Παραμόρφωση αρθροπάθεια

Παραμόρφωση αρθροπάθεια (οστεοαρθρίτιδα) είναι μια προοδευτική παθολογία, που οδηγεί σε εκφυλισμό και την εκφύλιση των αρθρικών επιφανειών και την ήττα του χόνδρου, μέχρι την πλήρη καταστροφή της άρθρωσης.

Παραμόρφωση αρθροπάθεια συνήθως εντοπίζονται σε ηλικιωμένους και γεροντική ηλικία, όταν υπάρχει ταυτόχρονη παράγοντες και ασθένειες, συχνά αποκαλύπτεται από τις έρευνες, αλλά δεν εκδηλώνεται κλινικά.

Παραμόρφωση αρθροπάθεια είναι η πιο συχνή και κοινή παθολογία των αρθρώσεων. Βρίσκεται στο 70% του συνόλου των παθήσεων των αρθρώσεων.

Λόγους

Η ακριβής αιτία της παραμόρφωσης αρθροπάθεια σήμερα δεν είναι σαφές, αλλά τόνισε μερικοί από τους παράγοντες που αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα της ανάπτυξης. Πρώτα απ ' όλα, είναι μια κοινή γήρανσης και των εκφυλιστικών φαινομένων στους ιστούς, αλλαγές των χόνδρων και αρθρώσεων τσάντες.

Παράγοντες, που επηρεάζουν την ανάπτυξη της οστεοαρθρίτιδας μπορεί να διαιρεθεί σε:

 • εξωτερικών - αυτές περιλαμβάνουν την υπερφόρτωση των αρθρώσεων (για παράδειγμα, λόγω άρσης βαρών), μόνιμη βλάβη, επαγγελματικά εφέ, υποθερμία αρθρώσεις,
 • εσωτερική είναι η επίδραση της κληρονομικότητας με τεντωμένο συνδέσμους και τις αρθρώσεις, δυσλειτουργία των ωοθηκών και αλλαγές της εμμηνόπαυσης στις γυναίκες, αγγειακό ατύχημα, παραβίαση της κυκλοφορίας του αίματος στους ιστούς του χόνδρου, την παχυσαρκία.

Παραμόρφωση αρθροπάθεια, ως ένα από τα συμπτώματα μπορεί να είναι ο αλκοολισμός ή myxedema, μεγαλακρία ή θεραπεία με ορμόνες, συγγενές εξάρθρημα του ισχίου, σύνδρομο Marfan (μια κληρονομική νόσος που χαρακτηρίζεται από υπερβολική κινητικότητα των αρθρώσεων και την επιμήκυνση των οστών). ακινησία της άρθρωσης)

Στάδια ανάπτυξης

Στην ανάπτυξη της παραμόρφωσης αρθροπάθεια υπάρχουν μια σειρά από φυσικές διαδοχικές φάσεις, οι διαδοχικές:

 • μείωση υγρά του χόνδρου, η οποία οδηγεί σε λέπτυνση και την ξήρανση
 • το σχηματισμό του χόνδρου ατέλειες και ρωγμές,
 • η καταστροφή του χόνδρου με ταυτόχρονη απότομη στένωση του αρθρικού διαστήματος,
 • η εξαφάνιση του χόνδρου με οστικά άκρα
 • αντισταθμιστικά σφραγίστε τα άκρα των οστών που έχουν μείνει χωρίς ένα χόνδρου επιφάνεια,
 • δυσλειτουργία των αρθρώσεων από διαστρέμματα, κατάγματα και δυσλειτουργία των άκρων.

Τα συμπτώματα της παραμόρφωσης αρθροπάθεια

οστεοαρθρίτιδα

Πρώτα από όλα, η κύρια εκδήλωση της παραμόρφωσης αρθροπάθεια είναι

 • πόνος στις αρθρώσεις, χειρότερα μετά την άσκηση ή το βράδυ
 • επηρεάζει επιμέρους αρθρώσεις,
 • τις πληγείσες αρθρώσεις δεν είναι συμμετρικά,
 • ενώ δεν υπάρχουν εκδηλώσεις της βλάβης της άρθρωσης,
 • δεν έχει πυρετό,
 • υπάρχει έντονη ερυθρότητα των αρθρώσεων,
 • δεν υπάρχουν αλλαγές στις αναλύσεις.

Η διαδικασία εμφανίζεται συχνά στο γόνατο, το ισχίο και phalangeal κοινό.

Εάν η νόσος εξελίσσεται, μέχρι το σημείο της καταστροφής του χόνδρου, πόνος εμφανίζεται αποκλεισμό από κοινού, όταν το περπάτημα αναπτύσσει έντονο πόνο που δεν κινούν τα πόδια και να σε κάνει να σταματήσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί όλο και σε η αρθρική κοιλότητα κομμάτια του χόνδρου ή μικρά θραύσματα οστών (joint "ποντίκια").

Στις αρθρώσεις στο φάλαγγες προκύψουν tie-dye, μια πολύ σταθερή εκπαίδευση, και οι αρθρώσεις δεν είναι σοβαρά παραμορφωμένο, οι μύες δεν υφίστανται ατροφία, υπάρχει ακινησία της άρθρωσης.

Μέσα από τις αρθρώσεις, όταν κινείται ή να ακούσετε την κρίση λόγω τριβής των τραχιές επιφάνειες εναντίον του άλλου.

Εξαιτίας του πόνου και της κινητικότητας περιορισμοί μπορούν να σχηματίσουν συσπάσεις (συσπάσεις των μυών), που κονταίνει το πόδι ή το χέρι.

Παραμόρφωση αρθροπάθεια στις εκδηλώσεις παρόμοιες με διάφορες μορφές αρθρίτιδας στην πρώτη θέση είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση από ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Διάγνωση

Τυπικά κριτήρια για τη διάγνωση της παραμόρφωσης αρθροπάθεια υπάρχει, μπορεί να είναι εξωτερικά αναγνωρίσιμο μόνο από τους κόμβους των φαλάγγων. Υποψία οστεοαρθρίτιδα εμφανίζεται όταν:

 • οι τυπικές αλλοιώσεις των αρθρώσεων,
 • η μακροχρόνια εξέλιξη της νόσου για πολλά χρόνια,
 • προχωρημένη ηλικία του ασθενούς.

Βάση τα διαγνωστικά δεδομένων ακτινοβολίας που προκύπτει πριν από την περίοδο των κλινικών εκδηλώσεων και πόνο.

Εμφανής στένωση της κοινής χώρος, αλλάζει με την ισοπέδωση και την παραμόρφωση των επιφανειών της άρθρωσης, αστάθεια στην άρθρωση με εξαρθρώσεις και υπερξαρθρώσεις, αισθητή περιφερειακής ανάπτυξης οστά osteosclerosis (υπερβολική αύξηση της οστικής πυκνότητας).

Καθώς η εξέλιξη της διαδικασίας αποκάλυψε οστεώδη αιχμές και τις προσκρούσεις, το διάστημα μεταξύ των αρθρώσεων, μπορεί να γίνει σχήμα σφήνας.

Συμπληρώνει τη μελέτη της αρθροσκόπησης, μια μελέτη του αίματος χωρίς τα σημάδια της φλεγμονής.

Είναι αναγκαίο να διεξαχθούν μελέτες περιαρθρικής υγρό.

Θεραπεία της παραμόρφωσης αρθροπάθεια

Τα ίδια συμπτώματα μπορεί να είναι σημάδια των διαφόρων ασθενειών, και η ασθένεια μπορεί να προκύψει, όχι βιβλίο. Μην προσπαθήσετε να αντιμετωπίζονται τον εαυτό σας — συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Θεραπεία traumatologists και ορθοπεδικούς.

Μέθοδοι επεξεργασίας της παραμόρφωσης αρθροπάθεια εξαρτάται από το βαθμό συμμετοχής στη διαδικασία των αρθρώσεων, καθώς και η διάρκεια της βλάβης και η παρουσία του πόνου.

Πρώτα απ ' όλα, χρήση συντηρητική θεραπεία

 • μείωση του στρες στις αρθρώσεις
 • απώλεια βάρους
 • η χρήση των μεταβολιτών φυσικά αλόη, Humisol ή υαλοειδές ενδομυϊκή μαθήματα
 • εφαρμόστε ένα διεγερτικό του χόνδρου επισκευή κατά την ενδομυϊκή ένεση τιμές.

Συμπληρώματα θεραπεία

 • η χρήση των ναρκωτικών,
 • αντι-φλεγμονώδη θεραπεία.

Αν υπάρχει φλεγμονή στην άρθρωση, δείχνει μια πορεία των ορμονών – υδροκορτιζόνη εσωτερικό του κοινού.

Επίσης, χρησιμοποιείται μια σειρά από μασάζ, φυσικοθεραπευτικής αποτέλεσμα, τη λάσπη, τη θερμότητα. Χρήσιμη θεραπεία Spa.

Σε προχωρημένες περιπτώσεις βοηθά χειρουργική θεραπεία – αρθροπλαστική. Στο μέλλον, δείχνει την εκφόρτωση του κοινού, η μείωση του σωματικού βάρους, το περπάτημα με την υποστήριξη μπαστούνι ή πατερίτσες, τη φυσική θεραπεία.

Καιρού

Παραμόρφωση αρθροπάθεια, χωρίς την κατάλληλη θεραπεία είναι μια αργή αλλά σταθερά προοδευτική πορεία. Οδηγεί σε αναπηρία, και σημαντική δυσλειτουργία των αρθρώσεων και μειωμένη κίνηση. Ως εκ τούτου, όταν αντιμετωπίζουν τα πρώτα σημάδια της οστεοαρθρίτιδας εμφανίζονται ενεργό θεραπεία διάρκειας 1-2 μήνες.