Το Στήθος μου πονάει, και το δίνει πίσω

Αν πονάει το Στήθος και το δίνει πίσω, πιο πιθανό, έχετε προβλήματα με τα εσωτερικά όργανα που βρίσκονται στο στήθος ή της σπονδυλικής στήλης. Εάν έχετε αυτήν την περιοχή, που προηγουμένως είχε τραυματισμούς, π. χ. κατάγματα στα πλευρά, στο στήθος ζημία, τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης και, στη συνέχεια, από καιρό σε καιρό προκύπτουν πόνος μπορεί να είναι το αποτέλεσμα.

Συμβαίνει, επίσης, ότι ο πόνος ενοχλεί το άτομο για μεγάλο χρονικό διάστημα, και παυσίπονα προσφέρει μόνο προσωρινή ανακούφιση, στην περίπτωση αυτή, το πιο πιθανό, μιλάμε για μια χρόνια και προοδευτική κατάσταση που απαιτεί άμεση θεραπεία. Θα εξετάσουμε μερικά από τα ασθένεια, τα συμπτώματα της οποίας είναι ο πόνος στο στήθος που ακτινοβολεί προς τα πίσω.

Αν πονάει το Στήθος και δίνει πίσω: πιθανές αιτίες

πόνος στο στήθος και την πλάτη

Όργανα του θώρακα κλουβί βρίσκεται αρκετά κοντά το ένα στο άλλο, και τον πόνο που συμβαίνουν σε ένα όργανο μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλους, να δώσει σε διάφορα μέρη του σώματος, όπως μέση, βραχίονας, το λαιμό, την κοιλιά. Μερικές φορές ο πόνος στο στήθος είναι δεδομένη πίσω, αυτό συμβαίνει στις παρακάτω ασθένειες:

1 λόγος - Προβλήματα με το σκελετό

Τα προβλήματα με το σκελετό, δηλαδή, καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης, όπως σκολίωση, λόρδωση και κύφωση. Είναι όλα στα μεταγενέστερα στάδια συνοδεύονται όχι μόνο εμφανή ελαττώματα, όπως η ασυμμετρία στην περιοχή της μέσης, τους ώμους και τους ώμους, σκολίωση, και τον πόνο. Συνήθως ο πόνος εμφανίζεται στο στήθος, ακτινοβολεί στην πλάτη, μερικές φορές το ένα χέρι ή το λαιμό, ενώ ο άνθρωπος προσπαθεί να πάρει μια πιο άνετη θέση, συνήθως παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης. Όταν καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν διορθώσουν ένα άτομο χάνει την ικανότητα να είναι στη σωστή θέση με ίσια πλάτη, συμμετρική ώμο χωρίς χαλάρωση στην οσφυϊκή και θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, και κάθε χρόνο η κατάσταση επιδεινώνεται. Επίσης, ο πόνος στο στήθος που ακτινοβολεί στην πλάτη μπορεί να προκληθεί από φλεγμονή του πλευρικού χόνδρου, ή όπως το λένε νόσου Tietze από την ασθένεια. Κατά τη διάρκεια της μετάβασης του χόνδρου (rib) στο στέρνο αποτελεί μια σφραγίδα, μια επώδυνη διόγκωση. Όταν η πίεση, ο πόνος αυξάνεται, καθώς και όταν ο βήχας και το γέλιο. Πιο συχνά, πόνο στο στήθος που ακτινοβολεί προς τα πίσω, ειδικά κατά την αλλαγή θέσης του σώματος.

2 προκαλέσει Ασθένειες του πεπτικού συστήματος

Ασθένειες του πεπτικού συστήματος μπορεί να συνοδεύεται από πόνο στο στήθος που ακτινοβολεί προς τα πίσω. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις αναπτυσσόμενες χολοκυστίτιδα, ελλείψει της θεραπείας, η απότομη πόνος εμφανίζεται στο στήθος εκτείνεται προς τα πίσω και γύρω από το χαρακτήρα, αργότερα ναυτία και η θερμοκρασία του σώματος ανεβαίνει, συνοδεύεται από πυρετό. Σπασμός του οισοφάγου, επίσης, προκαλεί πόνο στο στήθος, που ακτινοβολούν προς τα πίσω. Επώδυνες αισθήσεις είναι καταπιεστική φύση, και η εμφάνισή τους σχετίζεται με την πρόσληψη τροφής. Σε ορισμένες καρκίνο, τις παθήσεις του πεπτικού υπάρχει πόνος στο στήθος, που ακτινοβολούν προς τα πίσω, είναι πολύ σημαντικό το συντομότερο δυνατό για να εντοπίσει και να αρχίσει η θεραπεία. Δυστυχώς, ο καρκίνος του πεπτικού οργάνων, ο πόνος συμβαίνει συχνά όταν ο όγκος έχει ήδη χτυπήσει μια μεγάλη περιοχή.

3 αιτία της Νόσου της καρδιάς και των αγγείων

Να στηθάγχη (μια κατάσταση που προκαλείται από την έλλειψη της παροχής αίματος στον καρδιακό μυ) που χαρακτηρίζεται από οξύ πόνο στο στήθος που ακτινοβολεί προς τα πίσω. Και το συμπυκνωμένο πόνο στο αριστερό μέρος του σώματος και συνοδεύεται από δύσπνοια, έλλειψη αέρα και το αίσθημα του φόβου. Πιο συχνά, στηθάγχη οφείλεται σε υπερβολική φυσική δραστηριότητα σε ανεκπαίδευτους ανθρώπους, συχνά σε ηλικιωμένους. Επίσης, αν το Στήθος είναι ευαίσθητο, δίνει πίσω, τότε μπορεί να είναι ένα σημάδι μιας σοβαρής ασθένειας, δηλαδή, μαζική πνευμονική εμβολή. Σε αυτήν την ασθένεια είναι η απόφραξη του αυλού των πνευμονικών αρτηριών, με αποτέλεσμα την έλλειψη οξυγόνου παρουσιάζεται. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης το άτομο δεν μπορεί να αναπνεύσει, να νιώθει έναν οξύ πόνο στο στήθος, που ακτινοβολούν προς τα πίσω, και η αναπνοή γίνεται συχνή και επιφανειακή.

Αν θωρακικός πόνος ακτινοβολεί προς τα πίσω, και σε ενοχλεί αρκετά συχνά, είναι λογικό να εξεταστεί, ειδικά αν συνοδεύεται από παρόμοια συμπτώματα, όπως δυσκολία στην αναπνοή, λιποθυμία, ή σημάδια προβλήματα από το γαστρεντερικό σωλήνα.