Το χαμηλό πόνο στην πλάτη, συμπτώματα, θεραπεία, πρόληψη

Το χαμηλό πόνο στην πλάτη είναι μια σοβαρή ασθένεια της σπονδυλικής στήλης, δεδομένου ότι μπορεί να προκαλέσει σοβαρή δυσφορία και να οδηγήσει σε διάφορες επιπλοκές. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει έγκαιρα και αντιμετωπιστεί σωστά. Αυτό μπορεί να γίνει στο σπίτι με τη βοήθεια των φαρμάκων, λαϊκές θεραπείες, φυσική αγωγή και φυσιοθεραπεία. Όλα τα θεραπευτικά μέτρα πρέπει να εγκρίνονται από τον τεχνικό, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος επιπλοκών.

Τι είναι οστεοχόνδρωση

τι είναι οστεοχόνδρωση

Οστεοχόνδρωση — δυστροφικές-εκφυλιστικές παθήσεις της σπονδυλικής στήλης (DSP ), που οδηγεί σε διαταραχή της δομής του ιστού των σπονδύλων και των μεσοσπονδύλιων δίσκων. Αυτό προκαλεί μια μείωση στην ελαστικότητα και την αλλαγή σχήματος. Αυτό μειώνει σημαντικά το χώρο μεταξύ των σπονδύλων και την αστάθεια της σπονδυλικής στήλης σε αυτό τον τόπο.

Σε παθολογικές καταστροφή των ιστών είναι τσιμπημένο νευρικές απολήξεις που προέρχονται από το νωτιαίο μυελό, η οποία οδηγεί σε μια συνεχή ένταση του ραχιαίου μύες. Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχει πόνος και τα άλλα χαρακτηριστικά συμπτώματα. Κλινικά συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το τμήμα που έχει υποστεί εκφυλιστικές διαταραχές. Κατανομή chondrosis της σπονδυλικής στήλης τα εξής τμήματα:

 • του τραχήλου της μήτρας;
 • μαστού;
 • οσφυϊκή μοίρα της.

Αν η παθολογική διαδικασία που επηρεάζει πολλά τμήματα, όπως οστεοχόνδρωση polysegmental. Συχνές διαταραχές έχουν περίπλοκα συμπτώματα και διάγνωση πολύ πιο δύσκολο, επειδή μπορεί να επηρεάσει περιοχές τόσο κοντά όσο και απομακρυσμένα το ένα από το άλλο. Για παράδειγμα, οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας και lumbosacral.

Υπάρχουν 4 στάδια της οστεοχόνδρωση:

 1. Πρώτα. Χαρακτηρίζεται από πρωτογενείς διαταραχές στην περιοχή του μεσοσπονδύλιου δίσκου. Συνήθως αυτό το στάδιο ο χόνδρος γύρω από τους σπονδύλους, που καλύπτεται με ρωγμές. Ως αποτέλεσμα, αρχίζει η μείωση της απόστασης μεταξύ των δίσκων.
 2. Δεύτερο. Έσπασε ο δακτύλιος είναι περιοριστεί έτσι ώστε οι σύνδεσμοι και οι μύες της σπονδυλικής στήλης αρχίζουν να αγγίξει και να ΤΡΊΒΕΤΕ ένας εναντίον του άλλου. Σε αυτό το στάδιο, ένα άτομο μπορεί να δείξει το πρώτο σύνδρομο πόνου παροξυσμική χαρακτήρα. Το δεύτερο στάδιο οδηγεί στο σχηματισμό της αστάθειας της σπονδυλικής στήλης.
 3. Τρίτο. Σκουπίζει μακριά το χόνδρινο μαξιλάρια μεταξύ των δίσκων. Αραίωση εντοπίζεται κατά την εκτέλεση ακτινογραφιών, και συμπτωματολογία είναι έντονη, φέρει ένα εντατικό χαρακτήρα. Σε αυτό το στάδιο, ο πόνος μπορεί να αφαιρεθεί μόνο από τη χρήση των σκληρών ναρκωτικών.
 4. Τέταρτη. Υπερβολική σπονδυλική αστάθεια, τότε που σχηματίστηκαν οστεώδη αποφύσεις — οστεόφυτα. Θα τραυματίσει τις ρίζες των νεύρων. Συνήθως σε αυτό το στάδιο τα συμπτώματα μερικές υποχωρεί, αλλά είναι εποχική (κορυφές έξαρσης έχουν το φθινόπωρο και την άνοιξη).

Ψυχοσωματική εκφυλιστική ασθένεια δίσκων

Ψυχοσωματικά αίτια της νόσου – μια νέα κατεύθυνση στην αναζήτηση της προϋποθέσεις για το σχηματισμό του. Ψυχοσωματική συνεπάγεται την επίδραση των ψυχολογικών παραγόντων στην ανάπτυξη και την πορεία της σωματικής νόσου. Η σύνδεση μεταξύ των σωματικών και ψυχικών προβλημάτων είναι πολύ σφιχτά και φαινομενικά υγιές άτομο μπορεί να υποφέρουν από την τακτική πόνο. Οστεοχόνδρωση μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να ανιχνευτούν από το αντικειμενικοί λόγοι για την ασθένεια, αλλά συνεχίζει να προοδεύει.

Έως και 30% των ασθενών μετά από μια επίσκεψη στο γιατρό για να αναφέρετε προβλήματα όπως:

 • Συνεχές άγχος;
 • Η χρόνια εμπειρία;
 • Νευρικό στέλεχος?
 • Προβλήματα στην οικογένεια;
 • Συγκρούσεις *
 • Η ηθική βλάβη.
ψυχοσωματική εκφυλιστική ασθένεια δίσκων

Σε αυτή την περίπτωση, ψυχοσωματική στο σύνδρομο των τραυμάτων της σπονδυλικής στήλης μπορεί σαφώς να δει, το πρόσωπο που "λυγίζει" υπό το βάρος των προβλημάτων, η οποία επηρεάζει αρνητικά τη σπονδυλική στήλη. Αν παθολογία έχει παρόμοιες αιτίες, θεραπεία εκφυλιστική ασθένεια δίσκων θα είναι δύσκολο, φάρμακα συνήθως δεν βοηθούν. Επιδείνωση της παθολογίας που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια ένα νέο κύμα από το στρες και τη σωματική τους λόγους για τους.

Ψυχοσωματική ιδιαίτερα συχνά επηρεάζει την αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, αλλά ο πόνος μπορεί να περιφέρεται γύρω από τη σπονδυλική στήλη. Θεραπεία της εκφυλιστική ασθένεια δίσκων θα πρέπει να ξεκινήσει με την εύρεση και την αντιμετώπιση των ψυχολογικών προβλημάτων υπό την εποπτεία του θεραπευτή.

Τα αίτια της οστεοχόνδρωση

Ο κύριος παράγοντας για την ανάπτυξη της οστεοαρθρίτιδας είναι περιττό φορτίο στη σπονδυλική στήλη.

Κοινή αιτία της παράτυπης (άνιση) κατανομή φορτίου στη σπονδυλική στήλη είναι:

 • η συνήθεια να φοράει την τσάντα στον ένα ώμο ή στο χέρι
 • λανθασμένη στάση του σώματος στην καθιστή θέση,
 • κοιμάται σε πολύ μαλακό στρώμα
 • ύπνο σε ένα υψηλό μαξιλάρι,
 • φορώντας ανατομικά εσφαλμένη είδη παπούτσια.

Πρόσθετοι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν:

 • έλλειψη σωματικής άσκησης (καθιστική ζωή),
 • η παρουσία του υπερβάλλοντος βάρους
 • ένα τραυματισμό στην πλάτη,
 • οι τραυματισμοί των κάτω άκρων,
 • επίπεδη πόδια,
 • άλλες διαταραχές του μυοσκελετικού συστήματος,
 • ηλικία που σχετίζονται με εκφυλιστικές διαδικασίες της σπονδυλικής στήλης, λόγω οποία επιδεινώνει την αιμάτωση της σπονδυλικής στήλης.

Τα στάδια της ανάπτυξης του οστεοχόνδρωση

Ανάπτυξη χαμηλό πόνο στην πλάτη πάντα περνά από τέσσερα στάδια:

τα στάδια της ανάπτυξης του οστεοχόνδρωση
 • Το πρώτο στάδιο χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση της παθολογίας του πυρήνα του μεσοσπονδύλιου δίσκου. Επειδή το αφύσικο φορτίο αρχίζει μια διαδικασία αφυδάτωσης (αφυδάτωση) του πυρήνα, η οποία μειώνει το ύψος του μεσοσπονδύλιου δίσκου και η εμφάνιση ρωγμές στον ινώδη δακτύλιο.
 • Κατά το δεύτερο στάδιο της νόσου υπάρχει δυσφορία με τη μορφή του πόνου, ειδικά κάτω από ορισμένους τύπους των φορτίων, τις κινήσεις και θέσεις του σώματος.
 • Το τρίτο στάδιο της οστεοαρθρίτιδας χαρακτηρίζεται από το σχηματισμό των προεξοχών και προεξέχει. Μπορεί να συνοδεύεται από υπεξάρθρημα και/ή την ανάπτυξη της οστεοαρθρίτιδας των μεσοσπονδυλίων αρθρώσεων. Με συγκεκριμένες κινήσεις μπορεί να αισθάνεστε δυσκαμψία και η έλλειψη κινητικότητας. Στα άκρα μπορεί να προκαλέσει μυρμήγκιασμα και μούδιασμα.
 • Κατά το τέταρτο στάδιο της οστεοαρθρίτιδας του σώματος προσπαθώντας να διορθώσει τις συνέπειες της υπερκινητικότητας (υπερβολική κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης αρχίζει να προσαρμοστούν στις παρατυπίες της λειτουργικότητας της σπονδυλικής στήλης και τα σημεία επαφής της σπονδυλικής στήλης αρχίζουν να σχηματίζονται οστεόφυτα (νέο σχηματισμό των οστών), προκειμένου να βελτιωθεί η σταθεροποίηση του σπονδύλου.

Αλλά, δυστυχώς, σε ορισμένες περιπτώσεις, οστεόφυτα προκαλέσει συμπιέσεις και περαιτέρω να τραυματίσουν τους σπονδύλους. Ως αποτέλεσμα, το μεσοσπονδύλιους δίσκους και τις αρθρώσεις ξεκινά ινώδης αγκύλωση.

Τα συμπτώματα της εκφυλιστική ασθένεια δίσκων

Τα κύρια συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας είναι δυσφορία και/ή πόνο στο λαιμό και την πλάτη.

Πώς θα σοβαρή δυσφορία, και τι επιπλέον συμπτώματα που θα εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της οστεοαρθρίτιδας εξαρτάται από το στάδιο της νόσου και με την κάθε περίπτωση.

Παθολογία των μεσοσπονδύλιων δίσκων της αυχενικής και οσφυϊκής μοίρας είναι πολύ πιο συχνή από ό, εκφυλιστικές και δυστροφικές αλλαγές στο στέρνο.

Τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας περιλαμβάνουν:

 1. περιοδική ή μόνιμη αίσθηση της κούρασης πίσω
 2. ελαφρά ή έντονη (ανάλογα με το στάδιο της νόσου) πόνος στον αυχένα, την πλάτη, το στήθος, της ωμικής ζώνης,
 3. δύσκολο περιορισμένη κίνηση των άνω άκρων.

Η κλινική εικόνα της εκφυλιστική ασθένεια δίσκων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τοποθεσία (location) της νόσου, το βαθμό ανάπτυξης της διαδικασίας, τις επιμέρους ιδιαιτερότητες των ασθενών.

Παθολογία των μεσοσπονδύλιων δίσκων, μετατόπιση, πρόπτωση, κήλη και την ανάπτυξη οστεοφύτων οδηγήσει σε πολύ διαφορετικές συνέπειες.

Ανάμεσα στα πιο κοινά είναι διαταραχή της φυσιολογικής κυκλοφορίας του αίματος στους ιστούς, ένα τσιμπημένο νεύρο, δυσλειτουργία του νωτιαίου σωλήνα, οίδημα, ίνωση των ιστών και δομών.

Τέτοια αποτελέσματα μπορεί να συνοδεύεται από μια τεράστια ποικιλία συμπτωμάτων, που οδηγεί σε δυσκολία ακριβή διάγνωση της νόσου.

Τα πιο κοινά συμπτώματα της εκφυλιστική ασθένεια δίσκων περιλαμβάνουν τα ακόλουθα συμπτώματα:

 1. πόνος στην πλάτη, το λαιμό και το κάτω μέρος της πλάτης, της ωμικής ζώνης, των πλευρών,
 2. η δυσφορία και η ακαμψία του σώματος, η οποία παρουσιάζεται με ορισμένες θέσεις του σώματος: κλίση, περιστροφή, να αυξήσει την ένταση των μυών,
 3. μούδιασμα των άνω και κάτω άκρων,
 4. μυς και τις αρθρώσεις, μυϊκοί σπασμοί,
 5. πονοκεφάλους, ζάλη, κόπωση,
 6. πόνος στην περιοχή της καρδιάς,
 7. παραβίαση της ευαισθησίας των χεριών
 8. μυϊκή αδυναμία.

Διάγνωση της εκφυλιστική ασθένεια δίσκων

Για την ακριβή διάγνωση ειδικός διορίζει τέτοιες ενόργανες μεθόδους εξέτασης, όπως:

 • ακτινογραφίες της σπονδυλικής στήλης,
 • εάν είναι απαραίτητο μυελογραφία της σπονδυλικής στήλης
 • νευρολογική εξέταση από την ευαισθησία και τα αντανακλαστικά της σπονδυλικής στήλης.

Πρόσθετες μεθόδους που μπορεί να συνταγογραφηθεί από γιατρό για τη διάγνωση και το στάδιο της παθολογικές διεργασίες έχουν εγκατασταθεί όσο ακριβέστερα μπορούμε τις είναι:

 • αξονική τομογραφία της σπονδυλικής στήλης
 • πυρηνική μαγνητική αντήχηση,
 • η μαγνητική τομογραφία.

Πιθανές επιπλοκές

Χωρίς ιδιαίτερη προσοχή για τη θεραπεία τα πρώτα συμπτώματα της δυσλειτουργική εκφυλιστικές διαδικασίες στο συνδετικών ιστών της σπονδυλικής στήλης. Ένα τέτοιο σώμα μπορεί να έχει δραματικά αρνητικές επιπτώσεις για το έργο όλων των εσωτερικών οργάνων. Μια ανισορροπία των λειτουργιών θα αυξάνεται σαν χιονοστιβάδα, και ένας άνθρωπος θα μπορούσε ξαφνικά να είναι σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου. Η μείωση της κινητικότητας της σπονδυλικής στήλης, παραβίαση της ταχύτητας διέλευσης των σημάτων και απόφραξη των θρεπτικών συστατικών σε ορισμένες περιοχές του σώματος οδηγήσει στην ανάπτυξη δυσλειτουργίες του μυοσκελετικού συστήματος και των αρθρώσεων και των συνδέσμων.

Μερική ή πλήρη καταστροφή των μεσοσπονδύλιων δεσμούς οδηγεί στην ανάπτυξη πολλών χρόνιων ασθενειών. Ακόμη και ένας μικρός πόνος, εμφανίστηκε ξαφνικά και γρήγορα εξαφανίστηκε, πρέπει να κάνει ένα άτομο να υποβληθεί σε μια πλήρη εξέταση. Αυτό θα βοηθήσει να εντοπιστούν τα κέντρα προέλευσης της νόσου και με προληπτικά μέσα για να αποτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξη της νόσου.

Δεν πληρώνουν προσοχή τα πρώτα σήματα, είναι δυνατόν να αντιμετωπίζουν πιο σοβαρά προβλήματα:

 • Η εμφάνιση της sharp, παρατεταμένο πόνο στο κεφάλι, ημικρανίες και ζαλάδες.
 • Προβλήματα στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης μπορεί να προκαλέσει μια ξαφνική απώλεια της όρασης.
 • Συχνά η απώλεια ακοής είναι μια συνέπεια της διακοπής της ανώτερης σπονδυλικής στήλης.
 • Η ανάπτυξη εκφυλιστική ασθένεια δίσκων μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία του αυτόνομου.
 • Προβλήματα στο κάτω μέρος της πλάτης οδηγήσει σε απότομη επιδείνωση των παθήσεων του ουροποιογεννητικού συστήματος.
 • Η απουσία της κατάλληλης θεραπείας από εκφυλιστική ασθένεια δίσκων οδηγεί σε χρόνια ριζίτιδα και ισχιαλγία.
 • πιθανές επιπλοκές ηΤα βαριά φορτία και η έλλειψη συστήματος επεξεργασίας αιτία κήλη δίσκους.
 • Τα άτομα που αντιμετωπίζουν παθήσεις όπως οσφυαλγία, σπονδύλωση, lumbodynia.
 • Μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της εκφυλιστική ασθένεια δίσκων χωρίς ειδική θεραπεία οδηγεί σε στένωση του σπονδυλικού καναλιού, σπονδύλωση, οστεόφυτα.

Πρέπει να γίνει σαφές ότι τυχόν παρατυπίες στη σπονδυλική στήλη θα οδηγήσει στην ανάπτυξη πιο σύνθετων χρόνιες παθήσεις των εσωτερικών οργάνων. Βλάβη στο neurovascular δέσμες εμποδίζει το ρυθμό των φορέων που διαταράσσει τη ροή του την απαραίτητη ποσότητα των τροφίμων και την απομάκρυνση των τοξινών.

Αυτό επηρεάζει αρνητικά ολόκληρο το σώμα. Συσσωρεύονται μέσα στους ιστούς του κατεστραμμένα κύτταρα και τις τοξίνες και διεγείρει την ανάπτυξη των κακοήθων όγκων. Μπορείτε να μαθαίνεις ξαφνικά ότι η άριστη υγεία του υπέστη σοβαρή ζημιά από ένα μικρό πόνο στην οσφυϊκή περιοχή, την πλάτη ή το λαιμό.

Θεραπεία

Για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία οστεοχόνδρωση της άρθρωσης, είναι απαραίτητο να διεξαχθεί μια λεπτομερής εξέταση και ακριβής διάγνωση. Στην αρχή, οι γιατροί που πραγματοποιούνται εξωτερική εξέταση του ασθενούς, να συλλέγουν ανάμνηση της νόσου, τότε η χρήση του εργαστηρίου και ενόργανες μεθόδους της έρευνας.

Υπάρχουν 3 τρόποι θεραπείας:

 • φαρμακευτική αγωγή;
 • φυσικοθεραπείας;
 • χειρουργική.

Μεγάλο όφελος στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας φέρει μια ειδική δίαιτα, η τήρηση των ξεκούραση στο κρεβάτι και την ελαχιστοποίηση των φορτίων στη σπονδυλική στήλη. Στο υπόλοιπο συνιστάται να χρησιμοποιήσετε μια σκληρή επιφάνεια, αντί για το μαλακό στρώμα.

Στο σπίτι συνθηκών για τη θεραπεία της νόσου, μπορείτε να καταφύγουν στις δύο πρώτες μεθόδους. Είναι επιθυμητό να τα συνδυάσετε. Για να ενισχύσει τις δράσεις τους μπορεί να εισαχθεί στη θεραπεία της λαϊκής τρόπους.

Ωστόσο, για να αυτοθεραπείας είναι άκρως ανεπιθύμητο. Όλα τα μέτρα και τις διαδικασίες που πρέπει να εγκριθούν από κάποιον ειδικό. Στη θεραπεία της εκφυλιστική ασθένεια δίσκων πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες στη χρήση ορισμένων μεθόδων.

Σε αυτή την περίπτωση, εάν η παροχή ιατρικής ιατρικής βοήθειας δεν παράγουν αποτελέσματα και η νόσος εξελίσσεται, οι προβλεπόμενες χειρουργική θεραπεία. Χειρουργική επέμβαση εκτελείται για να σταθεροποιηθεί η δομή της σπονδυλικής στήλης, την αφαίρεση της κήλης μεσοσπονδυλίου ή πλήρως επηρεάζονται δίσκους.

Ναρκωτικά

Ιατρική θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας πρέπει να είναι ολοκληρωμένη, να έχει στόχο την ανακούφιση του πόνου και την εξάλειψη άλλα έντονα συμπτώματα. Για το σκοπό αυτό, διαφορετικές ομάδες φαρμάκων:

 1. Μη στεροειδή αντι-φλεγμονώδη. Προορίζονται για την εξάλειψη της φλεγμονώδεις διεργασίες και όλα τα είδη του πόνου. Επίσης θα ανακουφίσει τη διόγκωση των ιστών.
 2. Ηρεμιστικό. Χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση από τον πόνο, αλλά δεν επηρεάζουν την παθολογική διαδικασία.
 3. Μυοχαλαρωτικά. Χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από τους σπασμούς μυών της σπονδυλικής στήλης, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του πόνου. Δρουν αναστέλλοντας τους υποδοχείς στην πληγείσα μυϊκών ινών, με αποτέλεσμα μειωμένη αγωγιμότητα των ερεθισμάτων στο νωτιαίο μυελό. Η επίδραση αυτών των φαρμάκων είναι βραχύβια, αλλά κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου οι μυϊκές ίνες έχουν χρόνο για να ανακτήσει τον κανονικό ήχο κλήσης και χρήση των ιδίων προστατευτικούς μηχανισμούς ενάντια σε εκφυλιστικές-δυστροφικές διαδικασίες.
 4. Βιταμίνες του συμπλέγματος B, D, A, E, C, ασβεστίου και φωσφόρου που περιέχουν φάρμακα. Η βιταμίνη-ορυκτό συγκροτήματα είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το σώμα ουσίες που εμπλέκονται στο σχηματισμό των οστών και των χόνδρων, μεταβολικές διεργασίες.
 5. Chondroprotectors
 6. Αγγειοδιασταλτικό ναρκωτικά.

Σε παθήσεις του μυοσκελετικού γιατροί συστήνουν τη χρήση του chondroprotectors έχει αθροιστική επίδραση και αντίκτυπο στο ανθρώπινο σώμα μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, που βοηθά στην επαναφορά του μεσοσπονδύλιου δίσκου. Αυτά τα φάρμακα χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι και 2-3 μήνες. Και chondroprotectors σοβαρά φόρου, το ήπαρ και το γαστρεντερικό σωλήνα, ως εκ τούτου, θα πρέπει να είναι σε συνδυασμό με τα προβιοτικά.

Φυσική θεραπεία

φυσικοθεραπεία σε osteochondrose

Στη θεραπεία της εκφυλιστική ασθένεια δίσκων είναι μια χρήσιμη άσκηση (φυσική θεραπεία). Στο μυοσκελετικό σύστημα μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση μέτρια άσκηση. Διεγείρουν το μεταβολισμό, την αποκατάσταση της κινητικότητας της σπονδυλικής στήλης και την ενίσχυση των μυών κορσέ.

Μεθοδολογία και το καθεστώς ιατρική γυμναστική θα πρέπει να επιλέξετε ένα γιατρό, καθώς μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το ποιο μέρος της σπονδυλικής στήλης εκτίθεται στο παθολογικής διαδικασίας. Ως εκ τούτου, είναι επιθυμητό ότι τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη ενός ειδικού. Μετά την ανάπτυξη του προγράμματος της φυσικής αγωγής μπορεί να συνεχιστεί στο σπίτι.

Για παράδειγμα, όταν η διάγνωση της οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας σας προτείνουμε τις ακόλουθες απλές ασκήσεις:

 1. Γείρετε το κεφάλι σας προς τα εμπρός και σπρώξτε προς τα κάτω το μέτωπο υφαμένο δάχτυλα. Ο ασθενής πρέπει να αποτρέψει την πίεση. Μια παρόμοια άσκηση είναι τότε που εκτελούνται από ενεργούν για το ινιακό τμήμα, αριστερά και δεξιά του ναού.
 2. Πίεση στο μέτωπο, με τα τέσσερα δάχτυλα, σαν να τεντώνει το δέρμα για 45 δευτερόλεπτα. Εργάζονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Αυτή η άσκηση χρησιμεύει για να αποκαταστήσει την κυκλοφορία του αίματος.
 3. Για να καθίσει σε μια καρέκλα ή στο πάτωμα, κρατήστε την πλάτη σας ίσια και σιγά-σιγά να γείρετε το κεφάλι σας πίσω. Τα χέρια θα πρέπει να πιέστε απαλά το πηγούνι και κάτω. Στη συνέχεια, κάνει το κεφάλι αριστερά και δεξιά.
 4. Προσπαθήστε να πάρετε ένα πηγούνι στο στήθος. Σε αυτή τη θέση θα πρέπει να περάσει τα χέρια πίσω από το κεφάλι του και να τον πιέσει. Σε κατάσταση στρες είναι απαραίτητο για να μείνει για 1 λεπτό και, στη συνέχεια, ακολουθήστε την κίνηση των ώμων, ανυψώνει τους, προσπαθώντας να αγγίξουν τα αυτιά σου.

Φυσιοθεραπεία

Φάρμακο θεραπεία δίνει ένα καλό αποτέλεσμα, αν το συνδυάσουμε με φυσιοθεραπεία. Για την κατάσταση των σπονδύλων χρήσιμο μαγνητική θεραπεία, ηλεκτροφόρηση, υπερηχητική θεραπεία, κ. λπ. Ορισμένοι τύποι διαδικασιών μπορούν να γίνουν και στο σπίτι, αν έχετε αγοράσει τα κατάλληλα φορητές συσκευές. Η ευεργετική δράση του μεταλλικού νερού και την ιαματική λάσπη.

Ελλείψει αντενδείξεις για μασάζ από τον ασθενή να επισκεφτεί έναν γιατρό. Στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας μπορεί να εφαρμοστεί η ρεφλεξολογία — τα σημεία πίεσης του σώματος. Στο σπίτι σας μπορείτε να κάνετε το μασάζ. Υπάρχουν αρκετές τεχνικές για να βοηθήσει στην εξάλειψη του πόνου σύνδρομο και την τόνωση των μυών:

 • φως χαϊδεύοντας της σπονδυλικής περιοχή με ένα ή και τα δύο χέρια;
 • η μάλαξη των μυών μυρμήγκιασμα ή μια κυκλική κίνηση, απαλή πίεση με τα δάχτυλα σας;
 • η μάλαξη των μυών με τις παλάμες;
 • μια απλή μελέτη του τραπεζοειδή μυς;
 • διαμήκη και coracoid συμπίεση, κάνοντας απαλό μασάζ;
 • τρίβει τα κενά μεταξύ των πλευρών.

Λαϊκές θεραπείες

Για να ανακουφίσει τον πόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία για τις δημοφιλείς συνταγές. Το αποτέλεσμα των θεραπειών με βότανα και άλλα φυσικά ενώσεις θα εμφανίζονται μόνο με την παρατεταμένη χρήση τους.

Λαϊκές θεραπείες είναι προτιμότερο σε σχέση με το φάρμακο, δεδομένου ότι η τελευταία κατά την μακροχρόνια χρήση μπορεί να βλάψει σοβαρά τα έντερα, το συκώτι και το πάγκρεας. Ως εκ τούτου, οι εναλλακτικές θεραπείες είναι επιθυμητό να χρησιμοποιήσετε μετά την ανακούφιση από τον οξύ πόνο φάρμακα. Παρουσιάζονται μέθοδοι πρέπει να αντικαταστήσουν σταδιακά τα φάρμακα με τη συμβουλή του γιατρού.

Μπορείτε να αναφέρετε μερικές αποτελεσματικές συνταγές:

 1. Μέλι και πατάτες. Θα πρέπει να πάρετε μερικές πατάτες, κόβουμε σε ένα τρίφτη, προσθέστε την ίδια ποσότητα μελιού. Συστατικά πρέπει να αναμιγνύεται καλά, το βάζουμε σε τουλπάνι και να το χρησιμοποιήσετε ως κομπρέσα για την επώδυνη περιοχή. Επαλήθευση της εφαρμογής πρέπει να τυλίξτε ένα κασκόλ και το αφήνουμε σε αυτή τη θέση για 1 ώρα.
 2. Γάμα. Θα πρέπει να λαμβάνουν 1 φύλλο και τον ατμό με βραστό νερό. Είναι απαραίτητο να ενεργοποιήσετε την εσωτερική πλευρά στην επώδυνη περιοχή και να την εφαρμόσουν. Το εργαλείο θα πρέπει να στερεώνονται σταθερά και τυλίξτε το με ένα μαντήλι. Αυτή η διαδικασία πρέπει να εκτελεστεί το βράδυ και αφαιρέστε τον επίδεσμο — μόνο το πρωί.
 3. Καυτό μπουκάλι. Θα πρέπει να πάρετε ένα πλαστικό δοχείο, ρίξτε το ζεστό νερό, το βάζετε στον καναπέ και ξάπλωσε ανάσκελα. Είναι σκόπιμο να προσπαθήσετε να μετακινήσετε το μπουκάλι κάτω από την άλλη. Η διαδικασία θα πρέπει να είναι 30 λεπτά.
 4. Μαϊντανό. Θα πρέπει να τρώτε για 30 ημέρες καθημερινά 1 στη ρίζα του φυτού.
 5. Πεύκο μπουμπούκια. Θα πρέπει να συλλέγονται την άνοιξη η πρώτη ύλη. Μήκος πεύκο μπουμπούκια θα πρέπει να είναι 2 δείτε θα Πρέπει να τα πλύνετε και ξηρό. Οι πρώτες ύλες πρέπει να αλέσει και συνδυάστε το με ζάχαρη σε αναλογία 2:1 και, στη συνέχεια, ανακατέψτε καλά και βάλτε στο ψυγείο. Το εργαλείο θα είναι έτοιμα όταν αποκτήσουν ένα πλούσιο καφέ απόχρωση. Το μείγμα πρέπει να φάτε 1 κουταλάκι του γλυκού την ημέρα για 3 εβδομάδες.

Όταν χρησιμοποιείτε λαϊκές θεραπείες πολύ προσεκτικά θα πρέπει να προσεγγίσουμε τις διαδικασίες, με αποτέλεσμα αύξηση της θερμοκρασίας. Τέτοιες ενέργειες μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγούμε από τον πόνο και τη φλεγμονή, αλλά μπορεί να προκαλέσει βλάβη. Κατά τις περιόδους έξαρσης των τυχόν υπερθέρμανση του πλανήτη, επειδή προκαλούν αγγειοδιαστολή, με αποτέλεσμα το οίδημα μπορεί να συμβεί. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα πρέπει να αναζητήσουν θεραπεία σε ειδικούς. Οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας, απαγορεύεται να ζεσταθεί το λαιμό, επειδή μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο.

Είναι δυνατόν να θεραπεύσει οστεοχόνδρωση;

Πολλοί άνθρωποι που έχουν δυστροφικές βλάβη των μεσοσπονδύλιων δίσκων ενδιαφέρονται για το ερώτημα: είναι δυνατόν να θεραπεύσει το χαμηλό πόνο στην πλάτη και πώς να το κάνουμε; Οι ειδικοί από τις κορυφαίες κλινικές στον κόσμο στην αντιμετώπιση αυτής της ασθένειας, η εκφυλιστική ασθένεια δίσκων ανιχνεύθηκε σε πρώιμο στάδιο, στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργικότητα της σπονδυλικής στήλης. Εάν ένας ασθενής αναζητά σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα στο στάδιο 3 ή 4 νόσου, οι γιατροί μπορεί μόνο να βοηθήσει να το βελτιώσουμε, όπως την είσοδο αυτή τη φάση της ανάπτυξης, οστεοχόνδρωση της άρθρωσης προκαλεί το σχηματισμό των οστών σπιρούνια και να αλλάξει το σχήμα της σπονδυλικής στήλης. Σε αυτά τα στάδια για να επιτευχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα είναι δυνατή μόνο με τη χειρουργική θεραπεία.

Μετά από αυτή τη θεραπεία, οι ασθενείς έναρξη περιόδων ύφεσης, τα οποία μπορούν να επεκτείνουν τη δική τους, αν συμμορφώνονται με τις συστάσεις των γιατρών:

 • για να αποφύγετε αγχωτικές καταστάσεις;
 • σωστά και λογικά να φάει?
 • κολύμβηση και σωματική θεραπεία;
 • για να μειωθεί το επίπεδο των φορτίων στο μυοσκελετικό σύστημα.
 • ομαλοποιεί τον ύπνο, κλπ.

Πρόληψη της οστεοαρθρίτιδας

Όλοι πρέπει να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα, με στόχο την πρόληψη αυτών των επικίνδυνων ασθενειών, όπως οστεοχόνδρωση της άρθρωσης. Θα πρέπει πρώτα να παρακολουθούν συνεχώς τη στάση σας, όχι μόνο κατά την οδήγηση, αλλά κάθεται στον υπολογιστή ή βλέποντας μια αγαπημένη τηλεοπτική σειρά. Είναι εξίσου σημαντικό να επιδίδεται σε σωματική άσκηση, η οποία θα βοηθήσει να ενισχύσει το μυοσκελετικό σύστημα και να δημιουργήσει μια μυϊκή κορσέ.

Συνιστάται να επιλέξετε για μια νύχτα διαμονή ορθοπεδικά στρώματα και μαξιλάρια που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την πρόληψη της εκφυλιστική ασθένεια δίσκων και άλλων παθήσεων της σπονδυλικής στήλης. Προκειμένου να μην βλάψει το μυοσκελετικό σύστημα οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί για να σηκώσει και να μεταφέρει βαριά αντικείμενα.

Διατροφή τροφίμων (έξι φορές την ημέρα σε διαιρεμένες δόσεις), η οποία περιελάμβανε την τέλεια ισορροπημένα γεύματα που θα σας βοηθήσει να ομαλοποιήσει τη λειτουργία της πολλά ζωτικά όργανα και συστήματα του ανθρώπινου σώματος. Θα πρέπει να μην καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη, αλκοολούχα ποτά, σοκολάτα. Σε περιορισμένες ποσότητες πρέπει να καταναλώνονται τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, ιδιαίτερα το συκώτι, το κρέας, τα όσπρια.

Πώς να κοιμηθεί σε οστεοχόνδρωση;

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το άτομο πρέπει να είναι σε αυτή τη θέση, η οποία θα επιτρέψει τους μυς του και το μυοσκελετικό σύστημα να χαλαρώσει εντελώς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια άβολη στάση του σώματος είναι συχνά η αιτία για την ανάπτυξη της οστεοαρθρίτιδας.

Για να ελαχιστοποιηθεί το φορτίο στη σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια μια νύχτα, πρέπει να τηρούν τους ακόλουθους κανόνες:

 • Απαγορεύεται να κοιμούνται στο στομάχι μου. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το άτομο χαλαρώνει, και το κεφάλι μπορεί να περιστραφεί ή φανερά. Το αποτέλεσμα τα αιμοφόρα αγγεία και τις αρτηρίες peredelyvayut, μειωμένη ροή αίματος προς τον εγκέφαλο, την αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης σε ένταση, κ. λπ.
 • Η καλύτερη θέση για χαλάρωση είναι μια πόζα "έμβρυο", στην οποία ο ύπνος είναι συνιστάται για ασθενείς με τη διάγνωση του οστεοχόνδρωση της άρθρωσης. Ο ασθενής θα πρέπει να βρίσκονται στο πλάι, στη συνέχεια, λυγισμένα τα γόνατα θα πρέπει να τραβήξει μέχρι το στήθος του.
 • Στο διακανονισμό από το κρεβάτι οι ασθενείς πρέπει να δώσει την προτίμησή τους για κρεβάτια με ομαλή βάση. Το στρώμα είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα ορθωτικό.
 • Ένα μαξιλάρι, τα άτομα με χαμηλό πόνο στην πλάτη, χρησιμοποιήστε ένα μικρό για να χωρέσει το κεφάλι και τους ώμους παρέμεινε στο στρώμα. Καλύτερα να αγοράσετε ένα ειδικό ορθοπεδικό μαξιλάρι.