Πόνος στην πλάτη πάνω από τη μέση

Πόνος στην πλάτη πάνω από τη μέση, μπορεί να σηματοδοτούν σημαντικές αλλαγές στο σώμα σας, αλλά μπορεί να εξαφανιστούν όσο ξαφνικά εμφανίστηκαν. Όλα εξαρτώνται από τους λόγους που προκαλούν δυσφορία, και αμέσως να αρχίσει θεραπεία.

Παθήσεις της σπονδυλικής στήλης προκαλώντας πόνο στην πλάτη πάνω από τη μέση

πόνο στην πλάτη

Όταν τον πόνο στην πλάτη πάνω από τη μέση, οι λόγοι μπορεί να έρθει από την παθολογία της σπονδυλικής στήλης, μια σύνθετη δομή, η οποία ήταν σπασμένα.

Τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης, ανεξάρτητα από το προσβεβλημένο Τμήμα, μπορεί να δώσει έντονο πόνο στην οσφυϊκή περιοχή. Συχνά, οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της ζημίας, όταν ο πόνος εμφανίζεται μετά από χρόνια, ακόμη και δεκαετίες μετά τον τραυματισμό. Η κατάσταση αυτή θα πρέπει να ειδοποιεί το άτομο, γιατί μπορεί να αναπτύξει καρκίνο.

Στην ανάπτυξη των καρκινικών όγκων είναι μια αποσύνθεση των οστών και των χόνδρων που προκαλεί σοβαρής έντασης πόνο. Επίσης, χόνδρων και οστών ιστού μπορεί να υποφέρουν από πολλά λοιμώδη και μη λοιμώδη νοσήματα, ως αποτέλεσμα της εκφυλιστική ασθένεια δίσκων, οστεοπόρωση.

Σκολίωση, λόγω της ισχυρής παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης, δημιουργεί επώδυνα ερεθίσματα, μετά από όλα, σπασμένα των μυών και τη δομή των οστών της σπονδυλικής στήλης. Η μετατόπιση του μεσοσπονδύλιου δίσκου, κήλη μεσοσπονδύλιου του μεγάλου μεγέθους, δυνατός σπασμός μυών γύρω από τη σπονδυλική στήλη μπορεί να τσιμπήσετε τα νεύρα που εκτείνονται από τη σπονδυλική στήλη.

Το θράσος κορμός είναι σε ένα αρκετά στενό τρύπες στα οστά, γιατί σχεδόν αμέσως παραβίασε τη διαπερατότητα των νευρικών ερεθισμάτων που προκαλεί έντονο πόνο.

Πόνος στην πλάτη πάνω από το χαμηλότερο πίσω: αιτίες

Σύνδρομο πόνου, που είναι πάνω από τη μέση, μπορεί να υποδεικνύει νόσο:

 • από την κοιλιακή κοιλότητα;
 • καρδιαγγειακή παθολογία. Πιο συχνά, αυτά περιλαμβάνουν οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και στηθάγχη;
 • πνεύμονες – πλευρίτιδα, πνευμονία;
 • του οισοφάγου. Μια κήλη του οισοφάγου, το οποίο στο σύνθετο σύμπτωμα είναι συχνά ένα σύμπτωμα του πόνου στην πλάτη εντοπίζεται ακριβώς πάνω από τη μέση;
 • του ουροποιητικού συστήματος. Αυτές περιλαμβάνουν νόσο των νεφρών, σε συνδυασμό με την κύστη. Το πέρασμα του μεγάλου συμπήξεις (πέτρες, άμμος), μαζί τα στενά μονοπάτια, δημιουργεί ένα έντονα ερεθίσματα του πόνου.

Η εγκυμοσύνη δεν μπορεί να θεωρηθεί παθολογική κατάσταση του οργανισμού, αλλά κατά την περίοδο της "περεστρόικα" όλων των οργάνων, μια γυναίκα μπορεί να αισθάνονται δυσφορία από την μέση και πάνω. Αυτή η κατάσταση είναι συνήθως δεν χρησιμοποιείται, λόγω του αρκετά σοβαρή ένταση του πόνου.

Πόνος στην πλάτη πάνω από τη μέση δεξιά πλευρά

Η δεξιά πλευρά της κοιλιάς είναι ένα "δοχείο" ζωτικών οργάνων που είναι σε θέση να παράγουν ακτινοβολία πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης. Πρώτο και κύριο, δεν πρέπει να ξεχνάμε σχετικά με το ειδικό Προσάρτημα, φλεγμονή η οποία ονομάζεται σκωληκοειδίτιδα.

Η οξεία σκωληκοειδίτιδα, η απουσία ιατρικής βοήθειας, μπορεί να αποδειχθεί περίπλοκη από εντερική διάτρηση, απόστημα, έχυσε περιτονίτιδα (φλεγμονή του κοιλιακού τοιχώματος). Ο θάνατος έρχεται μόλις λίγες ημέρες ή και ώρες, ως εκ τούτου, με την παραμικρή υποψία οργανώστε την παράδοση του ασθενούς στο νοσοκομείο.

Δικαίωμα όψης ο πόνος της σπονδυλικής στήλης ακριβώς πάνω από τη μέση μπορεί να εκδηλωθεί, οξεία χολοκυστίτιδα – μια οξεία φλεγμονή της χοληδόχου κύστης. Αυτή η ασθένεια προκαλεί τις πέτρες που έχουν κολλήσει ή έχουν δυσκολία περνώντας μέσα από τα στενά των χοληφόρων οδών. Κατά παράβαση της φυσιολογικής ροής της χολής, αρχίζει πόνος στο το σωστό hypochondrium, δίνοντας σε λίγο πάνω από τη μέση.

Παράγοντες κινδύνου που προκαλεί πόνο στη θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης

Λίστα ορισμένοι παράγοντες κινδύνου που προκαλούν τον πόνο στο θώρακα οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης:

 • ορισμένα επαγγέλματα – δύσκολες συνθήκες εργασίας που σχετίζονται με τη βαριά ανύψωση, ξαφνικές ανατροπές του κορμού, πολλαπλές κλίσεις.
 • υπερφόρτωση ψυχο-συναισθηματική σφαίρα. Πιο κοινή σε εφήβους?
 • παράλογη διατροφή;
 • κακές συνήθειες;
 • πολεμικές τέχνες, αθλήματα με μεγάλο ανταγωνισμό.
 • η έλλειψη άσκησης;
 • γραφείο εργασίας με τον υπολογιστή.

Αν θεωρείτε τον εαυτό σας τουλάχιστον μία ομάδα κινδύνου και, στη συνέχεια, την υγεία της σπονδυλικής σας στήλης πρέπει να αντιμετωπίζονται με εντατική φροντίδα. Χαμηλότερη πλάτη σας πάσχει από το βαρύ φορτίο και είναι λογικό να ασκήσουν προληπτική ασκήσεις περιοδικά πάρει μαθήματα για την ενίσχυση των οστών και των χόνδρων, και σε ορισμένες περιπτώσεις να λάβει συμπλέγματα βιταμινών και ασβεστίου. Στη συνέχεια, ο κίνδυνος να έχουν πόνο στην πλάτη πρέπει να μειωθεί.