απαλλαγούμε από τα σημεία και τα συμπτώματα της οστεοχόνδρωσης της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, η θεραπεία περιλαμβάνει μια ολόκληρη σειρά μεθόδων και μέσων που στοχεύουν στην εξάλειψη του πόνου και στην καταπολέμηση της φλεγμονώδους διαδικασίας που εμφανίζεται στους ιστούς. Η καθημερινή σωματική δραστηριότητα και οι ασκήσεις που στοχεύουν στη διατήρηση της ευελιξίας της σπονδυλικής στήλης θεωρούνται πολύ αποτελεσματικές. Το πρόγραμμα τέτοιων φορτίων θα πρέπει να είναι ατομικό, επιλέγεται από έναν ειδικό μόνο αφού εκτελέσει διαγνωστικά μέτρα χρησιμοποιώντας υπολογιστική τομογραφία ή μαγνητική τομογραφία. Όταν εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια και συμπτώματα της οστεοχόνδρωσης του τραχήλου της μήτρας, ένας γιατρός θα πρέπει επίσης να συνταγογραφήσει θεραπεία. Αλλά σε τι βασίζεται η θεραπεία για αυτήν την ασθένεια;

Φάρμακα

Όταν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα της οστεοχόνδρωσης του τραχήλου της μήτρας και του πονοκέφαλου, συνταγογραφείται φαρμακευτική θεραπεία. Πρώτον, ο πόνος ανακουφίζεται με συμβατικά παυσίπονα. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική μόνο στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξης της νόσου. Μετά από αυτό, το φάρμακο για τον πόνο δεν λειτουργεί πλέον.

Η φαρμακευτική θεραπεία για την οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας περιλαμβάνει τη χρήση χονδροπροστατευτών νέας γενιάς, τα οποία είναι φάρμακα που διεγείρουν την αποκατάσταση ιστού χόνδρου στη σπονδυλική στήλη. Το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα είναι ο συνδυασμός θειικής χονδροϊτίνης και γλυκοζαμίνης. Η πορεία μιας τέτοιας θεραπείας είναι συνήθως αρκετοί μήνες, μετά από τους οποίους η κινητικότητα της αυχενικής μοίρας βελτιώνεται.

Και πώς μπορεί να ανακουφιστεί ο οξύς μυϊκός πόνος και οι πονοκέφαλοι στην οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας; Τα δεδομένα των συμπτωμάτων μπορούν να εξαλειφθούν με τη χρήση αποκλεισμού νοβοκαΐνης ή μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων. Αυτό περιλαμβάνει κάψουλες, αλοιφές, ενέσεις και δισκία που μπορούν να βελτιώσουν γρήγορα τη γενική κατάσταση του ασθενούς. Εάν αυτά τα χονδροπροστατευτικά δεν έχουν αντενδείξεις ακόμη και με μακροχρόνια χρήση, αυτές οι αντενδείξεις για μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα είναι πολύ σοβαρές, επομένως η χρήση τους πρέπει να συμφωνηθεί με τον θεράποντα ιατρό.

Αλοιφές και τζελ

Αλοιφές και πηκτές για οστεοχονδρόζη του τραχήλου της μήτρας

Όταν εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια και συμπτώματα της αυχενικής οστεοχόνδρωσης, η θεραπεία στο σπίτι μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια ειδικών αλοιφών ή πηκτών που αρχίζουν να δρουν 10 λεπτά μετά την εφαρμογή στην προβληματική περιοχή. Αυτά τα κεφάλαια χωρίζονται σε διάφορους τύπους, όπως:

 1. Αντιφλεγμονώδεις εξωτερικοί παράγοντες που βασίζονται σε μη στεροειδείς ουσίες και μπορούν να εξαλείψουν οδυνηρές αισθήσεις.
 2. Αναγέννηση αλοιφών και πηκτωμάτων που αποκαθιστούν τον κατεστραμμένο ιστό χόνδρου μεταξύ των σπονδύλων.
 3. Αναισθητικά εξωτερικές αλοιφές και πηκτές που μπορούν να επηρεάσουν γρήγορα τις απολήξεις των νεύρων ενώ ανακουφίζουν τον πόνο.
 4. Διάφορες αλοιφές για μασάζ.

Χειροκίνητη θεραπεία

Φυσικά, η αντιμετώπιση συμπτωμάτων της αυχενικής οστεοχόνδρωσης στο σπίτι μέσω χειροκίνητης θεραπείας θα είναι αρκετά δύσκολη. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος είναι πολύ αποτελεσματική και η παλαιότερη. Οι ειδικοί έχουν αναπτύξει πολλές διαφορετικές τεχνικές που μπορούν να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στους σπονδύλους, στις αρθρώσεις και στους ιστούς των προσβεβλημένων περιοχών. Όταν επιλέγετε χειροπράκτη για τον εαυτό σας, θα πρέπει να θυμάστε ότι πρέπει να είναι εξαιρετικός ειδικός, διαφορετικά ένα άπειρο άτομο σε αυτό το θέμα μπορεί να οδηγήσει τον ασθενή σε αναπηρική καρέκλα. Οι κύριες μέθοδοι μη αυτόματης θεραπείας για την καταπολέμηση της οστεοχόνδρωσης της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης είναι οι εξής:

 1. χειρισμοί που αποσκοπούν στην αποκατάσταση της υγείας και της λειτουργίας των αρθρώσεων. Αυτοί οι χειρισμοί συνοδεύονται από την κρίση τους.
 2. Τμήμα μασάζ που μπορεί να ανακουφίσει την ένταση των μυών.
 3. Κινητοποίηση, η οποία επιδιορθώνει τις κατεστραμμένες αρθρώσεις λόγω έλξης.

Βελονισμός

Πώς αλλιώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τα σημεία και τα συμπτώματα της αυχενικής οστεοχόνδρωσης της σπονδυλικής στήλης; Η θεραπεία με βελονισμό όχι μόνο μπορεί να εξαλείψει τον πόνο κατά τη διάρκεια αυτής της ασθένειας, αλλά και να τον θεραπεύσει εντελώς. Αυτή η τεχνική θεραπείας με βελόνες ήρθε στο φάρμακό μας από ανατολικές χώρες. Οι σοφοί Κινέζοι, προικισμένοι τόσο με τη φιλοσοφία όσο και με τη γνώση του ανθρώπινου σώματος, έχουν ανακαλύψει πώς να ρυθμίζουν την ενέργεια στο σώμα χρησιμοποιώντας μεταλλικές βελόνες. Αυτή η διαδικασία αναγνωρίζεται επίσημα από τους γιατρούς ως μια αποτελεσματική τεχνική για την καταπολέμηση της οστεοχόνδρωσης.

Πριν από την εξάλειψη των συμπτωμάτων της οστεοχόνδρωσης της αυχενικής και της θωρακικής σπονδυλικής στήλης με βελονισμό, είναι επιτακτική ανάγκη να συμβουλευτείτε έναν ειδικό, καθώς αυτή η διαδικασία δεν είναι κατάλληλη για κάθε ασθενή. Αυτή η τεχνική δεν λειτουργεί στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
 • με υπάρχουσες μολυσματικές ασθένειες.
 • εάν υπάρχει όγκος.
 • για ασθένειες του δέρματος ή του αίματος.
 • στα βρέφη ή στα γηρατειά.

Ομοιοπαθητικές θεραπείες

Ομοιοπαθητικά φάρμακα

Οι ομοιοπαθητικές θεραπείες είναι πολύ αποτελεσματικές στην καταπολέμηση της αυχενικής οστεοχόνδρωσης. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα περιέχουν βιολογικά δραστικές ουσίες και χρήσιμα ιχνοστοιχεία. Αυτές οι ουσίες αντιστοιχούν απολύτως στη συγκέντρωση μετάλλων και βιταμινών στο ανθρώπινο σώμα. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα περιέχουν εκχυλίσματα βοτάνων, εκχυλίσματα φυτών που λαμβάνονται μόνο από φιλικά προς το περιβάλλον δείγματα. Και το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι τέτοια παρασκευάσματα είναι απολύτως φυσικά. Η βασική αρχή της δράσης αυτών των κεφαλαίων στην οστεοχόνδρωση είναι η εξής:

 • επαναφορά ιστού χόνδρου.
 • ενεργοποιεί την ανθρώπινη ανοσία.
 • βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή του γιακά.

Θεραπεία στο σπίτι

Προς το παρόν είναι δυνατή η θεραπεία συμπτωμάτων οστεοχονδρωσίας του τραχήλου της μήτρας στο σπίτι. Για να ανακουφίσετε τον πόνο και να επιτύχετε γενική βελτίωση στον ασθενή, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε μια ειδική διατροφή και επίσης να ακολουθήσετε έναν ενεργό τρόπο ζωής. Η καθημερινή διατροφή ενός ασθενούς που έχει διαγνωστεί με αυχενική οστεοχόνδρωση πρέπει να περιλαμβάνει τροφές που προάγουν την αναγέννηση του ιστού του χόνδρου. Αυτά τα προϊόντα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • φρέσκα λαχανικά και φρούτα καθώς και δημητριακά και όσπρια ·
 • προϊόντα που περιέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών: ψάρια και πουλερικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, αυγά, ξηροί καρποί
 • προϊόντα που περιέχουν ακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως θαλασσινά ψάρια ή λιναρόσπορους.
 • Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, όπως φυλλώδη λαχανικά, τυρί cottage, γάλα.

Επιπρόσθετα, μια συσκευή vibroacoustic είναι ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο για τη θεραπεία της οστεοχόνδρωσης στο σπίτι. Αυτή η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιήσει κύματα υπερήχων για να δράσει στο εστιακό σημείο του συνδρόμου πόνου, ως αποτέλεσμα του οποίου η διαδικασία αναγέννησης χόνδρου αρχίζει να επιταχύνεται, η φλεγμονή των ιστών εξαλείφεται και τα κατεστραμμένα κύτταρα αρχίζουν να ανακτούν. Αυτή η συσκευή δεν βλάπτει το σώμα, καθώς η θεραπεία πραγματοποιείται υπό την επήρεια ηχητικών κυμάτων, τα οποία είναι απολύτως φυσικά για τον άνθρωπο.

Μασάζ

Μασάζ για οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας

Η επιτυχής θεραπεία κατ 'οίκον μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί με μασάζ ή αυτο-μασάζ. Αυτή η διαδικασία απελευθερώνει ένταση και χαλαρώνει τους τεταμένους μύες στο λαιμό. Μετά τον αυτο-μασάζ των μεσοσπονδύλιων δίσκων, η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται, με αποτέλεσμα γρήγορη ανακούφιση. Η ίδια η διαδικασία αυτο-μασάζ πρέπει να εκτελείται σε καθιστή θέση, και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οι κινήσεις χαϊδεύοντας, τρίψιμο και ζύμωσης πραγματοποιούνται στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ωστόσο, για μέγιστο αποτέλεσμα, είναι καλύτερο να αναζητήσετε τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία.

Εκτελέστε γυμναστική που προάγει την υγεία

Αυτή η θεραπευτική γυμναστική δεν έχει λιγότερο αποτέλεσμα από τη φαρμακευτική θεραπεία για την οστεοχονδρόζη του τραχήλου της μήτρας. Πολλοί ειδικοί ισχυρίζονται ότι η γυμναστική που προάγει την υγεία είναι το θεμέλιο για την ανάρρωση ενός ασθενούς. Τέτοιες ασκήσεις συνήθως δεν χρειάζονται πολύ χρόνο, ειδικά επειδή είναι εύκολο να κάνουν μόνες τους στο σπίτι. Αυτή η γυμναστική βοηθά στην ανακούφιση των συνδρόμων πόνου κατά τη διάρκεια της αυχενικής οστεοχόνδρωσης. Τεντώνει επίσης τους συνδέσμους σας και χαλαρώνει τους μυς του λαιμού σας. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να πραγματοποιείτε ενέργειες κατά τη διάρκεια αυτής της γυμναστικής μόνο μετά από διαβούλευση με έναν ειδικό. Πρέπει να γίνουν πολύ προσεκτικά, ώστε ο ασθενής να μην βλάψει το σώμα του.

Εφαρμογή Kuznetsov

Ο βελονισμός είναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για αυτήν την ασθένεια. Ωστόσο, δεν επιλέγει κάθε ασθενής βελονισμό. Για την κατ 'οίκον θεραπεία, χρησιμοποιείται μια εναλλακτική συσκευή, δηλαδή μια συσκευή εφαρμογής βελόνων Kuznetsov. Έχει μονές ή διπλές βελόνες στο λαιμό ή στον ιμάντα. Εάν ο ασθενής βρίσκεται σε αυτήν την εφαρμογή για 30 λεπτά κάθε μέρα, τότε είναι δυνατόν όχι μόνο να ανακουφιστούν σημαντικά τα συμπτώματα, αλλά και να ξεπεραστεί πλήρως αυτή η ασθένεια.

Λαϊκές συνταγές

Θεραπεία με λαϊκές μεθόδους

Υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές συνταγές εναλλακτικής ιατρικής που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας. Η φυτική θεραπεία είναι πολύ οικονομική, αποτελεσματική και το πιο σημαντικό, ασφαλής. Για να γίνει αυτό, δεν χρειάζεται να αγοράσετε ακριβά φάρμακα για την ανακούφιση του πόνου. Επιπλέον, πολλά φάρμακα που αγοράστηκαν στο φαρμακείο μπορεί να έχουν παρενέργειες και αντενδείξεις που δεν μπορούν να ειπωθούν σχετικά με τις συνταγές παραδοσιακών φαρμάκων. Οι ακόλουθες φυσικές θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν στην οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας:

 1. Φύλλα χρένου. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να στερεώσετε ένα φύλλο αυτού του φυτού στο λαιμό και να το στερεώσετε με αυτοκόλλητο γύψο τη νύχτα. Κατά κανόνα, οι οδυνηρές αισθήσεις εξαφανίζονται το πρωί.
 2. πατάτες. Αυτά τα λαχανικά πρέπει να τρίβονται σε ίσες αναλογίες μαζί με το μέλι. Το προκύπτον μείγμα πρέπει να μοιάζει με μια αλοιφή με συνέπεια. Ένα τελικό προϊόν σε μορφή συμπίεσης χρησιμοποιείται τουλάχιστον μία φορά σε 7 ημέρες.
 3. Μια συμπίεση φτιαγμένη από ένα λίτρο βότκας, 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό αλόης, 1 κουτάλι μουστάρδας σε σκόνη και 50 γραμ. Όλα τα συστατικά αναμιγνύονται, μετά το οποίο το μείγμα που προκύπτει εμποτίζεται με γάζα ή ύφασμα, εφαρμόζεται στην περιοχή του λαιμού και στερεώνεται με μάλλινο ύφασμα. Συνιστάται να κάνετε τέτοιες συμπιέσεις 1-2 φορές κάθε 7 ημέρες. Οι κομπρέσες γίνονται τη νύχτα.

Πρόληψη ασθενειών

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι μια ασθένεια είναι ευκολότερο να αποφευχθεί από ό, τι είναι να αντιμετωπιστεί αργότερα. Η πρόληψη της οστεοχόνδρωσης σημαίνει τη διατήρηση της σωστής στάσης του σώματος, την άσκηση με μηχανήματα γυμναστικής, την άσκηση γυμναστικής, το περπάτημα, το κολύμπι και τη γιόγκαΕνώ διαβάζετε ή γράφετε, ένα άτομο δεν πρέπει να κλίνει πολύ χαμηλά στο τραπέζι και ενώ κοιμάται, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ορθοπεδικά μαξιλάρια.

Απόψεις ασθενών

Οι κριτικές των ασθενών που έχουν διαγνωστεί με οστεοχόνδρωση υποδηλώνουν ότι η θεραπεία αυτής της ασθένειας στο σπίτι δεν είναι τόσο δύσκολη. Αλλά ένα μεγαλύτερο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί εάν εφαρμόσετε σύνθετη θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει όχι μόνο μασάζ και λαϊκές θεραπείες, αλλά και τη χρήση φαρμάκων.

Απόψεις ασθενών

Συνοπτικά, μπορεί να αναφερθεί ότι η οστεοχονδρωσία της αυχενικής μοίρας είναι σήμερα μια πολύ κοινή ασθένεια. Αυτή η ασθένεια επηρεάζει όχι μόνο τους ενήλικες αλλά και τους νέους λόγω ενός ανενεργού και καθιστικού τρόπου ζωής. Ωστόσο, αυτή η ασθένεια μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία. Όταν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα και σημεία, πρέπει να επικοινωνήσετε με ένα ιατρικό ίδρυμα, όπου ένας ειδικός θα συνταγογραφήσει την κατάλληλη θεραπεία. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η χρήση συνταγών παραδοσιακών φαρμάκων συνιστάται να συμφωνηθεί με τον γιατρό σας.