Συστάσεις Valentin Dikul, ασκήσεις για την πλάτη

Παθολογία του μυοσκελετικού συστήματος καταλαμβάνουν μία από τις κορυφαίες θέσεις στην επικράτηση. Ιδιαίτερα συχνή κάκωση της σπονδυλικής στήλης. Χρόνο με το χρόνο οι στατιστικές δείχνουν μια μεγάλη αύξηση σε μετατραυματικές καταστάσεις. Δεν είναι έκπληξη το γεγονός. Γιατί η ανάπτυξη της τεχνολογίας οδηγεί σε αυξημένα ποσοστά ζημίας στο δρόμο, στο χώρο εργασίας. Για αυτούς τους ασθενείς ανέπτυξαν ένα ειδικό δραστηριότητες αποκατάστασης.

Σήμερα αναγνωρίζεται ως η πιο αποτελεσματική τεχνική είναι ο Dikul. Η θεραπεία της σπονδυλικής στήλης με τη μέθοδο σχεδόν το 100% όλων των περιπτώσεων επιτρέπει να επαναφέρετε το προσβεβλημένο τμήμα της σπονδυλικής στήλης, για να επιστρέψει ο ασθενής στη φυσική δραστηριότητα.

Βασικοί κανόνες

Ο συγγραφέας, στο παρελθόν, ήταν ανάπηρος, περιορίζεται, κατά τη γνώμη των γιατρών, για πάντα στην αναπηρική καρέκλα. Η επιθυμία να ζήσει μια γεμάτη ζωή και να σταθεί αδύνατο.

Η μεθοδολογία που αναπτύχθηκε είναι ένα ολιστικό σύστημα άσκησης που θεραπεύει και ενισχύει ολόκληρο το σώμα. Όλες οι προπονήσεις που δημιουργήθηκε από την προσωπική εμπειρία και τη γνώση, επανειλημμένα δοκιμαστεί από τους οπαδούς του στην πράξη.

Πριν αρχίσουν τα μαθήματα, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τους κανόνες, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της μεθοδολογίας του Βαλεντίν Dikul.

Για τον πόνο στην πλάτη

 1. Τηρείτε τη συνιστώμενη σειρά των κατηγοριών.
 2. Προσεγγίσεις θα πρέπει να εφαρμοστεί όπως ακριβώς αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 3. Μην υπερφορτώνετε το σώμα, σταδιακά να συνηθίσουν του στην εκπαίδευση.
 4. Οι ασκήσεις θα πρέπει να εκτελούνται τακτικά. Δυνατό μέσω της ημέρας.

Επανάληψη και προσεγγίσεις

 1. Τηρούν αυστηρά τον απαιτούμενο αριθμό των σετ και επαναλήψεις.
 2. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για το πώς να εκτελέσει τις ασκήσεις Valentin Dikul. Μαθήματα χωρίς ανάπαυση ή τυχαία επιλογή μεταξύ απαράδεκτη.

Κίνηση

 1. Φροντίστε να τηρείτε το πλήρες εύρος. Αυτό θα σας επιτρέψει να εργαστούν τους μυς, που σημαίνει ότι το φορτίο κατεύθυνση.
 2. Ο ταχύς ρυθμός αυτό το σύστημα εξαλείφει.
 3. Η τεχνική βασίζεται στην αργή, ομαλή, και στοχευμένες κινήσεις. Τα τραντάγματα και απότομες ενέργειες είναι απαράδεκτες.

Μαθήματα για να ενισχύσει τους ιστούς των μυών της πλάτης

Ενίσχυση κάτω μέρος της πλάτης

Αυτές οι ασκήσεις Valentin Dikul αποτελεσματικά την αποκατάσταση των αρθρώσεων της σπονδυλικής στήλης, τη λειτουργία των μυών, αυχενικό, βραχιόνιο, οσφυϊκής και θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, τη βελτίωση της συνολικής υγείας.

Να ενισχύσει τους μυς του κάτω μέρος της πλάτης

Η άσκηση περιλαμβάνει τη θέση — που βρίσκεται στην πλάτη του. Τα χέρια πρέπει να είναι αραιωμένο στο πλάι, με τις παλάμες κάτω. Το πάνω Τμήμα δεν θα πρέπει να ξεφύγει από την επιφάνεια. Αυτή τη φορά, το αριστερό μηρό είναι πολύ ήπια στροφή προς τα δεξιά. Από το αριστερό πόδι από την επιφάνεια, αλλά προς τα δεξιά, ωστόσο, παραμένει στενά appressed. Ο κανονισμός θα πρέπει να καθυστερήσει για 2-3 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ομαλά επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση. Η άσκηση αυτή επαναλαμβάνεται και για την αριστερή πλευρά με το αντίθετο ισχίο.

Replays

Στη δεξιά και αριστερή πλευρά, συνιστάται η άσκηση για 8 επαναλήψεις σε 1 προσέγγιση. Αυτό το σύστημα σημαίνει ότι για τις πρώτες 2-3 μαθήματα τρέξει μόνο 1 προσέγγιση. Για τις ακόλουθες 2-3 — συνιστάται να εκτελέσετε 2 σετ η κάθε μία. Και τότε, όπως σχεδιάστηκε από τον Βαλεντίν Dikul τρέχει 3 προσέγγιση.

Είναι σημαντικό να μην ξεχάσουμε τα διαλείμματα. Μεταξύ των σετ, ξεκουράσου για 2 λεπτά.
Ενίσχυση πίσω

Ξαπλωμένη στο πάτωμα. Τα πόδια ωθούνται εκτός, έτσι ώστε το πόδι ήταν σε απόσταση από τους ώμους. Τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος του. Καλύτερα Ενίσχυση πίσω ισορροπία, κρατώντας την από τους ώμους. Στο εισπνεύστε αργά υπόθεση εκτυλίσσεται σε όλη τη διαδρομή προς τα δεξιά. Από το πάτωμα από το αριστερό του ώμο. Τα πόδια, η λεκάνη παραμένει σε σταθερή θέση. Κρατήστε για 2 δευτερόλεπτα και επιστρέψτε στην αρχική θέση. Πίσω θεραπεία περιλαμβάνει άσκηση στην άλλη κατεύθυνση.

Replays.

8 φορές σε κάθε κατεύθυνση. Για τα πρώτα 2-3 συνεδρίες μόνο μία προσέγγιση. Περαιτέρω 2-3 το μάθημα στο 2 προσέγγιση. Και στη συνέχεια να πάει σε 3 σύνολα. Υπόλοιπο στο μεταξύ — 2 λεπτά. Ένα τέτοιο σύστημα των επαναλήψεων και προσεγγίσεις εγγυάται ένα άριστο αποτέλεσμα.

Την ενίσχυση των πλευρικών μυών της πλάτης

Και πάλι ύπτια θέση. Τα πόδια συνδέονται μεταξύ τους, τραβήξτε τις κάλτσες. Τα χέρια θα πρέπει να τοποθετηθεί στο χέρι, πέφτει κάτω με τα χέρια του. Χωρίς ανύψωση από το πάτωμα από το λαιμό, τους ώμους και το κεφάλι να κουνιέται πάνω από την επιφάνεια με τα δύο πόδια, εκτελεί μια συρόμενη κίνηση. Ενώ μέχρι να θέσω τους είναι αδύνατη.

Σε αυτή την άσκηση, η θεραπεία της σπονδυλικής στήλης με βάση την ενίσχυση του πλευρά μυών της μέσης και την κοιλιά.

Ο κανονισμός παγώσει για 2-3 δευτερόλεπτα και απαλά να επιστρέψετε στην αρχική. Για να ενισχυθεί η πλάτη πρέπει να κάνουμε το μάθημα και προς την άλλη κατεύθυνση.

Replays.
Ενίσχυση από την πλευρά τους μυς

Σε αυτό το μάθημα, είναι ένα σύστημα των επαναλήψεων και προσεγγίσεις, όπως και στην προηγούμενη άσκηση.

Ενίσχυση της θωρακικής

Κατά τη διάρκεια της άσκησης τα πόδια δεν πρέπει να έρθει από το πάτωμα. Θέση στο πίσω μέρος. Τα πόδια πάρει τη θέση του στο πλάτος των ώμων. Τα χέρια πρέπει να περάσουν στα χέρια του έσφιγγα το χέρι του. Χωρίς να σηκώσετε το κεφάλι σας, το λαιμό, πίσω από την επιφάνεια, είναι απαραίτητη η συρόμενη κίνηση για να κλίνει προς τα αριστερά. Αυτή τη στιγμή τα πόδια και τη λεκάνη πρέπει να είναι κολλημένα στο πάτωμα. Παύση για 2-3 δευτερόλεπτα, σιγά-σιγά να επιστρέψετε στην αρχική κατάσταση. Το ίδιο γίνεται με τον άλλο τρόπο.

Replays.

Για αυτή την άσκηση, συνιστάται ότι το σύστημα των σετ και επαναλήψεις, όπως και στο πρώτο και το δεύτερο μάθημα.

Ενίσχυση πίσω

Σηκωθείτε ευθεία, κατευθείαν στους μυς της πλάτης και του αυχένα. Κοιτάξτε ευθεία μπροστά. Απαλά κάντε μια μικρή κλίση. Η θέση της πλάτης θα πρέπει να παραμείνει ευθεία. Τα χέρια κάτω και λυγίστε τα γόνατά σας. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, pop μερικά "μπαστούνια". Σε αυτή τη θέση, να μείνω 2-3 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, σιγά-σιγά να επιστρέψετε στην αρχική.

Replays.

Για την άσκηση αυτή, το σύστημα αποτελείται από 3 προσεγγίσεις, που περιέχει 8 επαναλήψεις. Για αρχάριους συνιστάται 1 προσέγγιση. Διάλειμμα διαρκεί 2 λεπτά.

Ενίσχυση τένοντα και πίσω

Πάρτε θέση στην κοιλιακή χώρα. Τοποθετήστε τα χέρια παλάμες προς τα πάνω. Για τη σωστή τοποθέτηση του το λαιμό, το πηγούνι να ακουμπήσει το πάτωμα. Τα πόδια είναι καλά στερεωμένα. Πάρτε τον κορμό σας στο μέγιστο, ταυτόχρονα σηκώνοντας τα χέρια του. Το λαιμό θέση είναι σωστή, αν δει μπροστά του. Κρατήστε το πατημένο για 2-3 δευτερόλεπτα και επιστρέψτε στην αρχική θέση.

Ενίσχυση speny και το πίσω μέρος του μηρού
Replays.

Η θεραπεία της σπονδυλικής στήλης αποτελείται από 8 επαναλήψεις. Αρχάριους άσκηση-μια προσέγγιση. Υπόλοιπο — 2 λεπτά.

Ενίσχυση obliques

Ξαπλώστε στην αριστερή πλευρά σας. Το αριστερό χέρι εκτείνεται μπροστά του. Το χέρι να ακουμπά στην επιφάνεια του δαπέδου. Το δεξί χέρι θα πρέπει να σηκώσει, με την παλάμη να αγγίξει το πάτωμα.

Μόνο απευθείας το δεξί χέρι και το πόδι πρέπει να άρει και να τραβήξει προς το άλλο την ίδια στιγμή. Άσκηση σημαίνει δουλειά στο λαιμό. Το κεφάλι αρθεί, το βλέμμα του κατευθύνεται ευθεία. Είναι αρκετό για 2-3 δευτερόλεπτα και σιγά-σιγά να πάρει την αρχική του θέση.

Να την θεραπεία της σπονδυλικής στήλης ήταν αποτελεσματική, αυτή η άσκηση θα συνειδητοποιήσει και στη δεξιά πλευρά.

Replays.

Μία προσέγγιση — 8 επαναλήψεις σε μια κατεύθυνση και στη συνέχεια το άλλο. Το διάλειμμα 2 λεπτά.

Τραβήξτε οσφυϊκών μυών

Ξάπλωσε στο πάτωμα. Η μέγιστη χαλαρώσετε τους μυς του λαιμού. Η θέση της σπονδυλικής στήλης είναι εξαιρετικά ευθεία. Λυγίστε τα πόδια σας, τραβώντας όσο πιο κοντά στους γλουτούς με το πόδι. Στη συνέχεια, απλά σιγά-σιγά να επιστρέψετε στην αρχική του κατάσταση.

Replays.

Η θεραπεία της σπονδυλικής στήλης βασίζεται σε 3 σετ των 12 επαναλήψεων. Για αρχάριους — 1 προσέγγιση. Διάλειμμα διαρκεί 2 λεπτά.

Ενίσχυση των κοιλιακών μυών

Ξάπλωσε στο πάτωμα. Τα χέρια του και πίσω από το κεφάλι, τα γόνατα λυγίζουν. Τα πόδια θα πρέπει να είναι άπαχο στο πάτωμα. Σε αυτή την άσκηση, θα την αποτελεσματική συμμετοχή τους μυς του λαιμού. Χωρίς να σηκώσετε τα πόδια από το πάτωμα, σηκώστε τους ώμους και το κεφάλι. Νιώθω πως οι μύες του λαιμού, τραβώντας το κεφάλι, με τους ώμους προς τα εμπρός. Θα πρέπει να καθυστερήσει για 2-3 δευτερόλεπτα. Συνιστάται η πίεση στους μυς του λαιμού. Στη συνέχεια ομαλά πάρει την αρχική του θέση.

Replays.

Εκτελέστε 3 σετ, που το καθένα περιέχει 12 επαναλήψεις. Αρχάριους εκτέλεση 1 προσέγγιση. Θα πρέπει να λάβει ένα διάλειμμα για 2 λεπτά.

Η μοναδικότητα της μεθόδου

Το ανωτέρω σύνολο ασκήσεων με στόχο την ενίσχυση της σπονδυλικής στήλης. Δεν είναι μόνο η ανάπτυξη ενός ταλαντούχου συγγραφέα. Καταπληκτικό γιατρό, έχουν δημιουργήσει ένα ολόκληρο σύστημα ασκήσεων για διάφορα μέρη της σπονδυλικής στήλης, με στόχο την ενίσχυση του μυϊκού συστήματος.

Συγκροτήματα Valentin Dikul είναι για τους ανθρώπους που είναι τραυματίες, ασθενείς με σοβαρές παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος.

Έχει αναπτύξει αποτελεσματικά συστήματα για τους υπαλλήλους γραφείου, για τους οδηγούς. Δεν παρακαμφθεί με την προσοχή τους και τα παιδιά τους.

Valentin Dikul μέθοδος βασίζεται στην πάλη με την ασθένεια και έχει ως στόχο να κερδίσει πάνω τους. Σε αυτό έγκειται η μοναδικότητά του. Δεδομένου ότι πολλές από τις τεχνικές που ο στόχος μου είναι να δω την προσαρμογή και εξοικείωση του ασθενή με το ρόλο του ατόμου με αναπηρία.

Δεν πρέπει να μεταχειρίζεται τις αρθρώσεις;

Έχετε ποτέ βιώσει τη δυσάρεστη ενόχληση στις αρθρώσεις, ενοχλητικό πόνο στην πλάτη; Κρίνοντας από το γεγονός ότι διαβάζετε αυτό το άρθρο, ή τους αγαπημένους σας είναι αντιμέτωποι με αυτό το πρόβλημα. Και να ξέρεις κάτι:

 • η αδυναμία να εύκολα και άνετα να κινηθεί γύρω;
 • δυσφορία κατά τη διάρκεια αναβάσεις και καταβάσεις από τις σκάλες;
 • μια άσχημη κρίση, η κάνοντας κλικ πάνω τους;
 • πόνος κατά τη διάρκεια ή μετά την άσκηση;
 • φλεγμονή στις αρθρώσεις και διόγκωση;
 • για κανένα λόγο και μερικές φορές ανυπόφορος πόνος πόνος στις αρθρώσεις

Σίγουρα Έχετε δοκιμάσει ένα σωρό φάρμακα, κρέμες, αλοιφές, ενέσεις, τους γιατρούς, τις έρευνες, και, προφανώς, κανένα από τα παραπάνω δεν βοηθήσει... Και αυτή είναι η εξήγηση: οι φαρμακοποιοί δεν επικερδές να πουλήσει το εργαλείο εργασίας, καθώς θα χάσουν πελάτες.